Volejbal Ostrava






 

     Volejbalový spolek Ostrava

Abstrakt







 

Univerzitní sportovní klub Slávie Ostravská univerzita, z.s.

Abstrakt
Zájemci z řad hráčů - volejte na 776 290 564. Informace o klubu zde
Projekt je realizován s finanční podporou Národní sportovní agentury
Projekt je realizován s finanční podporou Moravskoslezského kraje
Projekt je realizován s finanční podporou Statutárního města Ostravy
Projekt je realizován s finanční podporou Statutárního města Ostravy, městského obvodu Ostrava-Jih

Úspěšný víkend - se Šlapanicemi i s Novým Jičínem za 6 bodů! Muži

Úspěšný víkend - se Šlapanicemi i s Novým Jičínem za 6 bodů!

AKTUALIZOVÁNO! O víkendu 10.11 a 11.11 hostilo naše tréninkové centrum SŠSS Krakovská v Ostravě – Hrabůvce dvojzápasy druhé národní ligy skupiny "C" ve volejbale mužů.

Během slunečné soboty jsme poměřili síly s mužstvem Šlapanic u Brna. Ten tým k nám zavítal pod vedením bývalého extraligového nahrávače Martina Kadlce. Při pohledu na dosavadní výsledky tohoto týmu jsem byl negativně překvapen, když z osmi odehraných zápasů měli na svém kontě pouze čtyři výhry. K nám přijeli tentokrát v deseti lidech. Jak kvalitní byla jejich sestava pro tento den se můžeme jen domnívat. Tento tým má totiž na svazové soupisce osmnáct lidí, když ale porovnáme sestavy z loňských vzájemných měření sil, tak je až na hráče Pavla Zemana zřejmě stejná.

My jsme šli do zápasu se šesti výhrami v řadě. I tentokrát nám chyběl dlouhodobě absentující smečař Richard Mauler (doléčuje zraněné koleno) a tentokrát i blokař Patrik Matzke a tak sestava byla dopředu jasná. Cíl byl jasný - zisk dalších šesti bodů do tabulky (i když jsem předpokládal, že to nebudou zrovna lehké zápasy vzhledem k tomu, že jsme s tímto soupeřem měli prozatím bilanci 2:2 na zápasy).

Tipující v naší soutěží ale měli jasno a až na jeden tip na první utkání a čtyři tipy ve druhém věřili všichni ve výhry našeho celku! laugh Jak už to bývá zvykem v hale opět své kamarády podporoval i Kamil Bartůněk. Tentokrát i s dvojicí Michal Hrbáč / Jakub Červený. Naopak Šlapanice byly podpořit ve druhém zápase i dvě sympatické volejbalistky celku Brno – Juliánov. Ty shodou okolností zde v Ostravě hráli zrovna taky svá druholigová utkání.


 

Volejbal Ostrava - Šlapanice 3:0 (18,19,20)

Esa: 10:1 Chybné servisy: 12:11 Bloky: 6:6.

V úvodu prvního setu prvního zápasu se prosadí Štefko a po něm i Gramel, kdy hosté na jeho útok vůbec nereagovali 2:0. Šlapanice poprvé v zápase vedou 4:5. Je tady ale velká bodová sérii našich kluků. Na bloku se chytne Zvolenský a na útoku nemá problém skládat bodové míče trojice našich útočníků Holiš / Rodek / Štefko a tak si za stavu 11:6 pro Ostravu bere raději Martin Kadlc oddechový čas. Jeho slova k týmu byly však trochu ostřejší( a tak trochu zde nepublikovatelná... devil). Následnou rozehru si středem odútočí Zvolenský a je to dokonce o šest 12:6 a takový začátek si určitě nepředstavoval ani největší optimista v hale. V následujích rozehrách zůstává pohodlný náskok čtyř až šesti bodů v náš prospěch 16:12. Základem dalšího bodu je perfektní zákrok libera Rohela v poli 19:13. Špatný příjem po našem podání využije na síti pohotový Rodek 20:14. Na závěr setu si střihne Zvolenský dvě esa a když smeč hostujícího hráče končí pouze v sítí, vyhráváme set 25:18.

Druhý set zahajuje v poli pěkně Rohel (tady i po zbytek dne vidět, jak je to pro nás důležitý hráčyes) z jeho zákroku v poli pak těží Štefko 1:1. Z nahrávky Rodka se prosazuje razantně Holiš 5:3. Co nám poslední dobou funguje je servis, a to potvrdí dvěma esy Štefko a po něm přidá i úspěšný blok dvojice Procházka / Zvolenský 9:4. Další eso přidá o malou chvíli později i Rodek 14:5 (v tuto chvíli byl stav na esa 6:0 v náš prospěch), aby toho nebylo málo tak i Zvolenský 15:6. Šlapanice na náš náskok reagují v průběhu setu třemi střídáními a náš náskok se jim pomalu daří umazávat 16:10 – 18:13 – 20:16. Koncovku od útočíme hlavně přes Holiše a když se k tomu přidá i pár chyb hostujícího celku vyhrajeme nakonec v pohodě ku 19.

