Volejbal Ostrava






 

     Volejbalový spolek Ostrava

Abstrakt







 

Univerzitní sportovní klub Slávie Ostravská univerzita, z.s.

Abstrakt
Zájemci z řad hráčů - volejte na 776 290 564. Informace o klubu zde
Projekt je realizován s finanční podporou Národní sportovní agentury
Projekt je realizován s finanční podporou Moravskoslezského kraje
Projekt je realizován s finanční podporou Statutárního města Ostravy
Projekt je realizován s finanční podporou Statutárního města Ostravy, městského obvodu Ostrava-Jih

Bobr uloven / Morávka poražena !!! Muži

Bobr uloven / Morávka poražena !!!

aneb: Na svatého Ondřeje body nerozdáváme...

Na druhý den (po bezbrankovém fotbalovém derby) hostila SŠSS Krakovská v Ostravské části Hrabůvka přímý tabulkový souboj o druhé místo v druhé národní volejbalové lize skupiny C. Oběma týmům chyběl jeden důležitý hráč. U nás ještě není ve stavu (kdy by se mohl zapojit do zápasu) Kuba Štefko u hostů pak absentoval vždy výbušně naladěný blokař Srkal (a na úvod prvního utkání i libero Krtek). Hosté byli před tímto zápasem v tabulce před námi, i když měli na svém kontě stejný počet bodů, ale lepší skóre. To už je však po dnešku jedno 😊.

Vzájemná bilance byla následující: Pět zápasů = pět výher Ostravy. Takže cokoli než dvě tříbodové výhry by bylo nežádoucí. Druhým cílem bylo vyhrát bez ztráty setu. To se naštěstí povedlo taky.

O tom že, tyto zápasy mají divácký náboj, svědčí i  počet atakující čtyři desítky návštěvníků přímo v hale. Ty přivítal trochu bohužel netradičně prezident našeho volejbalového klubu Ing. Ivan Cap vzpomínkou na zesnulého rozhodčího – pana volejbalistu Dobroše Štroufa (ten byl původně zrovna na tento zápas oficiálně delegován). Poté následovala symbolická minuta ticha a mohlo se jít do boje.

Domácí sestava je tradiční. Hosté nastoupily s Bacílkem, Bulkem, Opatřilem, Vágnerem, Bočkem, Pavláskem D a s liberem Gejzou.

Volejbal Ostrava s.r.o. – TJ LIGNUM Morávka 3:0 ( 14, 21, 24)

Čas – 61. minut Rozhodčí: p. Duraj.
Esa: 11:5 Chybné servisy: 18:13 Bloky: 5:3.

Do zápasu vstoupíme ve velkém stylu. Na servis přichází nahrávač Holiš a hned z prvního podání dá eso liberu hostů. Bulko se následně na smeči vyhodí a při jeho druhé smeči si na něho na síti počká Kotas 3:0. To není, ale všechno! Dvě dělové esíčka smečaře Holiše + blok Pudicha na Opatřila = po třech minutách za stavu 7:1 první oddechový čas dne. Šesti bodový náskok udržujeme i v dalších fázích prvního setu 10:4 / 16:10. Herní rozdíl v první sadě je několik tříd. Set ukončí esem Zvolenský 25:14 = 1:0 na sety.

První více než dvoubodové vedení v setu si vybuduje jeden z týmů až po úspěšném středovém útoku Kotase 12:9. Do koncovky se jde však za vyrovnaného stavu 18:18. Pak se třikrát v řadě prosadí Holiš na 21:18. Už si to pohlídáme – Opatřilův servis končí v síti 25:21 = 2:0 na sety.

V začátku setu a prostřední fázi setu budeme muset dohánět menší bodové manko 7:10 / 12:15. Po dvojáku hostujícího nahrávače a esu Pudicha jenž končí přesně v pravém rohu vymezeného prostoru je vyrovnáno 15:15. Opatřil však dává hostům znovu naději na zisk setu 18:21. To už je však na hřišti i opozdilec v zeleném dresu Morávky Petr „Krtek“ Dohnal. Následnou rozehru ubráníme dobře v poli Urbanem a Pudich skládá + eso nahrávače Holiše 20:21. Po skládce Rodka je tu první matchball dne 24:23. Boček srovnává 24:24. Následuje útok Pudicha 25:24. Ten jde poté na servis – ten se od hostujícího hráče odrazí k nám na sít, kde ho nemá problém trefit Zvolenský 26:24 = konečná 3:0 !!!

Po první Ostravské kládě si hosté z Morávky vzali půl hodiny na to, aby to vydýchali…angry Jak lze vidět níže, vůbec jim to však nepomohlo.devil

Volejbal Ostrava s.r.o. – TJ LIGNUM Morávka 3:0 ( 21, 15, 21)

Čas – 60. minut Rozhodčí: p. Duraj.
Esa: 6:4 Chybné servisy: 18:8 Bloky: 3:7.

První set druhého dnešního volejbalové dějství je vyrovnaný. Jen proto, že hodně kazíme servis. Po bloku Kotase vedeme 19:16. Hosté se dost vyhazují na útoku třeba Bulkem, jenž dle mého neodehrál nějak extra povedené dvojutkání 23:18 time out Morávka a Sparťan na hostující lavičce bezradně rozhazuje rukami 😊. Čtyři údery na straně hostů ve 46 rozehře ukončují naději na zisk prvního setu v jejich prospěch 25:21 = 1:0 na sety.

