Volejbal Ostrava






 

     Volejbalový spolek Ostrava

Abstrakt







 

Univerzitní sportovní klub Slávie Ostravská univerzita, z.s.

Abstrakt
Zájemci z řad hráčů - volejte na 776 290 564. Informace o klubu zde
Projekt je realizován s finanční podporou Národní sportovní agentury
Projekt je realizován s finanční podporou Moravskoslezského kraje
Projekt je realizován s finanční podporou Statutárního města Ostravy
Projekt je realizován s finanční podporou Statutárního města Ostravy, městského obvodu Ostrava-Jih

Naši kadeti opět bez porážky a mají již jistý postup! Mládež

Naši kadeti opět bez porážky a mají již jistý postup!

V den, který vstoupí nečekaně zlatým písmem do dějin českého sportu (díky zlaté olympijské medaili Ester Ledecké) jsme hostili v našem tréninkovém centu na Krakovské ulici další dvojkolo regionální ligy kadetů.

Našimi soupeři byli tentokrát týmy Sportovní klub volejbalu Havířov (poslední deváté místo v tabulce - tento tým zatím nevyhrál v soutěži ani zápas a uhrál pouze tři vítězné sety) a VK Valašské Meziříčí (druhý tým tabulky a náš největší soupeř v boji o postup v soutěži kadetů). Náš tým této soutěži jasně dominuje. O tom svědčí i fakt, že jsme byli a jsme nadále jediným neporaženým týmem soutěže. Po dnešku už máme na svém kontě čtrnáct vítězství. A právě dnešní výhry číslo třináct a čtrnáct znamenají fakt, že před posledními zápasy soutěže už nemůžeme být v tabulce předstiženi! Tento fakt znamená hlavně to, že si zahrajeme baráž o postup do extraligy kadetů pro následující soutěžní ročník!

Dneska nám chyběl blokař Matěj Zamazal a v prvním zápase i Daniel Cap. Ten dojel na druhý zápas, a i když asi nebyl fit, tak nastoupil na pár míčů v koncovkách setů, aby klukům kolegiálně pomohl.


Volejbal Ostrava s.r.o. – Sportovní klub volejbal Havířov z.s. 3:0 (15,16, 8)

Esa: 17:1 Chybné servisy: 20:5 Bloky: 2:3

V prvním setu jdeme po servisech Hermana a Goreckého do pohodlného vedení 6:1. Celý set je jasně v naší režii, kdy náš náskok postupně narůstá z pěti na sedm až na konečný desetibodový rozdíl. I začátek druhé sady je v podstatě o tom samém 5:1. Havířov uhraje svůj první bod, který není naší chybou až za stavu 11:4. První bodový blok Ostravy v dnešním zápase předvede dvojice Kunz - Herman 22:12. Druhý set nakonec ovládneme ku šestnácti. Třetí set začíná málo vídanou sérií, kdy je stav po chvíli 8:0. Jasně dominujeme hlavně na servisu a v útoku. V zápase dostanou příležitost i Pasz a v koncovce i Mates Sokol, jenž pokud se nepletu, uhrál poslední míč zápasu.

Zajímavost: tento set končí 25:8 (z toho jsme my 7x zkazili servis a jednou útočili do sítě = náš soupeř tím pádem neuhrál v sadě ani jeden bod sám).


Volejbal Ostrava s.r.o. – VK Valašské Meziříčí 3:0 (21,21,22)

Esa: 5:8 Chybné servisy: 10:8 Bloky: 4:3

Od začátku tlačíme soupeře servisem a vedeme už 21:15. Hosté úvodní set zdramatizují, když při výborném svém servise uhrají čtyři míče v řadě 21:19. Nakonec však sadu vyhrajeme 25:21. Do druhého dějství vstupuje lépe náš soupeř, kdy se nám nedaří otočit jedno postavení 1:4. Po bloku Matěje Ranochy je však srovnáno 6:6. Brzy jdeme do tříbodového náskoku, který si udržíme až do stavu 18:15. Hosté se však nevzdají a srovnají na 20:20. Koncovka je ale opět zaslouženě v naší režii. Gorecki vytlouká havířovský blok a ukončuje tím druhý set 25:21. Kvalitní servis znamená jako je již tradicí výrazný náskok našeho celku 7:0. Vypadá to na poklidný zbytek zápasu 16:8. Nicméně nastane to, co nikdo z návštěvníků zápasu asi nečekal. Hosté vyhrají následující pasáž zápasu 3:11 a sníží tím na 19:18. Nakonec využijeme třetí mečbol 25:22 a můžeme se radovat nejen z vítězství v zápase (3:0 na sety), ale i v celé krajské soutěži kadetů.

Volejbal Ostrava s.r.o.
Herman, Gorecki, Kunz, Michal, Ranocha, Šošnovský – Just.
Střídali: Pasz, Cap, Sokol.
Připraveni nastoupit: Zamazal Ondra.

Poslední míč utkání:


Krátké zhodnocení trenéra Jardy Nekoly: „Kluci dnes splnili vše, co jsem jim dneska zadal na poradě. Hráli parádní volejbal! Tlačili servisem. Měli jsme výbornou obranu a tak nebyl dneska moc problém porazit oba soupeře. Za 2x 3:0 chválím kluky. Kluci dneska bojovali jako jeden tým. Nyní se budeme v klidu důkladně připravovat na baráž o postup do kadetské extraligy.“

A jak to dneska viděl prezident klubu Ing. Ivan Cap? „Dnešní zápas se musel líbit všem přítomným divákům a našim fanouškům. Velkou výhodou našeho týmu Volejbal Ostrava je vyrovnanost hráčů našeho týmu a stále silnější střídačka. Je radost se dívat na naše kadety, kteří jsou schopni hrát již velmi kvalitní utkání a bezesporu si zaslouží postup do vyšší soutěže! Dnes mě svým výkonem mile překvapil zejména Adam Gorecki, který na rozdíl od minulých utkání byl velmi úspěšný jak na útoku, tak na servisu a podal velmi koncentrovaný výkon v průběhu obou utkání – doufám, že mu to vydrží!“

Tabulka:
1. Volejbal Ostrava s.r.o. 42b 2. VK Valašské Meziříčí 32b. 3. TJ Odry 27b.

POZVÁNKA:

Poslední zápasy odehrají naši kadeti 3.3.2018 v Odrách proti domácímu celku a Frýdlantu nad Ostravicí.