Volejbal Ostrava






 

     Volejbalový spolek Ostrava

Abstrakt







 

Univerzitní sportovní klub Slávie Ostravská univerzita, z.s.

Abstrakt
Zájemci z řad hráčů - volejte na 776 290 564. Informace o klubu zde
Projekt je realizován s finanční podporou Národní sportovní agentury
Projekt je realizován s finanční podporou Moravskoslezského kraje
Projekt je realizován s finanční podporou Statutárního města Ostravy
Projekt je realizován s finanční podporou Statutárního města Ostravy, městského obvodu Ostrava-Jih

Spravedlivá dělba bodů s týmem ze Šlapanic Muži

Spravedlivá dělba bodů s týmem ze Šlapanic

V sobotu 24.2.2018 jsme se stali hostiteli zápasu mezi druhým a čtvrtým týmem tabulky. Protivníkem nám byl mladý tým ze Šlapanic, který si z prvního dvojzápasu pamatujeme jako tým velice bojovný, ochotný porvat se o každý bod. Volejbal Ostrava, s.r.o. – TJ Sokol Šlapanice u Brna 1:3, 3:0

V dnešním dvojzápase nám chyběl Roman Kozák, který musel plnit rozkazy svého doktora. Byl tedy nucen nás podporovat pouze od svého osobního bojiště v Clash of Clans.

Volejbal Ostrava – Šlapanice 1:3

Ač nám naši facebookoví tipéři vyslovili značnou podporu, bohužel jsme je v prvním zápase zklamali. K zápasu jsme přistoupili o poznání vlažněji než náš soupeř, což jsme dostali najevo hned ze začátku. Hosté, podpořeni soustavným hecováním zkušeného Martina Kadlce, dali znát, že se s nimi v tento den musí počítat. Koncovky prvního i druhého setu vzali do hrsti a nepustili. Naše přihrávka jim byla nápomocna.

Třetí set a nástup Matese Štiky na servis naznačoval famózní obrat v zápase. Šlapaničtí nenašli žádnou odpověď na náš servis a set se proměnil v show na podání, kde si mohla velká část našeho týmu namlsat statistiky.

Statistiky namlsány a my s nimi. V týmu opět zavládlo lehké uspokojení, což se často nevyplácí. A tak se taky stalo. S takovými obraty bychom byli rádi, kdybychom obrátili omeletu na pánvičce. Zápas pokračoval v trendu nastoleném v prvních dvou setech a Šlapanice si po vyhrané koncovce zaslouženě připsaly tři body.
 

Volejbal Ostrava – Šlapanice 3:0

Druhý zápas byl diametrálně odlišný. Kvalitním servisem a zlepšenou přihrávkou jsme dostali soupeře pod znatelný tlak. Hosté se s našim servisem do konce zápasu nedokázali vyrovnat, a tak mladý nahrávač Štěrba neměl z čeho nahrávat. Pouze v druhém setu jsme hráli vyrovnanou koncovku. Poučeni z předchozích nezdarů jsme si ji už ovšem pohlídali my. Poslední set se opět stal přehlídkou agresivního podání a my jednoznačně vyhráváme.
 
Šlapanicím gratulujeme ke třem bodům a my si z prvního zápasu bereme cennou lekci. Každopádně vidíme, že pravidelný trénink servisu padá na úrodnou půdu, obzvláště s naším, trochu nižším stropem.

Dan Rohel


A pro ty, kteří si zvykli na osobní pohled našeho pravidelného zpravodaje Ondry Rádka:

Jako den a noc

Tak by se dal jednoduše popsat rozdílný průběh dnešních zápasů mezi druhým týmem tabulky Volejbal Ostrava s.r.o. a hosty ze Šlapanic, kterým před tímto dvojutkáním patřila nepopulární bramborová pozice.

Dnešní den 24.2.2018  pro mě začíná asi jako pro většinu sportovního obyvatelstva v České republice nastavením budíku na čtvrt na šest ráno, jelikož ani já sem si nemohl nechat ujít sledování přímého přenosu paralelního obřího slalomu s již dvojnásobnou olympijskou šampionkou Ester Ledeckou. V ten samý den se konal i zápas o bronzovou pozici v ledním hokeji mezi Českem a Kanadou, ale dopředu bylo jasné, že z něj nic moc nestihneme vidět, jelikož čas kolidoval s naším druhým zápasem. Od návštěvy dnešního dvojutkání mě neodrazuje ani fakt, že venku je šílená zima, kdy mobilní aplikace počasí mi ukazuje aktuální teplotu mínus deset stupňů. V následujícím týdnu bude prý ještě hůře. Je něco po půl deváté a já vyrážím z domu. Pro mě osobně je super, že mám halu jenom patnáct minut cesty.


