Volejbal Ostrava






 

     Volejbalový spolek Ostrava

Abstrakt







 

Univerzitní sportovní klub Slávie Ostravská univerzita, z.s.

Abstrakt
Zájemci z řad hráčů - volejte na 776 290 564. Informace o klubu zde
Projekt je realizován s finanční podporou Národní sportovní agentury
Projekt je realizován s finanční podporou Moravskoslezského kraje
Projekt je realizován s finanční podporou Statutárního města Ostravy
Projekt je realizován s finanční podporou Statutárního města Ostravy, městského obvodu Ostrava-Jih

Mise Šlapanice za čtyři body. Muži

Mise Šlapanice za čtyři body.

Třetí únorovou sobotu (16.2.2019) nás čekala třetí cesta do Jihomoravského kraje a to přesněji do Šlapanic u Brna. Osmičlenná výprava vyrazila z tradičního místa odjezdu od Avionu v Ostravě krátce po čtvrt na sedm.

Po cestě jsme ještě nabrali naše „oderské duo“ a pro dnešek jsme tak byli hráčsky komplet (až na Dalibora Pudicha). Koučování se tentokrát místo Kuby Zvolánka ujal náš manažer klubu Prochy. Cesta probíhá v poklidu a jak bývá zvykem, stavíme se na jedné nejmenované benzínce na snídani.

Na místě činu jsme možná už před devátou hodinou. Na místě zjistíme že dneska tu máme mezi sebou oslavence 😊 Je jim blokař Dan Gramel, kterému je čerstvě 29. Gratulujeme! Dan nám oznámí že mezi zápasy má pro nás překvapení, ale o tom až později.

Co říct k domácímu celku. Pro mě překvapivě jsou v tabulce až na šesté pozici. Minulý týden prohráli dvě místní derby v Drásově. Na vině jsou možné absence. Na sobotní zápas měli na soupisce uvedeno pouze osm hráčů, což je na domácí málo. Pro zajímavost - podzimní zápasy u nás absolvovali v počtu desíti a pokud si vzpomínáte, odvezli si z Ostravy dvě hladké prohry 0:3 (na soupisce má domácí tým uvedeno dokonce šestnáct lidí!)

Cíl (aspoň pro mě) byl jasný - dvakrát vyhrát a být nejpozději v 17:00 vysazen před městským stadionem v Ostravě – Vítkovicích, který hostil v ten samý den fotbalový zápas Baník Ostrava – Liberec.

TJ Sokol Šlapanice u Brna – Volejbal Ostrava s.r.o. 3:2 ( -14, 21, 13, -27, 15)

Esa: 6:10 Chybné servisy: 9:18 Bloky: 11:8
Dnešní sestavy:
Šlapanice – Dolák, Doleček, Kadlc, Křelina, Nedbálek, Pohanka, Zeman – Kubala.
Ostrava – Gramel, Holiš, Holiš, Rodek, Štefko, Zvolenský – Rohel (Matzke, Procházka)



Do stavu 7:7 v prvním setu oba týmy pravidelně ztrátují. My si vybudujeme náskok při servise nahrávače Holiše, na to domácí reagují prvním oddechovým časem 7:10. Ten ale moc nezapůsobí. Máme tady blok dvojice Gramel / Rodek. Rodek se prosadí i v následující rozehře po dobrém zákroku v poli libera Rohela 7:13. Náskok je konzistentní i po jednorukém bloku P. Holiše 11:17 či esu Rodka, jenž končí na stropu místní haly 12:19. Domácím týmem cloumají emoce (zvlášť jejich libero je v tomto příkladem). Nakonec prohrají první set propastným rozdílem jedenácti bodů 14:25 = 0:1 na sety.