V úvodu třetí sady opět tlačíme hlavně servisem 4:1 a 7:4. Šlapaničtí ve však ještě nevzdávají a čtyřmi body v řadě otáčí stav na stolu zapisovatelů (ten má na starosti po oba dny dvojice našich mladých Štěpánů 😊) na 7:8. Další rozehry ukončuje bodem i blokař Gramel 14:12. Po špatném příjmu hostů se nemá problém prosadit Rodek 17:14. Po bloků hostů je však znovu vyrovnáno 17:17. Ti si však sami berou naději se zápasem ještě něco udělat. Jeden jejich hráč zasmečuje dvakrát do sítě + přidají další technicky prohřešek na své konto 21:18 a během ani ne minuty si berou dva oddechové časy v řadě. V závěru nemá problém bodovat Štefko a po bloku Zvolenského je přesně v 11:39 konec prvního zápasu. Vítězíme tak 25:20 a celkově 3:1 a první tři body pro dnešek zůstávají doma.

Následuje dlouhá pauza. Jelikož druhý zápas začne až s úderem 13. hodiny. (Je to tak trochu vtipný a zároveň až k vzteku, že hosté potřebují delší pauzu na načerpání nových sil, než trval celý první zápas..)


 

Volejbal Ostrava - Šlapanice 3:0 (19,22,19)

Esa: 8:4 Chybné servisy: 14:14 Bloky: 11:7.

První bod Ostravy v druhém zápase uhraje univerzál Štefko. Blok Zvolenský / Procházka 6:4. Technický útok Štefka 12:8.Ten nám pomůže společně s Holišem i kvalitním servisem 18:10. Hosté sice v setu třikrát zablokují, ale maximálně tím stáhnou náš náskok na pět bodů 20:15. Set vyhrajeme na devatenáct.

Začátek druhé sady je opět ve znamení domácího celku. Na útoku se daří Holišovi a technicky zakončí i Rodek 4:2. Hosté na chvilku otáčejí stav ve svůj prospěch 6:7. Na podání se dvakrát připomene Zvolenský + bloky Procházky a Štefka 12:8. Po dalším esu tentokrát nahrávače Procházky si za stavu 14:8 si berou hosté radši oddechový čas. Ten se prosadí i na bloku 19:12. Svou měrou k zisku pětadvacátého přispěje i Gramel 23:18. Hosté však v koncovce třikrát zablokují a sníží dokonce na rozdíl dvou bodů 24:22. Set vzápětí naštěstí ukončuje Štefko 25:22 = 2:0.

Začátek třetí sady je vyrovnaný. Pak následuje pajp Rodka – eso Zvolenského či blok Gramela 10:6. Hosté však tašky na cestu zpět domů ještě balit nechtějí a srovnají na 13:13 / 15:15. Poté však následuje parádní série Štefka na servisu. Šlapanickým se nedaří otočit jedno postavení a vypadá to nadějně 21:15. Celý dnešní den zakončí bodovým blokem Gramel 25:19 = 3:0 a prvních šest bodů si tak do tabulky připisují naši kluci.
 

Sestavy obou týmů:

Volejbal Ostrava s.r.o. – Gramel, Holiš, Procházka, Rodek, Štefko, Zvolenský – Rohel.
Šlapanice – Dolák, Doleček, Gajárek, Kadlc, Křelina, Kubala, Pohanka, Štěrba, Tancoš, Žbánek.

Závěr:
Pokračujeme na vítězné vlně a připisujeme si v pořadí sedmé a osmé vítězství v řadě. Za sebe bych řekl, že to bylo daleko jednodušší, než jsem čekal 😊 Ještě vylosovat tipovačku a hurá domů

V sobotu zahráli naši chlapi jako z partesu a bez zaváhání jasně vyhráli nad Šlapanicemi.

NEDĚLE 11.11.2018

Na svatého Martina předehráváme v domácím prostředí zápasy 11. a 12. kola. Za soupeře nám byl tentokrát tým z Nového Jičína. Tým vedený Kubou Karáskem zatím okupuje sestupovou pozici s dosavadní bilancí 1-9 na zápasy. Na druhou stranu zatím Novojičínští chlapi odehráli zápasy s prvním, druhým, třetím, čtvrtým a pátým týmem tabulky a osobně tuším (zároveň jim přeju), že se v soutěži zachrání. Jelikož jsem se o této předehrávce dozvěděl krátce před našimi sobotními zápasy. Neměl jsem z důvodu nahuštěného nedělního programu tyto zápasy původně v plánu navštívit. Cíl byl i tak jasný vzhledem k tomu že nás tento soupeř nikdy neporazil, a to zisk dalších šesti bodů. Cokoliv jiného by bylo nejen pro mě obrovským překvapením. Pokud se nepletu bylo to před tímto dvojutkáním 5:0 na zápasy.
 

