Volejbal Ostrava






 

     Volejbalový spolek Ostrava

Abstrakt







 

Univerzitní sportovní klub Slávie Ostravská univerzita, z.s.

Abstrakt
Zájemci z řad hráčů - volejte na 776 290 564. Informace o klubu zde
Projekt je realizován s finanční podporou Národní sportovní agentury
Projekt je realizován s finanční podporou Moravskoslezského kraje
Projekt je realizován s finanční podporou Statutárního města Ostravy
Projekt je realizován s finanční podporou Statutárního města Ostravy, městského obvodu Ostrava-Jih

Neporazitelnost Holubic je u konce! Muži

Neporazitelnost Holubic je u konce!

Šlágr podzimu hostila v sobotu 12.10.2019 naše domácí hala SŠSS Krakovská v Ostravě – Hrabůvce.

Mezi sebou se ve dvou emotivních utkáních poměřili vicemistr - náš tým Volejbal Ostrava s.r.o. a host z Jižní Moravy TJ Holubice - mistr z uplynulého soutěžního ročníku 2018 / 2019.

Trenér hostujícího mužstva p. Šmerda přivezl do Ostravy mužstvo, které ve druhé národní lize mužů neprohrálo více než rok (přesněji se mi to bohužel nepovedlo dohledat). Naši soupeři si v prvních zápasech poradili s Morávkou (to byli ale v kompletní sestavě). Do Ostravy však přijeli pouze v devíti lidech, kdy na soupisce jich mají čtrnáct. Chyběl hlavně univerzál a bývalá opora extraligového Zlína Pavel Kolář. Své by si určitě odehráli i chybějící Bláha, Hanák, Hejna či Lukšíček. Jedinou novou akvizicí tohoto týmu je pro letošek mladík Martin Gerža, který nastoupil na pozici libera.

I naši kluci nebyli komplet (Gramel, Malínek). Šance na lepší bodový zisk z tohoto dvojutkání bych tak před zápasem odhadoval 50 na 50. Dle vyjádření hostujícího trenéra pro Vyškovský deník obsadíme letos špici tabulky soutěže my, Holubice a Morávka. V jakém pořadí si však netroufnul odhadnout. devil

Je škoda, že v Ostravě chodí do haly méně lidí než třeba jinde (v Ostravě je daleko větší možnost navštívit sportovní zápasy než u všech našich protivníků), ale každý ví, že na Krakovské je i přesto vždy nejlepší atmosféra v soutěži 😊.


 

Volejbal Ostrava - Holubice 2:3 (26,-18,-24,23,-12)

Esa: 9:4 Chybné servisy: 24:8 Bloky: 10:12. Čas: 119. minut.

Jak už to bývá v podstatě tradicí, tak začátek prního zápasu je z naší strany vlažný 2:7. Ze začátku kazíme dost servis. Naši kluci se však rychle otřepou, a když úspěšně (a tak trochu netradičně) si zasmečuje i nahrávač Holiš, je brzy vyrovnáno 9:9. V dalších rozehrách následuje naše blokařská exhibice. Vašek Kotas s Danem Holišem vytvořili na síti neprostupnou zeď a tak stav 16:10 vypadá velmi nadějně. Zápas se však odvíjí v bodových vlnách a další body patří především našemu protivníkovi 17:16. Po bloku Rodka (jenž dle mého názoru odehrál jedny z nejlepších zápasů v našem dresu) a pajpu Holiše 20:16.  Z 20:16 je však 20:21 při jednom postavení. Oba týmy se v napínavé koncovce přetahují o každý bod 26:26. První důležitou sadu dne ukončí Kuba Štefko = 1:0 na sety.

Druhý set začal naprosto stejně jak set předchozí 2:7. Akorát s rozdílem, že už jsme se do hry nevrátili a Holubice si udržovali pohodový náskok po celou dobu. Druhý set ukončí Holubický Mrázek 18:25 = 1:1 na sety.

Ve třetím setu sice prohráváme 0:2, při následné sérii nahrávače Holiše však otáčíme na 7:2. Na útoku řádí dvojice Holiš / Štefko podporována kvalitně Kotasem. Náskok si držíme po parádním jednobloku Rodka (na turnaji světového okruhu v beachi by za něj pustili speciální song) 10:5. Rozdíl se postupně zvyšuje a hostům tečou pořádně nervy a tak za stavu 15:8 vidí hostující pravděpodobně Rusnák žlutou i červenou kartu. Hosty to možná vyburcuje a podaří se jim náš náskok ukrajovat bod po bodu 20:17. Po dvou úspěšných útocích Rodka vedeme ještě 22:18. Ještě dokonce i 23:20. Následuju time out Holubic, který jim pomůže a sadu ve svůj prospěch otočí. Což je ohromná škoda 24:26 = 1:2 na sety. 



