Volejbal Ostrava






 

     Volejbalový spolek Ostrava

Abstrakt







 

Univerzitní sportovní klub Slávie Ostravská univerzita, z.s.

Abstrakt
Zájemci z řad hráčů - volejte na 776 290 564. Informace o klubu zde
Projekt je realizován s finanční podporou Národní sportovní agentury
Projekt je realizován s finanční podporou Moravskoslezského kraje
Projekt je realizován s finanční podporou Statutárního města Ostravy
Projekt je realizován s finanční podporou Statutárního města Ostravy, městského obvodu Ostrava-Jih

Holubičtí potvrdili papírové předpoklady Muži

Holubičtí potvrdili papírové předpoklady

Hala SŠSS Krakovská v Ostravě – Hrabůvce hostila 6.10.2018 od 10:30 v slunečném sobotním dni dvojutkání druhé národní ligy ve volejbale mužů pro soutěžní ročník 2018 / 2019.

Mezi sebou se utkali loňský první vicemistr Volejbal Ostrava s.r.o. a druhý vicemistr tým z jihomoravských Holubic.

Team TJ Holubice:


Nám v tomto utkání chyběl pro pracovní povinnosti blokař Dan Gramel a někteří hráči nebyli stoprocentně zdravotně v pořádku (o tom viz. níže). Holubice přijeli v kompletní dvanáctičlenné sestavě i s trojicí nových hráčů: Pavlem Kolář, Janem Muroňem a Ivanem Lukšíčkem. Zvlášť první dva nemusím volejbalové veřejnosti vůbec představovat a tak favorit dnešního dvojutkání byl jasný a jakýkoliv bod, který by zůstal domácímu celku, by byl pro dnešek příjemným překvapením. Zajímavostí tohoto zápasu je, že od nové sezony se ani v druhé lize nepřerušují zápasy při dosažení osmého a šestnáctého bodu.

Volejbal Ostrava s.r.o.- TJ Holubice 0:3 ( -18, -11, -21)

Esa: 5:6 Chybné servisy: 13:7 Bloky: 3:6.

My jsme šli do utkání s nahrávačem Procházkou. Na bloku Matzke a Zvolenský. Útočné trio: Holiš, Mauler, Štefko a na liberu Rohel. Trenér Holubic p. Šmerda postavil do základní sestavy následující hráče: Písaříka, Bláhu, Mrázka, Russnáka, Koláře, Muroňe a na liberu byl Hovorka.

Do utkání vstupujeme parádním dvojblokem dvojice Matzke / Štefko na pravděpodobně nejkvalitnějšího hráče druhé ligy Koláře 2:1. Štefko se prosadí i na útoku a když k tomu přidá Mauler přímý bod ze servisu, tak je nucen trenér hostů za stavu 7:4 pro domácí si vzít oddechový čas. Druhý bodový blok Ostravy přidá znovu Matzke a Štefko je znovu produktivní 11:6 druhý time out Holubic. Což se ukáže jako důležitý krok, vzhledem k vývoji setu. Jelikož totiž přijde v řadě šest bodů hostů v řadě a je to o pár minut později 11:12. Máme před sebou řadu es. Mrázek 12:14. Matzke 14:14. Kolář 15:17. Vypadá to na vyrovnanou koncovku, ale jenom na chvilku Holiš zasmečuje bohužel mimo a Matzke byl pravděpodobně v síti 17:22. Hosté nakonec v pohodě vyhrají set ku 18.

Druhý set začínají hosté ve velkém stylu. Další eso Mrázka v zápase 1:3. Podává a podává a podává… My nejsme schopni odztrátovat. Kolář blokuje Štefka a Mauler pouze do sítě 1:7. Kolář je znovu zablokován, ale když stáhneme na rozdíl čtyř bodů, je to pár sekund později po útoku Muroně z nelehké nahrávky znovu o sedm 5:12. Náskok Holubic se pořád zvyšuje a když už je to o deset 8:18, tak na smeč jde na zbytek setu místo Holiše Rodek. Písařík středem na Rusnáka 11:25 = 0:2.

Do třetí sady zkusíme nahradit vyčerpaného a stále ještě nemocnéhot nahrávače Procházku (prodělal chřipku a ještě předevčírem měl 38,5) Honzou Rodkem, který je normálně smečařem. Na smeč se vrací Holiš a dá dvě esa v řadě 4:3. Servis přidá i Štefko a v útoku se prosazuje Mauler 7:6. Holiš vytlouká bloky Holubic 11:9. Z nelehké pozice se prosazuje Štefko 13:11. Rodek Hraje i středem úspěšně jak na Matzkeho, tak i Zvolenského 16:14. Time Out Ostrava za stavu 16:16. Snažíme se riskovat servis, ale ten povětšinou končí naší chybou. Kolář a Holiš upravují stav na dvě osmnáctky. Holiš do sítě 18:20. Vzápětí však vyrovná na 20:20 a vypadá to na vyrovnanou koncovku. Bohužel je tu čtyřbodová série Holubic. Štefko je zablokován jednoblokem. Nedorozumění u nás v poli. Kolář se štěstím 20:24 a je prakticky po naději se zápasem ještě něco udělat 20:24. Zápas ukončuje přesně v 11:40 Kolář 21:25 a 0:3.

