Volejbal Ostrava






 

     Volejbalový spolek Ostrava

Abstrakt







 

Univerzitní sportovní klub Slávie Ostravská univerzita, z.s.

Abstrakt
Zájemci z řad hráčů - volejte na 776 290 564. Informace o klubu zde
Projekt je realizován s finanční podporou Národní sportovní agentury
Projekt je realizován s finanční podporou Moravskoslezského kraje
Projekt je realizován s finanční podporou Statutárního města Ostravy
Projekt je realizován s finanční podporou Statutárního města Ostravy, městského obvodu Ostrava-Jih

Vítězná domácí derniéra Muži

Vítězná domácí derniéra

Druhá národní liga ve volejbale mužů měla v sobotu 17.3.2018 na programu předposlední dvojkolo.

Náš tým Volejbal Ostrava s.r.o. přivítal při svém posledním domácím vystoupení na Hladnově od 10:00 hosty z Napajedel, kteří na dálku bojují o udržení v soutěži. My naopak bojujeme o konečné druhé místo s Holubicemi, jež si dnes odvezli povinných a očekávaných šest bodů z Polanky, kde porazili náš univerzitní tým. Trenér domácích Kuba Zvolánek měl k dispozici takřka kompletní kádr až na Matěje Štiku (ten v našich klubových barvách zahájil beachovou sezónu halovým mistrovstvím republiky).

Volejbal Ostrava s.r.o. – Volejbalový klub Napajedla 3:0 (20, 23, 16)

Esa: 14:3 Chybné servisy: 14:15 Bloky: 9:4

Počátek první sady dnešního prvního zápasu byl z naší strany chladný jako venkovní počasí. Děláme spoustu nevynucených chyb a tak při prvním klasickém oddechovém času je na stolku zapisovate stav 3:8. Náskok Napajedel je však brzy pryč. V útoku se rozjíždí především Holiš, jehož však podporují úspěšně i ostatní hráči sestavy 11:11. Naposledy v sadě je vyrovnaný stav 14:14. Zrovna když si dělám poznámku, že náš servis není zatím moc efektivní. Tak přijde na podání Roman Kozák a přidá ze čtyř rozeher tři přímé body a ten čtvrtý si sám odútočí a máme to rázem 18:14. Další jeho servis končí první dnešní kuriozitou: míč si nahodí na skákaný servis tak moc, že se odrazí od stropu!!! laugh Napajedla sníží na 18:17. Po esu Zvolenského je to ale znovu o tři 20:17. Zvolenského další servisy dělají přijímajícím hráčům hostů potíže, takže si po jejich příjmu zaútočí i nahrávač Petr Holiš 22:17. Dělový útok Štefka ještě vybere hostující libero, ale na útok Holiše jsou však krátcí 25:20.

Do druhého dějství vstupujeme dobře po esu Petra Holiše 3:0. Hosté však brzy vyrovnají dvěma bloky (posledními v tomto setu) na 3:3. Útok Kozáka po lajně. Hosté naopak smečují mimo 8:5. Zvolenský uspěje bodovým blokem proti blokaři hostů 9:7. V dalším průběhu sady je náš náskok konzistentní na třech bodech 13:10. Technický útok Štefka + blok Kozáka (čtvrtý Ostravy v setu) 16:12.  Na servisu se prosazuje Dan Holiš a razantním blokem Marek Blahuta 18:12. Dělový servis Napajedel, který přihrajeme za jedna odútočí Zvolenský 20:15. I my si však vybereme slabší chvilku a soupeř sníží 21:19. Blok Ostravy jde mino, ale naštěstí zasáhne předtím hostujícího hráče 24:21. Štefko se prosadí v útoku na podruhé a ukončuje druhou sadu poměrem 25:23 a je jisté, že z prvního duelu neodejdeme bodově naprázdno.

Hosté si v úvodu třetího dějství vytvoří náskok 1:5. Trenér Zvolánek si bere Time out, který týmu pomůže. Bodový blok připíšu Blahutovi (i když to mohl být možná i Kozák) + eso Dana Holiše 5:5. Blahuta je nucen i nahrávat a jeho nahrávka je natolik kvalitní, že si s ní Štefko bez problému poradí 8:6. Holiš si dvakrát úspěšně zaútočí pajpem 10:6 a 11:7. V útoku mu sekunduje dobře hrající Štefko 17:11. Hosté útočí dvakrát mimo a zápas dohrávají jen tak z povinnosti 23:13. Třetí mečbol proměňuje Holiš. Hosté něco reklamují, ale rozhodčí své rozhodnutí nemění = hra – set - zápas Volejbal Ostrava s.r.o. 25:16 a první tři body zůstanou v Ostravě.

 



Po půl hodinové pauze následuje v 11.45 dnešní druhé měření sil a kdo by čekal vyrovnaný zápas tak by se mýlil. Ono není moc o čem psát. Tak teda jenom ve zkratce.