Druhý set končí debaklem 25:15 = 2:0 na sety.devil

Ve třetím setu pokračujeme tak jak po celý druhý set a nic nenasvědčuje tomu, že by se volejbalový den nějak extra protáhl 15:11. Hosté však zbraně neskládají a vyrovnají na 17:17 a útoku a následném esu Bočka dokonce poprvé vedou 20:21. Následuje však pětibová série Ostravy, kdy Holiš skládá jeden útok za druhým. Kotas blokne Bulka 25:21 a je konec 3:0 !!! yes
Můžeme se tak naplno radovat a "Bobr" pomalu může čekat na to co si v příštích hodinách případně vyslechne od volejbalového okolí.

Sestavy:

Ostrava: Holiš, Holiš, Kotas, Pudich, Rodek, Zvolenský – Urban ( Kolář, Procházka / Gramel).
Morávka: Bacílek, Blahuta, Boček, Bulko, Opatřil, Pavlásek, Pavlásek, Smetana, Vágner – Dohnal, Geissler.

Speciální rubrika – O Bobrovi 😊.
Pravděpodobně jste čekali důkladnou statistiku herního výkonu tohoto známého volejbalového hecíře. Jak jistě víte, mám na starosti i jiné věci a tak kompletní statistiku přiznám se, jsem nestíhal... Každopádně aspoň na útoku patřil bobr z mého pohledu rozhodně k tomu lepšímu, co dnes naši soupeři ukázali. V prvním zápase složil z 12 nahrávek 9! U druhého nedokážu přesně posoudit. Dle mého názoru, ho ale dvojice hostujících nahrávačů moc nevyužívala - což možná byl jeden z faktorů nulového počtu získaných setů v tomto minisouboji. Svým způsobem mu vlastně můžeme i poděkovat – bez něho by tyhle zápasy s Morávkou nebyli rozhodně tak zábavné jak jsou. Morávko, tak na viděnou zase v březnu!

Ostatní výsledky kola: (30.11.2019).
BV Ostrava – Kojetín odloženo na 23.2.2020.
Šlapanice – Holubice 0:3 a 0:3.
Brno Komárov – Drásov 1:3 a 2:3.
Nový Jičín – Pálkovice 3:1 a 3:2.

Tabulka:
Nastala změna v pořadí na druhém a třetím místě. V kontextu dnešních výher, ale pořád trochu mrzí jedna Drásovská prohra či prohra ve Frýdku. Pohled na tabulku tak mohl být ještě o chloupek pozitivnější.
1. Holubice 36b. 2. Volejbal Ostrava s.r.o. 34b. 3. Morávka 28b. Pokud se nestane něco neočekáváného tak si dovolím tvrdit to, že celkového vítěze soutěže určí pravděpodobně naše zápasy 18.1.2020 v Holubicích.

Závěr:
Dopadlo to přesně tak, jak jsem předpovídal. Poděkování patří klukům, kteří mi svým výkonem udělali radost v tento pro mě sváteční den (pozn. redakce - jmeniny). Rád bych také poděkoval všem divákům (je jedno, komu fandili), že tento zápas měl hodně nadstandartní diváckou návštěvnost na druhou ligu.

Tipovací soutěž:
Dát ji tentokrát nějak dohromady, bylo tentokrát dosti namáhavé. Na našem klubovém facebooku tento prozatím nejzáživnější dvojzápas ročníku 2019 – 2020 tipovalo celkem 84 uživatelů této sociální sítě. Což může být prozatímní rekord. Po prvním zápase zůstalo ve hře (pokud si to správně vybavuji) 25. tipujících. Nakonec bylo do konečného slosování zařazeno čtrnáct volejbalových odborníků. Štěstí nakonec přálo a výhry v hodnotě zhruba 2.500,- Kč od nás obdrží: Martina Mukařovská – Gratulujeme!wink

Nejbližší program:
Dvacet čtyři setů v řadě neporažený uragán ze severní Moravy se valí na město Kojetín, kde absolvujeme poslední venkovní dvojzápas v kalendářním roce 2019. Zápasy hostí 7.12.2019 od 09:00 MSH Hanusíkova 1476. Získáme dalších šest bodů z kategorie povinných? O tom samozřejmě budete zde informováni.

Moravská liga kadetů.
Závěr dneska trochu netradiční. Jelikož já i prezident klubu Ing. Ivan Cap jsme shlédli dnešní domácí dvojzápas mužského týmu, tak z výše uvedené soutěže nelze udělat samostatný normální článek. Přesto bych vás rád informoval o tom, jak dopadl dnes náš kadetský tým. Ten se z loňského dna vyhrabal letos mezi nejlepší tři týmy! Tým vedený Kubou Červeným dnes totiž odehrál další miniturnaj své soutěže tentokrát v Opavě. Tam nejprve porazil VAM Olomouc 3:0 na sety. Poté nastoupil proti domácím Opavanům a tomuto týmu naši kluci uštědřili vůbec první porážku v soutěži poměrem 3:2 na sety! Podle výsledku jednotlivých setů to mu sel být zajímavý zápas. Klukům tak gratulujeme!yes

Tak zase příště 😊.