Čtvrtý set máme více méně pod kontrolou. Eso Štefka o pásku 7:3. Holubice nikdy v setu nepovedou. Maximálně vyrovnají 15:15. Při stavu 19:17 se nám ale zraní Kuba Štefko. Z hřiště odkulhá a tak na plac musí náš zabiják Dája Pudich. Následnou rozehru po pěkném zákroku Urbana ukončí Rodek 20:17 a přichází time out Holubic. Koncovka je vyrovnána, u hostů se prosazuje především Rusnák. My to naštěstí Holišem dotlačíme do tiebreaku a první bod je doma 25:23 = 2:2 na sety.

V pátém setu oba týmy pravidelně ztrátují do stavu 9:9. Následují dva kvalitní dělové servisy Holiše 11:9! Následující čtyři rozehry však patří našim soupeřům 11:13. Ti si koncovku už pohlídají a po výsledku 12:15 = 2:3 na sety bude jejich neporazitelnost nadále pokračovat.



V přestávce mezi jednotlivými zápasy vyslechnu neplánovitě část telefonického rozhovoru mezi hostujícím trenérem a patrně trenérem Bučovic, kdy pan Šmerda přišel s názorem že "pokud by měl k dispozici Koláře, tak nám dají tři nula!". Já s touto teorii samozřejmě nesouhlasím a jsem zvědav, co se bude dít…cool

Po zhruba padesáti minutové pauze nastoupili obě mužstva k druhému dnešnímu zápasu. V naší sestavě nahradil zraněného univerzála Kubu Štefka od začátku Dalibor Pudich.

Volejbal Ostrava - Holubice 3:0 (17,20,23)

Esa: 9:2 Chybné servisy: 14:10 Bloky: 5:1.Čas: 63. minut - statistika je pouze orientační.

Druhý zápas je naprosto rozdílný a takový vývoj by čekal málokdo. Na přeskáčku se prosazují bodově všichni naši hráči. V prvním setu si tak rychle vybudujeme náskok 12:8, který postupně navyšujeme až na 18:11. Tenhle parádní set z naší strany ukončí blokař Kotas 25:18 = 1:0.

V druhém setu si udržujeme dvou až tří bodový náskok, kdy nemáme problém odztrátovat. Velmi dobře v zápasu je Pudich. Set ukončíme Zvolenským a to už vypadá k…a velmi nadějně 25:20 = 2:0.

Po většinu třetího setu mají navrch Jihomoravané 5:7 10:13 19:22. Za tohoto stavu tu máme možná klíčový oddechový čas trenéra Kuby Zvolánka. Dvě přímými body ze servisu a srovnáváme na 22:22. Kotas srovná na 23:23. Následný sporný míč přizná dvojice rozhodčích našim barvám 24:23 a na hřišti jsou vidět bouřlivé emoce hlavně ze strany hostů. Poslední bod = eso Kotase (už je znát nekoncentrace hostů na hru) a je to 25:23 = 3:0 a krátce před 14:45 je po našem kvalitním výkonu vítězná série hostů u konce. Po posledním míči si ještě frustrovaní hosté jdou vyříkat své názory s rozhodčím. Ten však zápas ukončil a výsledek je tak konečný.

Sestavy

Ostrava: Holiš D. Holiš P. Kotas, Rodek, Zvolenský, Štefko – Urban ( Kolář, Pudich – Matzke).
Holubice: Hovorka, Lukáš, Merta, Mrázek, Muroň, Namešanský, Písařík, Russnák – Gerža.


Jsem spokojen 😊.Sportovní den ještě ukončím shlédnutím dalšího trapného vystoupením místních basketbalistů.

Ostatní výsledky kola ( 12.10.2019)

Kojetín – Brno Komárov 1:3 a 3:1
Nový Jičín – Šlapanice 3:2 a 2:3
Morávka – BV Ostrava 3:0 a 3:0
Palkovice – Drásov 3:0 a 3:2
 

Závěr:

Kdyby mi někdo v pátek večer řekl, že uhrajeme čtyři body byl bych spokojený. Při troše štěstí jsme mohli mít dneska i šest. Vlastně jsem spokojený i teď. Oproti minulému týdnu jsem viděl úplně jiné mužstvo v našich barvách. Za dnešek chválím a jsem plně přesvědčen, že následující týden padne první šestka do tabulky.

Tipovací soutěž:

V tradiční tipovací soutěži na klubovém facebooku přišlo na dvojutkání Volejbal Ostrava s.r.o. – Holubice stejně jako minulý týden takřka šedesát tipů. Na druhý pokus opět úspěšný nebyl bohužel nikdo a ceny se tak přesouvají na příští týden. To už pevně věřím, že to někdo trefí 😊.
 

Pozvánka:

V třetím dvojkole absolvujeme nejkratší výjezd - a to na palubovku BV Ostrava. Zápasy hostí Hala mládeže -  Gajdošova 1893 v Ostravě  a to 19.10.2019 od 09:00.
Já tam budu ! A co vy ?

Jedno video na konec 😊.