Volejbal Ostrava s.r.o. – TJ Nový Jičín 3:1 (16, -22, 18, 13)

No situace se ale změní po SMS přímo z haly, kde se dozvídám, že průběžný stav je překvapivě 1:1 na sety. surprise No nic, beru tašku a rozhodnu se, že pojedu kluky podpořit (i když to nebylo vůbec v plánu) a dopomoci jim k dalším bodům. Nakonec dorážím zhruba s patnáctiminutovým předstihem před začátkem druhého zápasu.
Foto: Ostrava – Nový Jičín.

 

Volejbal Ostrava s.r.o. – TJ Nový Jičín 3:1 ( -23, 19, 26, 20)

Oproti předchozímu dni je připraven blokař Patrik Matzke. Bohužel ale dnes chybí libero Dan Rohel.

Tři naše zkažené servisy v řadě 4:4. Oba týmy pravidelně ztrátují 9:9. V dalších rozehrách se nám vůbec nedaří 10:15. Hosté si náskok udrží a za stavu 15:20 je tu time out trenéra Zvolánka. Ten zafunguje a po útocích Holiše snižujeme na 18:21. Rodek nahrává na Štefka a ten nemá problém zakončit 20:23. Blok Rodka 22:23. Hosté si to pohlídají a vyhrají nejmenším možným rozdílem dvou bodů 23:25 a tak překvapivě prohráváme 0:1.

Druhý set je jako přes kopírák. Do stavu 6:6 se oba týmy tahají o každý bod. Pak nám hosté odskakují o tři na 6:9. Následující rozehry už sleduji tak napůl (jelikož se blíží začátek živého streamu fotbalové derby Opava – Ostrava). Na bloku se prosadí Zvolenský 15:12 i Matzke 16:14. V útoku dominuje Holiš 19:15. Ten společně se Štefkem uhraje druhou sadu v náš poměr 25:19 = 1:1 na sety.

I třetí set začíná lépe hostující celek 4:8. Brzy však dobrým útokem a kvalitním servisem vyrovnáme na 10:10. V další fázi se prosadí hosté třemi bodovými bloky 16:19. My však Holišem a Procházkou srovnáme na 21:21 a máme před sebou důležitou koncovku. Štefko z těžké pozice vyrovnává 22:22 a po jeho dalším útoku jdeme do vedení 25:24. Hosté si to nakonec pokazí sami, kdy smečují dvakrát do sítě a třetí set nám tak v podstatě darují sami 28:26.

I čtvrtý set začíná lépe Jičín 8:11. Eso Zvolenského končí po příjmu hostů odrazem o strop 11:11. Štefko se prosazuje na podruhé a snižuje na 14:16. Hosté se bud sami na útoku vyhodí nebo ztroskotají na blocích Rodka a Zvolenského 17:16. Otěže zápasu přebírá Štefko 21:18. Po dalších nepříjemných servisem Zvolenského to už vypadá velmi nadějně 23:19. Štefko vytlouká bloky 25:19 = 3:1. Hra / set / zápas Ostrava!
 

Sestavy:

Volejbal Ostrava s.r.o. – Gramel, Holiš, Matzke, Procházka, Rodek, Štefko, Zvolenský.
Nový Jičín – Boček, Filák, Galčan, Horný, Karásek, Kramoliš, Krejsa, Kuboš, Rovenský, Rýc, Slováček, Vohanka.

Závěr 2
Šest bodů do tabulky se rozhodně počítá. Náš výkon byl, ale horší než v sobotu. Po oba dny se týmy museli vyrovnat s nepříjemným sluncem, které svítilo na palubovku.

Ostatní výsledky – 10. 11. 2018
Nový Jičín – Morávka 0:3 a 3:0 !
Česká Třebová – Blue Volley Ostrava 1:3 a 1:3
Olomoucko – Lanškroun 3:2 a 0:3
Drásov – Holubice 0:3 a 0:3.

Tabulka:
1.Holubice 30 b 2. Volejbal Ostrava s.r.o. 30 b 3. Morávka 20 b 4. Drásov 20 b 5. Blue Volley 15 b 6. Šlapanice 15 b 7. Lanškroun 13 b 8. Česka Třebová 6 b 9. Olomoucko 6 b 10. Nový Jičín 4 b 11. Kadeti -CVS 3b.

Pro dalších šest bodů si jedeme 1.12 do České Třebové 😊