Volejbal Ostrava






 

     Volejbalový spolek Ostrava

Abstrakt







 

Univerzitní sportovní klub Slávie Ostravská univerzita, z.s.

Abstrakt
Zájemci z řad hráčů - volejte na 776 290 564. Informace o klubu zde
Projekt je realizován s finanční podporou Národní sportovní agentury
Projekt je realizován s finanční podporou Moravskoslezského kraje
Projekt je realizován s finanční podporou Statutárního města Ostravy
Projekt je realizován s finanční podporou Statutárního města Ostravy, městského obvodu Ostrava-Jih

Informace o klubu Klub

Informace o klubu

Volejbal Ostrava se představuje
Tento projekt – vytvořit nový ambiciózní moderní volejbalový klub v Ostravě pod jednoduchým názvem „Volejbal Ostrava“ – vznikl v roce 2016 na popud hráčů, realizačního týmu a fanoušků mužského extraligového volejbalu v Ostravě a úzce navazuje na tradici Vítkovického volejbalu (řada hráčů a trenérů zde historicky působila). 
 
Velmi záhy se Volejbal Ostrava stal silným a respektovaným volejbalovým klubem v Moravskoslezském kraji a to jak díky naší nepřehlédnutelné aktivitě a to jak ve výsledcích mužů (za 5 lety se tento náš tým mužů postupně probojoval přes krajskou soutěž a 2. národní ligu až do 1. ligy v loňské sezóně – loni skončil 12. Díky výsledkům, které dosahuje naše mládež, máme velmi širokou mládežnickou základnu a naši žáci jsou zapojení do všech forem volejbalových soutěží, které organizuje ČVS včetně barevného minivolejbalu. Je tomu tak i díky naší aktivitě, kterou věnujeme i propagaci volejbalu mezi širokou ostravskou veřejností (celkem více než 30 dobrovolných jednodenních propagačních akcí pro mládež Ostravy a okolí).
Je určitě zajímavostí, že v tomto klubu pracuje aktuálně více než 12 kvalifikovaných volejbalových trenérů všech kvalifikací, kteří působí především na řadě základních škol v Ostravě i okolí (v Ostravě své aktivity soustředí především na obvod Ostrava-Jih).

Během prvních sezón fungování jsme postupně vytvořili skupinu tří organizačně a právně propojených klubů, které mezi sebou úzce spolupracují:
 
a) Volejbal Ostrava, s.r.o. – zastřešující zakládající mateřský klub a hlavní sponzor veškerého dění, který má na starosti talentované mladé smluvní hráče (věnuje se jim ve svém Tréninkovém centru mládeže při SŠSS Krakovská také mimořádnou nadstandardní péči).
b) Volejbalový spolek Ostrava – dynamicky rozvíjí spolupráci se školami v Ostravě a okolí, vede vlastní volejbalové kroužky na ZŠ (počet evidovaných stabilně trénujících školáků již překročil 250), stará se o nově vytvořenou „Ostravskou volejbalovou akademii“ a organizuje naši účast ve všech mládežnických soutěžích ČVS. 
c) Univerzitní sportovní klub Slávie Ostravská univerzita, z.s. – má na starosti především tým mužů a úzce spolupracuje s Katedrou studií lidského pohybu na PdF Ostravské univerzity. Od prosince 2022 bude působit v nové nádherné sportovní hale Ostravské univerzity 


 
O aktuálním dění v klubu se lze i dočíst na klubovém webu  www.volejbalostrava.com  (počet zhlédnutí za tak krátkou dobu překonal již hranici čtvrt miliónu ), ve kterém najdete přes 600 článků a řadu fotografií a videí. Na tomto webu máme i svou vlastní streamovou on-line televizi, přes kterou zajišťujeme přímé přenosy z vybraných zajímavých zápasů. Klub je aktivní i na sociálních sítích (Instagramový a Youtube kanál Volejbal Ostrava), řada fanoušků navštěvuje mužský klubový Facebook (zde například pravidelně probíhá oblíbená tipovací soutěž s cenami) a velmi sledovaný je i náš FB a Instagram mládeže

Pokud máte zájem o závodní volejbal, tak neváhejte a kontaktujte prostřednictvím některé z níže uvedených možností náš klub Volejbal Ostrava:
- manažera klubu Martina Procházku: tel.:776 290 564
- hlavní trenérku mládeže Táňu Capovou mobil: 777 746 777
- nebo napište na mail: info@volejbalostrava.com

Ing. Ivan Cap
předseda klubu