Úvod druhé sady patří našim klukům. Uděláme bodovou sérii při podání Rodka. Na útoku se prosazuje Holiš a dnešní oslavenec Gramel 4:7. Jenže o náskok brzy přicházíme 8:8. Ve druhém setu nám vůbec nefunguje servis – nula es a sedm chyb. Na útoku jsme ale daleko efektivnější. Štefko trestá špatný příjem domácích a nadějný náskok je zpět 10:14. Při jeho podání je to dokonce 12:17, ale ani takový náskok bohužel na zisk druhého setu stačit nebude. Při podání Doláka uhrají výtečnou obranou na síti následujících pět rozeher 17:17. Blokem Zvolenského ještě srovnáme na 19:19. Šlapaničtí koncovku nakonec lepším výkonem uhrají pro sebe a po výsledku 25:21 vyrovnávají na 1:1 na sety.

Třetí set. Domácí posilněni vyhranou koncovkou na nás pořádně vlítnou 6:1. Naše hra působí celkem chaoticky. Chytneme se při podání Zvolenského 10:9, ale za chvíli jsme tam, kde jsme byli 14:9. Je rozhodnuto. Domácí udělají ještě málo vídanou osmibodovou šnůru 15:12 – 23:12. V setu uhrajeme nakonec pouze třináct bodů. 2:1 na sety.

Čtvrtý set. Po útoku Rodka a dvou esech Štefka o pásku si vybudujeme mírný náskok 5:9. Čtyřbodový rozdíl držíme Gramelem 9:13. Domácí mužstvo na útoku táhne především Doleček 14:14. Koncovka se nevyvíjí příliš dobře 20:17. Po útoku Holiše je ale znovu srovnáno na 20:20. Po kombinaci Holiš Holiš Holiš máme první setball 23:24. Domácí, ale vzápětí první matchball 25:24. Ten odvrací Gramel 25:25. Nakonec vyhraje koncovku se štěstím 27:29 = 2:2 a jde se do finální sady.

Pátý set. Domácí nám vypomáhají nevynucenými chybami. Berou si time za stavu 2:6. Po útoku Holiše je to pořád o čtyři 5:9 a nevypadá to na to, že by to domácí ještě otočili. Ti se nevzdávají a bodech Dolečka a Pohanky snižují už na 7:9. Znovu ale odskakujeme na 8:11. Jenže je tady znovu dobře hrající Doleček 12:12. Po smeči Rodka máme matchball 13:14 a další po útoku Štefka 14:15. Kontruje Doleček 15:15. Náš útok mimo a Holiše zablokuje domácí trojblok, Je 11,01 hod. Domácí vyhrávají 17:15 a celkově tak 3:2 na sety a do tabulky berou o bod více než naši kluci.

Čeká nás delší pauza vzhledem k tomu, že v hale nejdříve za půl hodiny bude začínat zápas druhé ligy žen. My se pomalu přesouváme do šatny, kde dojde na slibované překvapení.



Poté zajdeme do místní restaurace na polévku, kde kolektivně živě na mobilu prostřednictvím aplikace ČT Sport sledujeme výbornou jízdu členky našeho klubu Gabriely Capové ve slalomu na MS v Aare. (Mimochodem pokud to nevíte, tak právě dcera našeho prezidenta klubu nosí na kombinéze naše klubové logo. Nakonec skončí na velmi pěkném 21. místě a nebýt té velké chyby v druhém kole, mohla si směle dělat na ambice i na první patnáctku! devil).


(foto: Reuters)
To už ale platíme a míříme zpět do haly, kde pokračuje zápas místních žen a týmu z Nového Jičína. Domácí prohrávají 1:3, ale kdybych měl určit nejsympatičtější hráčku, zvolil bych za sebe domácí libero číslo 15.
No nic přesuneme se k zápasu číslo dvě. Ten začíná přesně ve 13:45.

TJ Sokol Šlapanice u Brna – Volejbal Ostrava s.r.o. 1:3 ( -12, -17, 23, -17)

Esa: 2:14 Chybné servisy: 11:16 Bloky: 9:12

Úvod prvního setu se nám daří jak na útoku, tak hlavně na servise a po několika nepříjemných servisech Zvolenského brzy vedeme 5:10. V dobré formě se jeví i blokař Gramel, který se prosazuje jak blokem, tak i útokem či servisem 9:16. O nárůst našich bodů se ale starají všichni a o vítězi první sady nemůže být pochyb 12:25 = 0:1.

