Volejbal Ostrava






 

     Volejbalový spolek Ostrava

Abstrakt







 

Univerzitní sportovní klub Slávie Ostravská univerzita, z.s.

Abstrakt
Zájemci z řad hráčů - volejte na 776 290 564. Informace o klubu zde
Projekt je realizován s finanční podporou Národní sportovní agentury
Projekt je realizován s finanční podporou Moravskoslezského kraje
Projekt je realizován s finanční podporou Statutárního města Ostravy
Projekt je realizován s finanční podporou Statutárního města Ostravy, městského obvodu Ostrava-Jih

Skvělá hra v ČP, ale dvě výhry na postup nestačily Muži

Skvělá hra v ČP, ale dvě výhry na postup nestačily

Na osmi místech České republiky bylo rozehráno tuto sobotu 22.9.2018 úvodní kolo (skupinová fáze) Českého poháru mužů ve volejbale pro sezonu 2018 / 2019.

Los nás tentokrát při naší druhé účasti v této soutěži poslal do cca 50 km vzdáleného Nového Jičína. Krom domácího celku jsme tentokrát změřili síly se staronovým týmem druhé ligy - týmem Morávkou a prvoligovým celkem Beskyd, jenž se i letos bude mít ambice konečně postoupit do extraligy. Jestli se jim to povede či nikoliv, ukáže až čas, ale kádr mají letos rozhodně zajímavý. My jsme vyjeli v současné kompletní devítičlenné sestavě a to i s novým blokařským duem Dan Gramel a Patrik Matzke. Velkou posilou pro náš tým je rozhodně návrat bývalého českého reprezentanta na palubovku – smečaře Richarda Maulera, jenž byť odehrál soutěžní volejbalový zápas po skoro roce, je od prvních zápasů více než plnohodnotnou náhradou za Romana Kozáka (který u nás jednu sezonu působil).
 



Volejbal Ostrava s.r.o. – TJ LIGNUM – Morávka 3:0 (22, 22, 23)

Esa: 3:2 Chybné servisy: 14:10 Bloky: 6:4.

1. set = 4:1 7:5 12:10 15:13 18:18 19:20 24:21 a 25:22. První set ukončíme útokem Štefka.

2. set = 6:2 Soupeř z Morávky jde po špatném výroku rozhodčího do čtyřbodového vedení. Jasný míč v poli označí za aut. My to sice reklamujeme, ale nic to už nemění. Úlivkou nahrávače Zvolenského brzy srovnáváme na 7:7. Soupeř si udržuje mírný náskok, který vždy srovnáme třeba blokem dvojice Mauler / Matzke na 12:12. Pořád to není ono 14:17, ale přichází naše bodová série. 15:17 Úspěšné smeči Maulera předchází dva parádní zákroky libera Rohela v poli. 16:17 Mauler úspěšně smečuje i po nahrávce blokaře Gramela. 18:17 Útok a přímý bod Štefka ze servisu. Morávce nepomohou ani dva oddechové časy řadě a Štefko podává i za stavu 20:17. To už ale zažívám netradiční situaci. V hale ABC v NJ jsou tři hrací kurty, kdy my hrajeme tento zápas na trojce na konci v hale. Tento kurt je ohraničen síťkou a není si kde sednout. Tak si tam dám zcela bokem lavičku abych měl aspoň nějaké pohodlí na fandění. To se však přestane v koncovce druhého setu nelíbí týmu Morávky – kdo s tím přišel jsem nepostřehl a tak pan rozhodčí na mě gestikuluje, že si musím přesednout na stranu týmu, kterému fandím. Po zápase je mi vysvětleno, že chápe, proč jsem si tam sedl, ale pokud ho někdo na to upozorní, tak to musel řešit, jelikož v pravidlech je uvedena nějaké ochranná část kolem hřiště. Druhý set pohodě dohrajeme a jdeme do vedení 2:0 na sety.

Třetí sada je vyrovnaná a oba týmy pravidelně bodují bod po bodu 3:3 11:11 15:15. V koncovce otáčíme z pomocí Morávky z 20:21 na 24:21 – Smeč Bulka končí mimo a Borski pouze do sítě. Srkal kazí podání. My vyhráváme 25:22 a celkově tak 3:0 na sety.

Morávka má ve svém kádru čtyři lepší hráče a ve druhé lize bude mým odhadem (i když neznám hráče nových týmů) v soutěži za námi a jihomoravskou trojkou bojovat klidně o páté místo. Třetí zápas = třetí výhra (dvě na antuce) při poměru setů 7:0 zatím mluví o naší převaze nad tímto soupeřem, kdy si myslím že můžeme prohrát nějaký ten set, ale zápas asi ne.


