Volejbal Ostrava






 

     Volejbalový spolek Ostrava

Abstrakt







 

Univerzitní sportovní klub Slávie Ostravská univerzita, z.s.

Abstrakt
Zájemci z řad hráčů - volejte na 776 290 564. Informace o klubu zde
Projekt je realizován s finanční podporou Národní sportovní agentury
Projekt je realizován s finanční podporou Moravskoslezského kraje
Projekt je realizován s finanční podporou Statutárního města Ostravy
Projekt je realizován s finanční podporou Statutárního města Ostravy, městského obvodu Ostrava-Jih

Naši žáci ukazují zajímavý výkonnostní vzestup! Mládež

Naši žáci ukazují zajímavý výkonnostní vzestup!

O víkendu všechny naše týmy bojovaly na několika frontách. V sobotu se konalo další dvojkolo druhé ligy mužů a taky další turnaj regionální ligy kadetů, o kterých jsme vás již informovali. Následující řádky se budou zabývat nedělním turnajem starších žáků.

Základní škola Jugoslávská v Ostravě hostila v neděli 12. listopadu 2017 další turnaj moravskoslezského přeboru starších žáků. Jednalo se o turnaj třetí výkonnostní skupiny. Krom našich chlapců z Volejbal Ostrava s.r.o. se turnaje účastnily tyto celky: Blue Volley Ostrava B, Volejbalová akademie mládeže Olomouc a SKV Havířov. Tým z Olomouce vedla česká nahrávačská legenda a náš kamarád Petr Zapletal. Havířov měl na lavičce známého trenéra Pelikána. Mě však zaujal svým trenérským pojetím oddechových časů a timeoutů domácí trenér Slovák.
Co mě zaujalo, byla velká podpora ze strany našich rodičů, kteří s nečekaně početnou skupinou rodičů z Olomouce přijeli podpořit své ratolesti a společně pak vytvořili tu pravou turnajovou atmosféru. Děkujeme za jejich obrovskou podporu a i kluci si zájmu svých rodičů určitě váží! Osobně, jsem nevěděl ráno co od turnaje očekávat, jelikož jsem nově vytvořený tým (ze kterého z loňského celku zbyli jen tři kluci) ještě letos hrát neviděl.

Blue Volley Ostrava B – Volejbal Ostrava s.r.o. 0:2 ( - 16, -20)

Esa: 11:17 Chybné servisy: 7:8
Do zápasu vstupuje na výbornou. Soupeř má problém s podáním Vojty Hermana a je to 0:5. Úder v poli Ondry Zamazala končí nečekaně bodem, a když k tomu přidá následně bod ze servisu je to 4:12. Při jednom postavení máme problém na přihrávce 11:17. Bodujeme dále kvalitním servisem. Přímé body přidá Matěj Sokol a Honza Slíva 12:22. Na útoku je doplňuje především Dominik Pasz, jehož souhra s nahrávačem Vojtou Hermanem na soupeře funguje. Domácí ještě sníží třemi body v řadě na 15:22 a trenér Nekola si tak bere raději oddechový čas, ale set symbolicky ukončí přímým bodem z podání opět Vojta Herman a první set je doma 16:25 = 0:1.

Druhý set začíná úplně jako set předešlý. Soupeře ničí servisem Herman, a pokud ho náhodou přihrají, tak smečují do sítě či mimo 0:7. Ještě ale není vyhráno domácí snižují servisem mladíka s číslem jedna za pokřiku „Tomáš je zabiják!“  na 7:11. Tento hráč byl na hřišti nejmenší a pravděpodobně i nejmladší a předvedl velmi povedený výkon. Na servisu se teď dvakrát v řadě zadaří i Honzovi Slívovi či nejmaldšímu Honzovi Buchmanovi  15:20. Zápas ukončí esem Honza Slíva 20:25 a vyhráváme tak 2:0.

