Volejbal Ostrava






 

     Volejbalový spolek Ostrava

Abstrakt







 

Univerzitní sportovní klub Slávie Ostravská univerzita, z.s.

Abstrakt
Zájemci z řad hráčů - volejte na 776 290 564. Informace o klubu zde
Projekt je realizován s finanční podporou Národní sportovní agentury
Projekt je realizován s finanční podporou Moravskoslezského kraje
Projekt je realizován s finanční podporou Statutárního města Ostravy
Projekt je realizován s finanční podporou Statutárního města Ostravy, městského obvodu Ostrava-Jih

Adam Záhorský přestoupil do našeho klubu Volejbal Ostrava! Muži

Adam Záhorský přestoupil do našeho klubu Volejbal Ostrava!

Adam je odchovanec ostravského klubu VK Ostrava, kde začínal u trenéra Saida Habboudjiho. Jeho volejbalový osud je asi nejvíce spjat s děním v tomto klubu a proto se u něj zmíním o některých událostech, které dosud nebyly nikde zveřejněny.

Od podepsání pětileté profesionální smlouvy v A-týmu mužů VK Ostrava si Adam prožil v klubu okamžiky nadšení ze zisku extraligového titulu, i okamžiky vyzdvihování jeho hráčského talentu ze strany trenéra Šmejkala.
Zvrat pro něj ale nastal, když tento bývalý trenér české reprezentace mužů nabídl Adamovi možnost hrát za národní tým a Adam tuto nabídku odřekl. Od tohoto okamžiku se vztah mezi tímto trenérem a Adamem jako „mávnutím proutku“ změnil a nastaly i chvíle, na které bude Adam nerad vzpomínat.
Celé následné období, kdy Adam upadl v nemilost, asi nemá cenu zde rozebírat, ale je až pro toto období Adamovy kariéry symbolické, jak se se svým odchovancem staronové vedení klubu rozešlo. Jeho dosavadní působení na extraligové palubovce za ostravský klub skončilo totiž oznámením připomínajícím šikanu! Hned po návratu řádně odvolané správní rady (Zedník, Dvořák a spol. – připomínám, že spor o jejich odvolání se táhne už více než rok – vlastně ještě nezačal, protože tito pánové již 3x jednání soudu bojkotovali) mu v šatně před extraligovým utkáním vzkázali po oficiálním smluvním trenérovi Markovi Tomášovi, že: „jsou v klubu zpátky, že se hned bavili se Šmejkym a že je jim jedno, jakou sestavu má připravenou na tento zápas trenér, oni se rozhodli, že nenechají Adama nastoupit, ať se ani nepřevléká…“ Chtěli bychom při této příležitosti také připomenout statečnou reakci slovenského hráče Marka Mikuly, který hned v šatně přede všemi spoluhráči tehdy oznámil, že na protest proti takovému nehoráznému jednání pan Zedníka a spol. do zápasu ani on nenastoupí! Média věrná starému vedení (včetně klubového redaktora Martina Němce) posléze „věrně a objektivně“ okomentovala tuto situaci krátkou zprávičkou: „a do utkání nenastoupil kromě Adama Záhorského ani slovenský reprezentant Marek Mikula, pro drobné zranění kolene…“. A Marek následně ukončil svou dobrovolnou spolupráci s VK Ostrava a vrátil se na Slovensko.
I přes to, že Adamovi správní rada nedovolila hrát, odtrénoval Adam s týmem všechny tréninky a byl se spoluhráči  i na všech (jak domácích, tak venkovních) utkáních, kde pomáhal alespoň trenérovi Markovi Tomášovi. Mimochodem během poslední schůzky se zástupci tzv. „správní rady“ byla pořízena velmi zajímavá zvuková nahrávka, která dokumentuje, jak manažer Zedník dokonce vydírá a vyhrožuje člověku, který zde vyrostl (a zároveň od roku 2013 si vzal na starost grafickou stránku klubu, od designu dresů až po plakáty a veškeré propagační materiály…).
 
Dost vzpomínek - Adam Záhorský je od včerejška členem našeho klubu Volejbal Ostrava. Adam se tak konečně dostal ze „spárů“ bývalého vedení klubu VK Ostrava a užívá si života.  Cestuje po světě, věnuje se své tvůrčí grafické práci (připomínám, že je autorem i našeho krásného klubového loga) a úzce spolupracuje s naším klubem (nastoupil za náš klub, společně s Markem i v našem prvním mezinárodním přátelském utkání proti Šachťoru Soligorsk). Podílí se na dalších grafických pracích a přislíbil, že pokud bude v republice, pomůže našemu klubu i v závěrečných bojích o postup do vyšších soutěží. Také vzkazuje, všem těm, kteří mu celou tu dobu fandili, OBROVSKÉ DÍKY!!! Jak nám sdělil, jeho rozhodnutí, proč ukončil dráhu profesionálního sportovce, zveřejní časem na svých facebookových stránkách, kde si to budou moci přečíst Ti, které to zajímá.
 
Adame, buď v našem klubu srdečně vítán a osobně Ti děkuji za ty roky nezištné práce klubového grafika a hlavně taky našeho velkého bojovníka v zápasech i na tréninku!

(obsah článku prošel autorizací Adamem Záhorským)