ZOH a průběh boje o bronz našich hokejistů taky zasáhl toto utkání: smiley


Krátce po půl desáté jsem už v hale a jako vždy si nejdříve projedu očním kontaktem pravou stranu hřiště, abych zjistil, v jaké jsme dneska sestavě. V rozcvičovacích zelených tričkách vidím tentokrát na palubovce devět našich borců. Ve stavu nemocných totiž dnes máme našeho úderného smečaře Romana Kozáka, kterého musí dneska nahradit v základní sestavě Honza Rodek. Druhou změnou v obvyklé zahajovací sestavě bylo zařazení Marka Blahuty na blokařský post. Hosté přijeli pod vedením pana Kadlce staršího, na náhře s výborným "Šubrtem" dle mého názoru s jedním z nejlepších hecířů této ligy se srdcařem Martinem Kadlcem, kterého ostravskému publiku netřeba představovat. Své kamarády přišli dneska na chvíli podpořit do haly i naši hráči Kuba Červený a „Jawal“ Michal Hrbáč, kteří si v letošní sezóně řeší zdravotní problémy.

Dnes bohužel jen mezi diváky: surprise

Volejbal Ostrava s.r.o. – TJ Sokol Šlapanice u Brna 1:3 ( -23, -21, 14, -21)

Esa: 20:15 Chybné servisy: 20:9 Bloky: 1:13

Do zápasu vstupujeme esem Petra Holiše, kterému se na servisu v posledním době celkem daří 2:0. Středem si zaútočí Marek Blahuta po perfektním zákroku libera Dana Rohela 4:1. První bodový blok domácích a nakonec i poslední v zápase si připisuje na své konto Zvolenský 6:3. Dělový servis Rodka 8:5 následuje první technický timeout. Útok Holiše končí bodem ostravských a málem i basketbalovým košem 9:6. Po esu Petra Holiše tu je zatím největší bodový rozdíl v setu 11:7. Ten však netrvá příliš dlouho, jelikož hosté následně uhrají tři body v řadě 11:10. Po zbytek setu se oba týmy doslova přetahují o každý bod a ani jeden z týmů neodskočí na více než dva body. První set nakonec ukončí útok Rodka do zámezí 23:25 = 0:1 na sety.

I začátek druhé sady je ve znamení Ostravy. Série Dana Holiše na podání 5:2. Další esa přidá i Štefko, ale hosté hned odpovídají stejnou zbraní 11:8. Po chybě Rodka, který se trápí na útoku je to pouze o jeden 11:10. Na útoku nás dneska táhne hlavně Dan Holiš 16:13. Dělové servisy Kadlce nám dělají potíže 16:16. Zajímavostí tohoto servisu je způsob provedení, který se moc nevidí. Kdy hráč se před popdáním zajímavě zakloní a dívá se jakoby do stropu. Koncovka je opravdu vyrovnaná do stavu 21:21. Namísto Blahuty příchází na palubovku Štika, ale ani on nezabrání čtyřem bodům v řadě, kdy nám odešel prakticky příjem 21:25 a rázem je to už 0:2 na sety.

Stejný průběh jako v předchozích setech mohou vidět diváci na Hladnově i v setu třetím. Exhibici na podání předvede Štika, s jehož podáním si Šlapanice nevědí příliš rady a pokud ano, tak špatně útočí 8:2. Trenér Kadlc zkouší změnit hru oddechovými časy a dvojstřídáním, ale ani to příliš nepomáhá. Nový hráč na palubovce dostane hned ze začátku taky eso 12:5. V téhle sadě jakoby mezi sebou naši hráči soutěží o to, kdo dnes dá více es. Zvolenský dá v řadě čtyři 17:5. Dvanácti bodový náskok je dostačující a je jasné, že uvidíme i set číslo čtyři. Nakonec zvítězíme 25:14 a snižujeme na 1:2  na sety.