Volejbal Ostrava s.r.o. – Volejbalová akademie mládeže Olomouc 2:0 ( 23, 13)

Esa: 16:9 Chybné servisy: 7:11
 V úvodu prvního setu je na tom lépe tým z Olomouce a drží si dvoubodový náskok do stavu 7:9. My však hned otáčíme razantními smečemi Pasze a sérií Štěpána Dorotíka na podání na 15:11. Na podání znovu exceluje i Vojta Herman 21:13. Olomouc se však nevzdává a uhraje pět bodů v řadě 21:18. Poté i dokonce vyrovnává na 22:22. Naštěstí set vyhráváme ku dvaceti třem a jdem do vedení 1:0 na sety.

Druhý set ovládáme jasně servisem, když minimálně jedno eso dává šest ze sedmi hráčů, kteří do druhého setu za náš tým nastoupili. Set získáváme 25:13 a jasně vítězíme 2:0. Je tak jasné, že následující zápas proti Havířovu bude přímým soubojem o první místo v turnaji, které znamená přímý postup pro následující turnaj do druhé výkonnostní skupiny.

Volejbal Ostrava s.r.o. –SKV Havířov 1:2 ( 21, -17, -9)

Esa: 7:6 Chybné servisy: 8:9
Náskok nám již tradičně získává postavení, kdy na servisu začneme s Hermanem 6:0. Nicméně náš náskok netrvá příliš dlouho a je srovnáno 11:11. Znovu do vedení nás třemi bodovými útoky v řadě posílá Honza Slíva 20:17. Když se k němu na útoku přidá i Dominik Pasz, tak set máme v kapse ku jednadvaceti.

Druhý set začínáme výbornou obranou v poli a když se přidává výborným servisem Ondra Zamazal, jdeme do slibného vedení 10:5. Vypadá to na hladkou výhru, ale nakonec se potvrzuje, jak je mládežnický volejbal je občas nevyzpytatelný a jak jsou mladí hráči (když se nedaří) psychicky ještě labilní. V následujících šestnácti rozehrách získáme pouze čtyři a najednou prohráváme 14:17. Havířov si zbytek setu už jen pohlídá v poklidu zvítězí 17:25.

Po šesti hodinách zajímavého volejbalu se tak rozhodne o postupujícím až v posledním zkráceném setu do patnácti bodů. Na některých našich klucích je vidět značná nervozita, jelikož se s danou situací neměli ve své krátké volejbalové kariéře prozatím nikdy možnost setkat. Havířov posílá první smeč mimo. Na rozdíl od nich na útoku zaboduje Dominik Pasz a Mates Sokol a je to 3:1. Hosté otočí na 3:4. Zamazalovo podání končí přímo na lajně 5:4. Je to doslova boj o každý míč. Slíva z kůlu srovnává na 7:7. Svou slabší chvilku si ale právě v nejdůležitějších okamžicích vybere naše úderná jednička Dominik Pasz 8:10 a poté i na 9:13. Havířov přidá i následná dva body a ovládá tak set 9:15 a vítězí tak v celém dnešním turnaji.

Nejlepším hráčem na hřišti je jednoznačně náš zkušený nahrávač Vojta Herman, který jako správný kapitán povzbuzoval hlavně naše nejmladší hráče, kteří jako nováčci před svými rodiči předvedli velmi slibný výkon (což je důležitější než dnešní možnost postupu). Máme skvělý žákovský tým, který vedle stále se lepšících kadetů jsou velkým příslibem do budoucna pro náš klub! smiley



Malé zamyšlení:
za postupující Havířov nastoupili dva hráči, kteří nebyli na soupisce (Pelikán a Augusta – ti jsou aktuálně na soupisce VK Ostrava, kde hostují… trochu divná situace, kterou si ještě necháme vysvětlit!). no

Konečné pořadí:
1. SKV Havířov. 2. Volejbal Ostrava s.r.o. 3. Volejbalová akademie mládeže Olomouc. 4. Blue Volley Ostrava B.
Turnaj jsme odehráli ve složení.
Buchmann Jan, Dorotík Štěpán, Herman Vojtěch, Pasz Dominik, Slíva Jan, Sokol Matěj a Zamazal Ondra.

Další turnaj odehrajeme 3.12.2017.  Znovu se potkáme s Olomoucí. Dalším soupeřem bude Kopřivnice (třetí soupeř není znám, jelikož jestě není zveřejněna tabulka skupiny B).