Foto – Honza servis.


Druhý zápas začíná po necelé hodině. My nastupujeme znovu s Honzou Rodkem v základní sestavě na nezvyklé pro něj pozici nahrávače. Hosté posílají na hřiště v úvodu prvního setu nové hráče oproti prvnímu zápasu a to Lukšíčka, Namešanského a Hejnu.

Volejbal Ostrava s.r.o. – TJ Holubice 0:3 ( -21, -20, -25)

Esa: 8:6 Chybné servisy: 16:6 Bloky: 5:5

Úvod prvního setu druhého zápasu je ve znamení rychlého vedení Holubic 1:5. Zvolenský pohodově středem. Za hosty však upravuje stav taky blokař Lukšíček 7:11. Podání Holubic jde na Holiše z jeho dobrého příjmu Rodek dobře nahraje a Holiš si akci i dosmečuje úspěšně 9:11. Holiš je teď v útoku takřka neomylný na srovnává na 11:11. Přidá i přímý bod a poprvé vedeme 13:12. Vedeme i po útoku Maulera, ale bohužel naposled v první sadě 16:15. Po špatném příjmu je tu daleký aut Štefka a vedení hostů potvrzuje Namešanský – time out Ostrava 18:21. Hosté využijí druhý setball a vítězí 21:25.

V druhé sadě po čtyřech výměnách je to 3:1 pro Ostravu. Brzy je však srovnáno 3:3. Nedaří se nám odztrátovat podání Hejny 5:9. Po špatném příjmu útočí bez problému Holubický Bláha 7:12. Vypadá to na pohodový zbytek setu pro Holubice 10:15, ale Zvolenský zablokuje Hejnu a po něm i Koláře. Vzápětí tu máme úspěšný pipe Holiše 13:15. Esíčkem srovnává na 19:19. Koncovka nám nevychází a máme tu čtyři body Holubic v řadě 19:23. Kolářův servis po našem příjmu končí na stropě naší haly a tím pádem po výsledku 20:25 je to 0:2.

Třetí sada je vyrovnaná a ani jeden tým nevede více než o tři body 6:9 - tříbodové útoky Namešanského v řadě. Pořád o tři 8:11. Kolář mimo blok Matzkeho 14:15. Eso Rodka 15:15 a trenér Šmerda si radši bere oddechový čas. Eso Holiše o pásku 18:16. Útok Štefka 20:18.  Znovu Štefko z těžké nahrávky dobře odútočí 22:21. Blok Holiše nás ještě na chvilku zachraňuje v zápase 24:24. Špatný úder Rodka 24:25. Štefko vyrovnává 25:25. Holiš s Matzkem se při pokusu o vybrání míče bohužel srazí 25:26. Zvolenský zablokován 25:27. Hra – set - zápas Holubice. 

Foto ova – hol.


Pohled trenéra Kuby Zvolánka na dnešní dvojzápas:
Holubice k nám přijely v kvalitní sestavě dvanácti lidí. My jsme se naopak během týdne potýkali s menší marodkou (Pozn. autora: Procházka nastoupil po týdnu v posteli a zdravotně úplně fit nebyl ani Zvolenský), ale i tak nás je málo. Největší rozdíl byl v herní kvalitě obou mužstev. Škoda vyrovnaných koncovek v setu, které jsme bohužel nedokázali dotáhnout do vítězného konce. Oba zápasy jsme tahali za kratší konec a Holubice nás dnes přehrály. Budou mít asi nejlepší tým v lize. My se musíme dát dohromady a tým ještě doplnit, tak abychom se mohli vyrovnat nejkvalitnějším týmům v soutěži. Lanškroun: Vůbec jsem netušil že se v Lanškrouně hraje volejbal. Tento tým je pro nás velkou neznámou, jejich hráče neznáme. My uvidíme, v jaké pojedeme sestavě. Samozřejmě tam jedeme vyhrát a potvrdil roli favorita dvojutkání.

Je dobojováno. + je dobojováno 2




Ostatní výsledky dnešního dvojkola:

Blue Volley Ostrava – Šlapanice 2:3 a 3:2.
Morávka – Lanškroun 3:0 a 3:0.
Nový Jičín – Drásov 1:3 a 1:3.
Česká Třebová – Olomoucko 3:0 a 3:2.
Kadeti ČVS – Olomoucko 0:3 a Kadeti ČVS – Česká Třebová 3:0.

Příští dvojzápas odehrajeme v sobotu 13. 10. 2018 od 10:00 v Lanškrouně. Samozřejmě i z tohoto utkání bude pro vás připravena obsáhlá reportáž z místa činu.




Děkujeme všem za dnešní podporu 😊