Co nám dneska opravdu jde, jsou začátky setů. Jdeme totiž hned ze startu čtvrtého setu do vedení 3:0 či 10:7, což se jeví nadějně pro vyrovnání a na to aby všichni příchozí viděli i pátou sadu. Brzy je však srovnáno po chybách našich útočících hráčů na 11:11. Oba týmy se na palubovce opravdu rvou o každý bodík a to až do té doby, než po servisu Zvolenského je to zase o tři 20:17. Šlapanice se však nevzdávají a zápas větší bojovností otáčejí. První oddechový čas si náš trenér Kuba Zvolánek bere za stavu 21:20 pro nás a druhý hned o dva míče později za stavu 21:22. Jenže to nám vůbec nepomáhá a hosté uhrají po našich chybách na příjmu i poslední tři rozehry ve svůj prospěch 21:25. Šlapanice se tak mohou radovat ze zasloužené výhry za 1:3 a získávají cenné tři body.

Video ze zápasu.

Volejbal Ostrava s.r.o. – TJ Sokol Šlapanice u Brna 3:0 ( 15, 25, 12)

Esa: 15:4 Chybné servisy: 13:11 Bloky: 8:6

Do druhého zápasu je poslán v základní sestavě blokař Štika. Hosté nechávají na lavičce Kadlce.

První rozehru ukončí bodovým blokem Mates Štika 1:0. Dan Holiš řádí jak na servisu tak nás drží i na útoku 8:4. Smeč Rodka, jehož výkon ve druhém zápase šel výrazně nahoru a je to 13:9. Na útoku Štefko – na servise Štika a na bloku Zvolenský a je tady pohodlný šestibodový náskok 16:10. Náš náskok stoupá na luxusních deset bodů a Dan Holiš první set ukončí dvěma dělovými servisy, se kterými si hosté neporadí 25:15 = 1:0 !

Dva body Štiky + další přímý bod Dana Holiše ze servisu 3:1 Po odehrání dvanácti rozeher je na stole na ukazateli našich zapisovatelů stav 6:6. Týmy si připisují bod po bodu 10:10. Šlapanicím funguje obrana na síti, ale o náskok, díky svým nevynuceným chybám v útoku, hned přicházejí 16:16. První dva naše setboly kazíme servisem 25:25. Štefko 26:25. Set ukončí Honza Rodek, který si nejlépe ze čtyř hráčů porozumí s míčem na síti 27:25 = 2:0.

Třetí set už je naše exhibice na hřišti. Máme parádní servis, se kterým si přihrávající hráči Šlapanic neví vůbec rady 10:2. Zasmečuje si i náš nahrávač Petr Holiš 14:5. Náskok jde nahoru je to o deset, o jedenáct bodů a nakonec to skončí o  třináct 25:12 = 3:0 !

Takto útočí v tomto týmu znova Honza Rodek!: (zpomaleně) yes


Marné pokusy vybrat konečně naše podání v závěru druhého zápasu: wink


Tradiční týmová soutěž o krále servisů:
Dan Holiš 13x Matěj Štika 8x Filip Zvolenský 7x Petr Holiš 3x Honza Rodek a Kuba Štefko 2x.

Volejbal Ostrava s.r.o. dnes reprezentovali následující hráči:  Blahuta, Holiš, Holiš, Rodek, Štefko, Zvolenský – Rohel ( Štika, Bariš).

Ostatní výsledky dnešního dvojkola ( 24.2.2018 )
Hlučín – Napajedla 2:3 a 3:0.
Drásov – Holubice 2:3 a 0:3.
TU Ostrava – Bučovice 0:3 a 0:3.
Volejbal Ostrava OU – Nový Jičín 0:3 a 0:3
 
Tabulka:
Holubice dnes ztratily bod, my tři a tak náš náskok v tabulce nad nimi se snížil na 2 body
1. Bučovice 81b. 2. Volejbal Ostrava s.r.o. 67b. 3. Holubice 65b.10. Volejbal Ostrava OU 2b.

Pozvánka:
Příští zápas odehrajeme v sobotu 10.3.2018 od 10:00 na Hladnově proti Novému Jičínu. Budeme rádi, pokud nás přijdete podpořit naživo. laugh

A závěrem náš nejmladší fanoušek (2 roky):