Volejbal Ostrava






 

     Volejbalový spolek Ostrava

Abstrakt







 

Univerzitní sportovní klub Slávie Ostravská univerzita, z.s.

Abstrakt
Zájemci z řad hráčů - volejte na 776 290 564. Informace o klubu zde
Projekt je realizován s finanční podporou Národní sportovní agentury
Projekt je realizován s finanční podporou Moravskoslezského kraje
Projekt je realizován s finanční podporou Statutárního města Ostravy
Projekt je realizován s finanční podporou Statutárního města Ostravy, městského obvodu Ostrava-Jih

​Ostravská volejbalová akademie Mládež

​Ostravská volejbalová akademie

(zaměřeno na ZŠ a MŠ především v Městském Obvodu Ostrava-Jih)

Garant Ostravské volejbalové akademie

Garantem tohoto projektu je známá česká reprezentantaká Tereza Matuszková, která po velice úspěšném angažmá v Itálii se letos vrací do Ostravy a bude dohlížet nad naší akademií! smiley Jeji ochota není náhodná - pozvali jsme ji letos na soustředění naší mládeže a tak byla již s naším klubem Volejbal Ostrava s.r.o. v lednu na víkendovém pobytu na chatě pod Soláněm.



Malá ukázka aktivit Terezky Matuszkové:



 

A teď k vlastnímu projektu.

Začátkem školního roku se na ZŠ Košaře (Základní škola a mateřská škola Ostrava – Dubina na ulici V. Košaře 6, kde jsme našli velké pochopení a vstřícnosti u ředitelky Mgr. Radky Palátové), rozjíždí ojedinělý projekt Ostravské volejbalové akademie. Ojedinělý i proto, protože v celé republice je jen 6 volejbalových sportovních škol, které nabízejí svým žákům a vážným zájemcům o tento krásný kolektivní sport možnost již v hodinách výuky se odborně připravovat na volejbal - což je dle nás nutná náplň každého progrramu sportovní akademie! laugh

V letošním roce začínáme na této škole s žáky 6. tříd, kteří budou mít rozšířenou sportovní výuku se zaměřením na volejbal a to 5x týdně a dále s žáky 1. tříd, kteří zábavnou formou se budou připravovat 3x týdně. Navíc pro zájemce i z ostatních tříd je na této škole v odpoledních hodinách hned po výuce organizován pravidelně 2x týdně školní volejbalový kroužek, který se loni těšil velkému zájmu!



Náš Volejbalový spolek Ostrava se do projektu „Ostravské volejbalové akademie“ pustil ve spolupráci s univerzitním volejbalovým klubem při USK Slávie Ostravská univerzita (hraje Krajský přebor mužů) a s mateřským klubem Volejbal Ostrava s.r.o. (hraje na špici 2. národní ligy mužů), který komplexně zastřešuje volejbalovou přípravu zájemců o tento sport od prvních volejbalových krůčků až po vrcholový sport. Vzhledem k dosavadním výborným zkušenostem (naše první krůčky začaly kroužkem na ZŠ Ostrava - Bělský Les na ulici Dvorského, kde působíme dodnes) je naším prioritním územním obvodem pro tuto akademii právě Městský Obvod Ostrava-Jih.

Akademická osa Ostravské volejbalové akademie

Na základních školách je v současnosti naším hlavním partnerem ZŠ Košaře (Základní škola a mateřská škola Ostrava – Dubina na ulici V. Košaře 6),
na střední škole pak Střední škola společného stravování (Ostrava-Hrabůvka) na ulici Krakovské, kde již několik let působí naše velmi dobře vybavené „Tréninkové centrum mládeže“. Našimi významnými partnery v tomto projektu je i Sportovní gymnázium Dany a Emila Zátopkových na ulici Volgogradská. na kterém studuje skupina našich volejbalistů
a v rámci vysokých škol je pak hlavním partnerem především Ostravská univerzita a její univerzitní sportovní klub, která je i odborným akademickým garantem celého projektu „Ostravské volejbalové akademie“. Ve spolupráci s Katedrou studií lidského pohybu na PdF OU sledujeme například i výkonnost a zdraví našich hráčů!



Naše činnost není nahodilá a navazuje na výborné zkušenosti z dalších škol v Ostravě a okolí, kde působíme a kde se již v minulých letech rozjely naše kroužky:
  • ZŠ Ostrčilova
  • ZŠ Nádražní
  • ZŠ Brušperk
  • ZŠ Stará Ves
  • ZŠ Jistebník
(a na dalších ZŠ připravujeme otevření naší volejbalové akademie).


 
O své svěřence se staráme i ve volném čase (víkendy a prázdniny), když pro ně například organizujeme příměstské volejbalové tábory nebo víkendové sportovní soustředění plné sportů a her! Každoročně navíc pořádáme velmi oblíbené týdenní soustředění u moře v Chorvatsku. Pro nové školy pak již pravidelně organizujeme volejbalové náborové a propagační akce.



Jsme velmi aktivní i v metodické oblasti. Letos jsme byli například spolupořadateli Světové trenérské show (kterého se v Ostravě na VŠB-TU zúčastnilo 230 trenérů ze 14 států) a následného týdenního volejbalového kempu mládeže (pod vedením argentínského trenéra Javiera Webera).



Pokud vás náš projekt Ostravské volejbalové akademie zaujal, můžete se do něj přihlásit. Veškeré informace a kontakty najdete na našem webu www.volejbalovaakademie.cz či na mateřském webu www.volejbalostrava.com .
 
Ing. Ivan Cap
zakladatel Ostravské volejbalové akademie
a
prezident klubu Volejbal Ostrava s.r.o.