Volejbal Ostrava s.r.o. – TJ Nový Jičín 3:0 (12, 11, 18)

Esa: 11:2 Chybné servisy: 10:6 Bloky: 10:1.

Ve druhém zápase očekávám hladké vítězství 3:0, což se taky nakonec stalo. Z trojice kvalitních Kubů zbyl pouze Karásek a tak tento tým půjde kvalitou dolů. Osobně ho vidím v tabulce druhé ligy maximálně na sedmé pozici. Do zápasu nastoupí na nahrávce Procházka. Zvolenský se přesune na blok a na smeč přijde Rodek.

O tomto zápase nemá cenu se moc rozepisovat. Zápas byl dva sety jednoznačný. Ve třetím setu domácí sice vedli 7:4 a drželi se ještě do stavu 10:10. To ale bylo z jejich strany opravdu vše. Plníme tak papírové předpoklady a po hodinové pauze se utkáme v souboji týmů, které neztratily ani set v přímém souboji o postup do další fáze poháru.
 





Volejbal Ostrava s.r.o. – Black Volley Beskydy 0:3 (-22, -14, -16)

Esa: 4:6 Chybné servisy: 11:4 Bloky: 5:6.

Nám dobře známý trenér Marek Tomáš proti nám poslal základní sestavu: Jambor, Kozák, Mečiar, Široký, Seifert, Prokůpek a libero Lexe.
Pořadatele už za lavičky týmů umístili lavičky pro diváky. Což vyústí v druhém setu v menší výměnu gest a názorů s hráčem Seifertem, jemuž se hluk fandění evidentně nelíbí.  S tím však nic dělat nemůže, já mu slušně vysvětlím, že si kvůli něho vážně speciálně přesedat nemíním (v podstatě ani není kde) a dále se ho snažím ignorovat. Tento 213 cm vysoký blokař si vyzkoušel řadu angažmá, kde atmosféra byla určitě bouřlivější než jeden buben a jedna trubka a tak ho moc nechápu, ale přejděme už radši na hřiště.

Na začátku prvního setu Beskydy na nás pořádně vlítly a získaly si hned osmi bodový náskok 7:15. My však značně ožijeme a stav se postupně vyrovnává. Smeče Štefka a Maulera upravují na 10:15. Ze servisu se prosazuje Gramel a blokem Matzke 14:17. Pro zajímavost výškový rozdíl blokařů je značný. Náš Dan Gramel a výše zmíněným Seifertem může být rozdíl nějakých 30–35 cm. Gramel přidá další přímý bod a smečí se prosazuje náš Dan Holiš 16:17. Mečiar mimo a je vyrovnáno na 18:18. Blok patrně Matzkeho upravuje stav na 20:20. Beskydy si však koncovku zkušeně pohlídají a vyhrávají bohužel set 25:22. Otázkou je, jak by se vyvíjel zápas, kdy by se nám podařil dokonalý obrat – zisk úvodní sady, ale na „kdyby“ se nehraje a je tu set číslo dva.

Druhý set netřeba moc komentovat 2:9 – 3:14. Výkon obou týmu je značně rozdílný. Nakonec ho prohrajeme o jedenáct 14:25 = 0:2, ale pořád je šance zápas ještě otočit.

Ve třetím setu po šťastném zásahu Rodka je to 3:3. Náš trojblok a eso Maulera 5:4. Procházka na druhou přes 7:7. Bodový blok Rodka 10:10 a vypadá to na vyrovnaný set. Je tady ale bodová série, kdy se nám nedaří odztrátovat míč při servisu Kozáka 11:18. Beskydští si udržují po zbytek pohodový náskok, kdy se dostaneme maximálně na rozdíl pěti bodů. Nakonec končíme s mínus devíti a prohráváme tak 0:3.
 




Konečná tabulka skupina F:

1. Beskydy 9 b. 2. Volejbal Ostrava s.r.o. 6 b. 3. Morávka 3 b. 4. Nový Jičín 0 b.
(Postupuje pouze vítěz).
Volejbal Ostrava s.r.o.
Gramel, Holiš, Matzke, Mauler, Procházka, Rodek, Štefko, Zvolenský – Rohel.
 

POZVÁNKA

Náš mužský tým Volejbal Ostrava s.r.o. můžete vidět na živo již 6.10.2018 od 10:30 v prvním a druhém kole 2. ligy ve volejbale. V domácím prostředí SŠSS Krakovská v Ostravě – Hrabůvce přivítáme velice kvalitní tým z Holubic, který letos značně posílil (i příchodem zkušeného Koláře ze Zlína) a tak rozhodně letos bude mezi aspiranty na postup do vyšší soutěže.
Budeme rádi za vaši podporu našemu týmu! 😊