Esa: 7:1 Chybné servisy: 21:13 Bloky: 8:4.

Do druhého zápasu nastupuje v základní sestavě místo Kozáka Honza Rodek.

Celý druhý zápas se odehrává v režii domácí Ostravy. První dva míče si odehraje dobře Blahuta 2:0. Do první pauzy jdeme za stavu 8:6. Pak přijde
na podání Zvolenský a podává až do stavu 15:6. Za tohoto příznivého stavu se do hry namísto Štefka dostává náš zkušený kapitán Bariš. Napajedla mírně stahují náš náskok na sedm později na pět. Ulívka Holiše + eso 23:16. Set ukončí esem druhý Holiš a to Dan 25:18.

Druhý set už je pouze o tom, o kolik vyhrajeme míčů. Ze startu je to 8:3 z toho pak 13:3. Znovu si jde odpočinout Štefko. Dobrý útok Holiše a následně i Bariše 19:11. Prosazuje se i Rodek a hosté působí zcela odevzdaným dojmem… 25:15.

Ve třetí sadě se Napajedla drží pouze do stavu 8:7. Pěkný servis Blahuty. Blok Bariše či Zvolenského. Prosazují se i ostatní útočící hráči Ostravy. Je to jako hra kočky s myší. Jinými slovy v pohodě 25:15 = 3:0.

Netradiční moment zápasu číslo dvě: Přešlap při podání z rozběhu lze občas vidět, ale přešlap při podání plachty z místa… se jen tak moc nevidí…(Marek) 😊

Pozor na kotník (na sloupek...)


Následně proběhne losovaní tradiční soutěže. Na zápas Volejbal Ostrava s.r.o. – Napajedla se sešlo cca 50. tipů. Do losování bylo zařazeno 26. tipujících, kteří tipovali naši výhru poměrem dvakrát 3:0.  Šťastlivcem, kterého určila dvojice losujících Honza Rodek a Petr Holiš se dnes stala Nikola Sokolová. Gratulujeme!!!

Je něco před půl druhou a byl jsem osobně rád, že dnešní zápasy skončily jasným našim vítězstvím a v dobrém času tak abych mohl vyrazit s časovou rezervou na fotbal.

Statistika es na servisu:
Dan Holiš 8x, Petr Holiš a Roman Kozák 4x, Kuba Štefko 3x, Filip Zvolenský 2x (bez záruky😊)

Samozřejmě ani dnes nemohu vynechat pohled Romana Kozáka:
Soupeř dneska předvedl konstantní výkon. My jsme se na začátku prvního utkání trochu hledali. Postupně jsme se zlepšovali a dovedli obě utkání k hladkému vítězství. Možná jsem od hostů očekával dnes lepší výkon. Přijde mi, že když jsme hráli u nich, tak byly více nebezpeční. Těšíme se na příští týden, kdy se utkáme v Holubicích s místním týmem v přímé bitvě o konečné druhé místo v soutěži.

Sestavy:
Volejbal Ostrava s.r.o. – Blahuta, Holiš, Holiš, Kozák, Štefko, Zvolenský – Rohel (Bariš, Rodek).
Napajedla – Kadleček, Dřímal, Březina, Nedbal, Mackovík, Gurský, Machačka – Růžička.

 

Volejbal Ostrava - Slávie OU - TJ Holubice

0:3 (-18,-17,-16) a 0:3 (-10,-9,-14)

Z pohledu prezidenta klubu Ing. Ivana Capa: "Nemá cenu hodnotit toto konkrétní utkání. Chci hned úvodem říci, že si velmi vážím hráčů, kteří vydrželi s tímto týmem až do závěrečných bojů soutěže, což se bohužel nedá říci o zbytku týmu. Tento tým prošel tuto sezónu hektickými změnami a na začátku příští sezóny se prostě zařadí tam, kam patří a kde jsme jej chtěli mít - stane se očekávanou kvalitní hráčskou farmou pro studenty Ostravské univerzity a pro naše mladé hráče (juniory a kadety), kteří za asistence zkušených starších hráčů, budou v krajské soutěži sbírat cenné herní zkušenosti."





Ostatní výsledky dnešního dvojkola (17.3.2018)
Volejbal Ostrava OU – Holubice 0:3 a 0:3
Nový Jičín – Šlapanice 0:3 a 0:3
Hlučín – Bučovice 0:3 a 1:3
TU Ostrava – Drásov 0:3 a 1:3

Tabulka:
1. Bučovice 93 b. 2. Volejbal Ostrava s.r.o. 79 b. 3. Holubice 77 b. 10. Volejbal Ostrava OU 2 b.

Poslední druholigové zápasy v sezoně 2017 / 2018 odehrajeme v sobotu 24.3 od 11:00 na palubovce celku TJ Holubice. Jedná se o přímý souboj o druhé místo v tabulce. Držte nám palce! 😊