Volejbal Ostrava






 

     Volejbalový spolek Ostrava

Abstrakt







 

Univerzitní sportovní klub Slávie Ostravská univerzita, z.s.

Abstrakt
Zájemci z řad hráčů - volejte na 776 290 564. Informace o klubu zde
Projekt je realizován s finanční podporou Národní sportovní agentury
Projekt je realizován s finanční podporou Moravskoslezského kraje
Projekt je realizován s finanční podporou Statutárního města Ostravy
Projekt je realizován s finanční podporou Statutárního města Ostravy, městského obvodu Ostrava-Jih

Náš tým Mareš / Štika na náměstí obhájil titul! Muži

Náš tým Mareš / Štika na náměstí obhájil titul!

O tomto slunečném víkendu 13.–15.7.2018 náš klub Volejbal Ostrava s.r.o. pořádal na Masarykově náměstí v centru Ostravy již 2. ročník našeho turnaje v plážovém volejbale mužů pod názvem „Volejbal Ostrava Cup 2018“ (loni „Beach na náměstí").

Loňského premiérového ročníku se účastnilo celkem jedenáct týmů a tak bylo otázkou, jestli letos naplníme celé startovní pole šestnácti týmů. V průběhu týdne se týmy různě hráčsky měnily. Někteří bohužel museli svou účast ze zdravotních důvodů odříci. Nakonec však ředitel turnaje Martin Procházka zajistil zajímavou konkurenci patnácti týmů. Našim nejžhavějším kandidátem na co nejlepší umístění byla dvojice loňských vítězů Roman MarešMatějem Štikou, kteří byli i letošními hlavními favority turnaje (viz úvodní foto článku).

Bronzovou pozici obhajoval Kuba Štefko, který i letos bojoval po tři dny s Jiřím Dluhošem.


Zajímavým párem byla určitě dvojice, která nastoupila spolu po šesti letech, a to náš smečař Honza Rodek s reprezentačním nahrávačem šestkového volejbalu a od nové sezony hráčem bundesligového VFB Volleyball Friedrichshafen Jakubem Janouchem.


Naši mládežnickou základnu zastupoval junior Daniel Cap, který hrál se svým kamarádem ze sportovního gymnázia Adamem Soudilem.


Našeho turnaje se účastnily i další známí volejbaloví hráči jako univerzálové extraligové Ostravy a Ústí nad Labem, a to jmenovitě Radek Šoltys a Filip Kramár či smečař Kladna Adam Kozak. Osobním tipem minimálně na finále (když jsem viděl startovní listinu) byla zkušená dvojice Michalec / Michalec, která i po menší úpravě na Michalec / Říha naplnila nakonec moji předpověď. A když se už bavíme o předpovědi tak nám počasí vyšlo parádně! laugh

Harmonogram turnaje byl následující: 3 skupiny po čtyřech a 1 po třech. Ve skupinách se hrálo mistrovským systémem na dva sety do 21 bodů. Do čtvrtfinálové fáze turnaje postupovalo tak osm nejlepších. Ti už hráli v neděli K.O. systémem (tentokrát ale i s případným třetím setem). Turnajové píšťalky se již tradičně chopil volejbalový rozhodčí Petr Košnovský, který odpískal během tří dnů na přímém slunci přes třicet zápasů za což si zaslouží obrovský respekt. yes

Konečné pořadí turnaje "Volejbal Ostrava Cup 2018":

1. Roman Mareš / Matěj Štika.
2. Tomáš Michalec / Petr Říha.
3. Honza Rodek / Jakub Janouch.
4. Petr Nečas / Filip Kramár.
5-8. Mukařovský / Jambor, Dluhoš / Štefko, Trojčinský / Kozák a Glišič / Borski.
9-12. Bohačík / Hanák, Kaloč / Beneš, Muroň / Mazuch a Miklosz / Filípek.
13-15. Smetana / Šoltys, Kramoliš / Kramoliš a Cap / Soudil.



Hodnocení ředitele turnaje Martina Procházky:

"Letošní druhý ročník Volejbal Ostrava Cupu se opět vydařil! 😊 Ženský turnaj sice nebyl naplněný a odehrálo se celkem šest utkání, ale zápasy byly kvalitní a ženy předvedly pěkný volejbal. Mužského turnaje se nakonec účastnilo 15 družstev (jedno mužstvo se odhlásilo před turnajem kvůli nemoci). Od pátku 15:00 až do nedělního finále cca také 15. hodiny jsme mohli vidět na Masarykově náměstí v Ostravě krásné volejbalové momenty. Mezi hráči jsme i  letos mohli zahlédnout řadu známých volejbalových tváří - například: Kubu Janoucha, Filipa Kramára, Tomáše Jambora, Matese Štiku s Romanem Marešem. Rád bych také poděkoval všem sponzorům turnaje a lidem jenž se na turnaji organizačně podíleli."

(Poznámka: další fotky najdete v sekci Fotogalerie na našem webu!)