Volejbal Ostrava






 

     Volejbalový spolek Ostrava

Abstrakt







 

Univerzitní sportovní klub Slávie Ostravská univerzita, z.s.

Abstrakt
Zájemci z řad hráčů - volejte na 776 290 564. Informace o klubu zde
Projekt je realizován s finanční podporou Národní sportovní agentury
Projekt je realizován s finanční podporou Moravskoslezského kraje
Projekt je realizován s finanční podporou Statutárního města Ostravy
Projekt je realizován s finanční podporou Statutárního města Ostravy, městského obvodu Ostrava-Jih

Týdenní kemp mládeže Mládež

Týdenní kemp mládeže

Ostravské jarní prázdniny jsou vítanou možností, aby si v době školního volna dali více do těla a zdokonalili své volejbalové umění. A překvapivě této příležitosti využili téměř všichni naši mladí svěřenci a tak náš klub Volejbal Ostrava s.r.o. připravil týdenní jarní kemp, zahrnující velmi intenzivní dvoufázové tréninky během celého týdne.

Dali jsme si s šéftrenérem mládeže Jardou Nekolou docela velkou práci s přípravou této akce a tak během celého týdne naši hráči absolvovali důkladné opakování volejbalových základů (tento týden jsme se zaměřili zejména na správnou techniku bagru, prstů a techniky smečování), došlo i na nácvik řešení standardních situací včetně postavení v poli a je super konstatovat, že se za ten týden prakticky všichni zlepšili! K tomu výrazně dopomohla i práce s videem (zejména díky trenérce Táni).

Během celého týdne se zapojilo do tréninku celkem 5 našich trenénrů mládeže včetně nových perpektivních mladých trenérů. Největší kus práce ale odpracoval Jarda Nekola a zdárně pomáhala i trenérka Táňa Capová.

Hodně jsme se zaměřili i na regenerační techniky a na nácvik kompenzačních cvičení, s čímž nám pomohl náš nový spolupracující host - pohybová specialistka Hanka Mullerová.






Jako součást rozcviček se osvědčila házená (v týmu máme hráče, kteří se k volejbalu dostali přes tento sport)


S péči o zdraví našich hráčů nám pomáhal i náš masér Michal Janošec


a o tom, že o jeho péči měli ke konci soustředění zájem teměř všichni účastníci, svědčí úvodní fotografie dnešního článku! wink

Na závěr soustředění nás navštívila opět i naše klubová fyzioterapeutka Lucka Capová, ve spolupráci s kterou proběhla se všemi přítomnými i fyzioterapeutické vyšetření hráčů našeho klubu Volejbal Ostrava s.r.o., z čehož opět vznikne zajímavý materiál, zahrnující doporučení pro trenéry i pro rodiče hráčů.

Závěrečné hodnocení

Jarní týdenní soustředění v Ostravě v našem tréninkovém centru mládeže na SŠSS na ulici Krakovská se hodně povedlo yes, kluci si "šáhli i hodně na dno svých sil", ale všem patří pochvala za nasazení a přístup k tréninku. Doufám, že takto získané zkušenosti našim klukům pomohou i v blížící se baráži o oxtraligu kadetů (7. a 8. dubna 2018)!!! smiley