I druhá sada se ze začátku odvíjí plně v naší režii a po jednobloku Rodka, stejně jako v předchozím setu, vedeme brzy o pět 2:7. Náskok udržuje univerzál Štefko 4:8. Ten se prosadí i ve dvacáté druhé rozehře a když k tomu připočteme dva útoky domácích mimo a další útok Holiše, tak to máme 9:16. Domácí se mezi sebou začnou na palubovce hádat a zbytek setu se jen dohrává z povinnosti 17:25 = 0:2.

Ve třetí sadě si jeden z týmů vybuduje větší vedení až při stavu 13:10 domácí tým ze Šlapanic. Brzy vyrovnáváme na 14:14 a začíná přetahovaná o každý bod. Oba týmy ztrátují do stavu 20:20. Poté nám na chvíli odejde příjem, a když útok Štefka jde pouze do sítě je to už 23:20 pro domácí. Po bloku dvojice Rodek / Zvolenský ještě máme malou naději 24:23. Domácí další rozehru uhrají a tím pádem i celý set nejmenším možným rozdílem 25:23 = 1:2.

Na začátku čtvrté sady si přeji co nejrychlejší konec. Začíná mě totiž tlačit čas. Kluci jako by mě slyšeli a po esu D. Holiše vstupujeme do setu na podtrženou jedničku 1:7. Tento náskok se ukáže jako rozhodující. Domácí sníží jednou na rozdíl pouhých dvou bodů 15:17. My však odpovíme třemi výměnami v řadě v náš prospěch na 15:20. Celý den ukončí Štefko 17:25 = 1:3 přesně v 15:17 a další tři body jsou doma!



Následuje rychlá sprcha a vyráží se směr domov. Po cestě ještě pomůžeme jednomu Asiatovi, kterého svezeme z benzínky k jeho autu. Došel mu benzín a tak musel dotankovat. Po cestě vyhodíme duo Holiš a Holiš a já se v rekordním čase v 16:53 objevuji před Městským stadionem ve Vítkovicích, kde budu sledovat vítězství Baníku nad Libercem.

Ostatní výsledky 27 / 28. kola (16.2.2019)
Morávka – Nový Jičín 2:3 a 3:0
BV Ostrava – Česká Třebová 3:1 a 3:0
Lanškroun – Olomoucko 2:3 a 3:2
Holubice – Drásov 3:0 a 3:0

Tabulka:
1. Holubice 87 b 2. Volejbal Ostrava s.r.o. 64 b. 3. Drásov 52 b.

Tipovací soutěž:
Více než šedesát tipujících se zapojilo do naší tradiční soutěže na klubovém facebooku. Tentokrát se tipovalo dvojutkání Šlapanice – Volejbal Ostrava s.r.o. Správný výsledek 3:2 a 1:3 uhádl jediný (pokud se nepletu poprvé se nelosovalo z více tipujících) a to: Roman Kozák. Gratulujeme 😊

Pozvánka:
Druhá liga má před sebou v pořadí již 29. a 30. kolo. Tentokrát nás čeká cesta do Nového Jičína. Zápasy odehrajeme tradičně v hale ABC a to v sobotu 23.2.2019 od 10:00. Takže pokud máte cestu kolem, tak neváhejte a přijďte nám zafandit!

Krajský přebor mužů

V neděli 17.2. odehrál náš univerzitní tým další dvojzápas v nadstavbové skupině krajského přeboru mužů. Tentokrát naše borce čekala cesta do Štramberka, kde s domácím týmem svedli dvě pětisetové bitvy.

TJ Kotouč Štramberk – USK Slávie Ostravská univerzita 2:3 ( -21, 28, -18, 21, -12)
TJ Kotouč Štramberk – USK Slávie Ostravská univerzita 2:3 (19, -22, 19, -20, -7)

A jak lze vidět, tak stejně jako minulý týden si naši borci připsali dvě důležité výhry do tabulky.

Tak zase za týden 😊!

A jedno video na závěr – poslední míč sobotního dne: