Volejbal Ostrava






 

     Volejbalový spolek Ostrava

Abstrakt







 

Univerzitní sportovní klub Slávie Ostravská univerzita, z.s.

Abstrakt
Zájemci z řad hráčů - volejte na 776 290 564. Informace o klubu zde
Projekt je realizován s finanční podporou Národní sportovní agentury
Projekt je realizován s finanční podporou Moravskoslezského kraje
Projekt je realizován s finanční podporou Statutárního města Ostravy
Projekt je realizován s finanční podporou Statutárního města Ostravy, městského obvodu Ostrava-Jih

Tři výhry našich mužů během jednoho víkendu Muži

Tři výhry našich mužů během jednoho víkendu

V sobotu 8.12.2018 od 10:30 jsme v našem domovském stánku na Krakovské přivítali v rámci patnáctého a šestnáctého kola nováčka soutěže a to tým Olomoucka. Toto byl zároveň historicky první zápas v 2. lize mužů, do kterého zasáhli i naši odchovanci z řad juniorů.

Olomoucký tým přijel pod vedením bývalého reprezentačního nahrávače Petra Zapletala (shodou okolností nosí na dresu číslo 14 jako náš nejzkušenější hráč - nahrávač Martin Procházka). Dalším známějším hráčem tohoto olomouckého týmu je Tomáš Michalec, který skončil v létě na našem turnaji v plážovém volejbale na Masarykově náměstí v centru Ostravy na pěkném druhém místě. Náš tým jsme doplnili před tímto zápasem o dvojici nadějných juniorů (ročník 2000) a to konkrétně Dana Capa a Matěje Zamazala. Ti si připsali na své konto premiérový start v druhé lize, ve kterém se i bodově prosadili – GRATULUJEME! yes(Neměl by je tak ale minout příspěvek klubovému pínaři Honzovi Rodkovi 😊).

I přes klopýtnutí v minulém týdnu jsem byl přesvědčen o tom, že vyhrajeme dvakrát 3:0, což se nakonec i potvrdilo! První pozitivní zprávou dne byl při mém vstupu do naší tělocvičny pohled na Honzu Rodka, jenž už mohl (na rozdíl od předchozího zápasu v České Třebové) smečovat. Pojďme už ale k jednotlivým zápasům.

Volejbal Ostrava s.r.o. – Olomoucko 3:0 (20, 17, 17)

Esa: 10:2 Chybné servisy: 18:11 Bloky: 10:4.

První bod uhrajeme blokem dvojice Holiš / Matzke 1:0. Při servisu Štefka se dostáváme do tříbodového vedení 6:3. V útoku nemá problém skládat bodovky Holiš, kterému sekunduje Rodek i Matzke 12:7 (ze sedmi bodů jsme jim v daný okamžik sami darovali zkaženým servisem čtyři). V následující pasáži setu je lepší náš soupeř, který dokonce vyrovná na 13:13. Zvolenský zaútočí středem a Štefko přidá eso 15:13. Jenže opět kazíme a kazíme další servisy 17:16. Dvakrát se v řadě prosadí na útoku Matzke 20:17. Jehož souhra s nahrávačem Procházkou udělala za poslední zápasy velký výkonnostní vzestup. V koncovce se náš náskok pohybuje mezi třemi až pěti body. Koncovku uhrajeme útokem a servisem Štefka 25:20 = 1:0.

V prvních patnácti výměnách druhé sady bodují oba týmy pravidelně na střídačku. Po bloku Štefka vedeme 8:7. Základem dalším našim bodům je dělový servis Holiše 11:7 - oddechový čas Olomouc. Na 12:8 zvyšuje Rodek. Na 16:10 dvakrát Zvolenský + nedorozumění hostů v poli a o vítězi druhé sady je tak patrně rozhodnuto. Za stavu 19:11 se dostává do hry premiérově náš junior Matěj Zamazal surprise. Hosté uhrají tři následují rozehry a tak ještě kosmeticky upraví náš náskok na 19:14. Koncovku si však pohlídáme kvalitním útokem. Set ukončí zkažený servis Olomoucka 25:17 = 2:0.

V začátku třetí sady se prosazují na střídačku všichni naši hráči. Po bloku Procházky je to 8:4. Soupeř však jediným blokem a jediným esem v setu otočí na 10:11. Je to však naposled co během zápasu vede. Následující rozehru odstrátujeme Štefkem a Procházka k tomu přidá řadu kvalitních servisů 16:11. Po úspěšném útoku Matzkeho 18:13 se dostane na palubovku znovu Zamazal a po pár chvil později i druhý junior Daniel Capwink ten hned bodově využije svou první nahrávku v této soutěži, a když už jsme u těch premiér tak tu máme v následující rozehře premiérový blok Zamazala 23:14.



Následně zajistí matchbally Štefko. Nakonec po útoku Zamazala vyhrajeme podruhé v řadě ku sedmnácti a celkově tak vyhrajeme 3:0 na sety a první body sobotního dne zůstávají doma.



Je tady však zápas číslo dvě, který začíná znovu od stavu 0:0.

Volejbal Ostrava s.r.o. – Olomoucko 3:0 (18, 15, 24)

Esa: 16:6 Chybné servisy: 15:11 Bloky: 2:4.

V úvodu druhého zápasu jsme na soupeře vlítli ve velkém stylu 7:2. Jenže brzy o tento náskok přijdeme 7:7. Další rozehry jsou vyrovnané 12:11. Poté však přidá přímé body Holiš a po něm i Matzke 17:13.  Exibici na servisu potvrzuje následně i Štefko 21:14. Sedmibodový náskok si udržíme i po zbytek setu 25:18 = 1:0.

V druhé sadě si hosté drží ze začátku náskok jednoho bodu, kdy vždy stav dorovnáváme 7:7. Náskok si připisujeme přes Holiše 11:7. Ten přidá i tři dělové servisy v řadě 18:9 a o vítězi druhé sady je tak prakticky rozhodnuto. Servisem i nadále škodíme 23:11. Nakonec využijeme, pokud se nepletu čtvrtý nebo pátý setball, a to zkaženým servisem Olomoucka 25:15 = 2:0.



Úvodní rozehry zvládne lépe Olomoucko 8:10. My otáčíme parádním jednoblokem Štefka 11:10.  Je tady další bodová série Holiše na servisu 15:12. Náskok se však snižuje až na 19:18. Hosté se ještě dostanou na 24:24. Následně však pokazí servis a poslední bod dne uhrajeme přes Rodka 26:24 = 3:0 a pro dnešek je tak konec. Všechny body tak zůstanou v Ostravě!



Sestavy:

Ostrava: Holiš, Matzke, Procházka, Rodek, Štefko, Zvolenský – Rohel (Cap, Zamazal).
Olomoucko: Zapletal, Dostál, Michalec, Uchytil, Vingrádek, Koplík, Nesvadba, Hřebíček – Fojtík a Vičar.

Závěr:
V zápasech s Olomoucí jsme potvrdili roli papírového favorita a po zásluze si tak připisujeme dalších šest bodů do tabulky. Pět ze šesti setů jsme měli pod kontrolou a v pohodě jsme je vyhráli. V posledním setu dne jsme si koncovku nechali zbytečně sami zdramatizovat. Nakonec jsme ji však vyhráli nejmenším možným bodovým rozdílem. Zápas tak skončil s dostatečným časovým předstihem před fotbalovým zápasem Baník – Bohemians, na kterém jsem samozřejmě nemohl chybět.

Neděle 9.12.2018
 V neděli jsme absolvovali cestu do Mikulova, kde jsme v jednom zápase změřili síly s reprezentačním celkem kadetů:

A naše třetí víkendové vítězství? Rodilo se tentokrát těžce - zdravotní a pracovní problémy silně oslabily náš tým a tak to vypadalo v koncovce 4. setu s námi všelijak... Nicméně kluci zabojovali a utkání otočili a tak si vezeme i z tohoto třetího utkání vítězství (i když tentokrát jen za 2 body).

SCM – ČVS – KTI – Volejbal Ostrava s.r.o. 2:3 ( -23, 17, 22, - 23, - 9)

Ostatní výsledky (8.12.2018)
Šlapanice – Lanškroun 3:1 a 3:2
Blue Volley Ostrava – Holubice 0:3 a 1:3
Morávka – Drásov 3:0 a 3:1
Nový Jičín – Česká Třebová 3:0 a 3:1.
Tabulka:
1. Holubice 51 b. 2. Volejbal Ostrava s.r.o. 40 b. 3. Morávka 36 b.

Tipovací soutěž:

Na dvojutkání Volejbal Ostrava s.r.o. – Olomoucko tipovalo na našem klubovém facebooku celkem 43. lidí. Z toho bylo celkem osm tipujících, kteří uhodli správný výsledek 2x 3:0 a  byli zařazeni do slosování o zajímavé ceny.  Vítězem se nakonec stala Simona Bartošová! 😊 Gratulujeme !!!😊.



Následující program:

Dle původního rozpisu jsme měli odehrát další zápas v sobotu 15.12 v Drásově. Nicméně je možnost, že tento dvojzápas bude přeložen na jiný termín.