Volejbal Ostrava






 

     Volejbalový spolek Ostrava

Abstrakt







 

Univerzitní sportovní klub Slávie Ostravská univerzita, z.s.

Abstrakt
Zájemci z řad hráčů - volejte na 776 290 564. Informace o klubu zde
Projekt je realizován s finanční podporou Národní sportovní agentury
Projekt je realizován s finanční podporou Moravskoslezského kraje
Projekt je realizován s finanční podporou Statutárního města Ostravy
Projekt je realizován s finanční podporou Statutárního města Ostravy, městského obvodu Ostrava-Jih

Velký výsledkový souhrn mládeže 2. díl / 2019 Mládež

Velký výsledkový souhrn mládeže 2. díl / 2019

Naše tým juniorů, kadetů a žáků nadále bojuje o co možná nejlepší výsledky. Shrňme si teda ty nejaktuálnější. Aneb co se stalo od minule.

První liga juniorů.

V Ostravě 23.2.2019
Na domácí palubovce jsme podlehli aktuálně třetímu týmu tabulky a to rezervě Nového Jičína 0:3 ( -19, -20, -20) a 1:3 ( -21, 18, -18, -23).

Turnaj mladších žáků v Hlučíně.

24.2.2019 skupina MS – ZCI T4D



Na dalším turnaji mladších žáků nastoupila vinou onemocnění za naše barvy jen pětice statečných: Fullop Ondřej, Gelnar Vít, Chvostek Patrik, Chvostek Radek a Tvarůžka Tomáš.

Volejbalový spolek Ostrava – BVO ZŠ Formana B 2:1 ( -18, 24, 8)
Volejbalový spolek Ostrava – BVO ZŠ Kučery 2:0 (25, 23)
Volejbalový spolek Ostrava – BVO ZŠ Hlučín 1:2 (19, -7, -13)

Ve čtyřčlenné skupině jsme tak získali s celkovým počtem šesti bodů druhé místo!


Regionální liga Kadetů.

V Ostravě 10.3.2019



Tým trenéra Kuby Červeného se rozloučil pro letošní sezonu s touto soutěží na domácí palubovce. Nejprve podlehl týmu Oder 0:3 (14, 20, 18). Tento tým má však na soupisce pět hráčů ročníku 2001. My naopak žádného. Navíc tam byl hodně velký výškový rozdíl. Odpolední zápas jsem se rozhodl navštívit a odfandit. Jelikož se jednalo o poslední zápas soutěže a navíc jsem tak trochu očekával možný bodový zisk 😊. I když Nový Jičín v druhém zápasu dne porazil překvapivě Odry 3:1, tak jsem klukům věřil že neodejdou z prázdnou a i přes konečnou prohru jsem nakonec odcházel celkem spokojen.

Volejbalový spolek Ostrava – TJ Nový Jičín B 3:2 ( -22, 16, -12, 17, -12)

Baum Ladislav, Gazda Tomáš, Kundel Ondřej, Sokol Matěj, Staněk Karel, Zamazal Ondřej, - Kylhof Radim (Buchmann Jan, Mattos De Oliveira).

Na začátku bojujeme hodně s příjmem. Na útoku se daří našim blokařům Baumovi a Staňkovi, soupeř se naopak hodně vyhazuje 10:9. Při servisu nahrávače Kundela jdeme do nadějného vedení 15:11. Do stavu 18:12 hrajeme fakt dobře. Jenže přichází to, co už jsem u kluků už několikrát viděl a to že i přes hodně velký náskok daný set prohrají... Trenér Červený si tak nejdříve bere oddechový čas za stavu 20:16 a druhý za stavu 21:21. Jenže nám to příliš nepomůže a set ztratíme nakonec o tři body 22:25 = 0:1 na sety.

Ve druhém setu držíme náskok od začátku až do konce 25:16. Za zmínku stojí hlavně blokařská exhibice Staňka, který si za set připsal čtyři bodové bloky!
Jak pozitivně jsme končili sadu druhou, tak sadu třetí začínáme naprostým chaosem 1:7 / 3:11. Nakonec uhrajeme pouze dvanáct bodů 12:25.
Ve čtvrtém setu se nám daří dělat bodové série při podání našich hráčů 10:2. Tento náskok se ukáže jako rozhodující. Novojičínští sníží maximálně na šest, ale z jejich strany je pro tento set vše 25:17 a cenné dva bodíky zůstanou doma v Ostravě.

Třetí set. Náš výkon je ale jako na houpačce. Bohužel si necháme utéct začátek setu 3:7. Po třech esech Sokola ještě srovnáme na 12:12, ale to byly bohužel poslední naše body v tomto ročníku této soutěže 12:15 = 2:3 na sety.

Jasně pohled na tabulku nevypadá příliš optimisticky, ale kluci se po celý rok snažili a já jsem přesvědčen že v ročníku 2019 / 2020 půjdeme bodově nahoru 😊.


Turnaj mladších žáků v Novém Jičíně.

10.3.2019 skupina MS – ZCI T5C



Předposlední turnaj mladších žáků jsme odehráli v Novém Jičíně, kde jsme absolvovali pouze dva zápasy, když třetí tým skupiny BVO ZŠ Kučery se ten den neprezentoval. Sestava stejná, jak na předchozím turnaji (doplněna o Lukáše DO).

Volejbalový spolek Ostrava – TJ Nový Jičín A 0:2 ( -3, -13)
Volejbalový spolek Ostrava – VAM Havířov 2:0 (23, 15)

První zápas s domácím týmem nám vůbec nevyšel. Kluci měli na hřišti chaos, byli nervózní a udělali spoustu chyb. Zápas o druhé místo ve skupině se jim však povedl. Kluci předvedli obětavý a bojovný výkon. Dařil se servis. Dobrý byl příjem i útok. Byla radost se na kluky dívat. (Převzato: Volejbal Ostrava mládež – Facebook). Na této stránce naleznete mnoho fotek i videí. Kluci budou určitě rádi, když je třeba svým lajkem povzbudíte 😊. Další turnaj bude odehrán poslední březnový den.


První liga juniorů.

V Ostravě 16.3.2019.



V posledním domácím zápase první ligy juniorů jsme přivítali v našem tréninkovém centru v Ostravě – Hrabůvce městského konkurenta BV Ostrava. O favoritovi dvojutkání při pohledu na tabulku a na výsledky předcházejícího vzájemného měření sil nebylo bohužel pochyby. O to víc překvapen jsem byl tím, co se ze začátku dělo. Už kousek po mém příchodu se mě zeptá maminka jednoho z našich mladíků, zdali mám u sebe buben, s tím že kluci budou potřebovat hodně podpořit. Samozřejmě odpovím že ano. Možná je to jen náhoda, ale poslední kadetský zápas, skončil asi překvapivým ziskem bodu pro naše barvy a i poslední (první zápas dne) juniorský zápas co jsem viděl, skončil taky ziskem cenného bodu. Oba byly odfanděny s bubnem.
 

Volejbal Ostrava s.r.o. – Blue Volley Ostrava 2:3 (19, 16, -17, -21, -7).

Esa: 9:18 Chybné servisy: 23:14 Bloky: 2:5.
Baum, Gazda, Kundel, Kylhof, Ranocha, Zamazal – Míček.

První dva body dne uhrajeme při servisu Kundela a po útocích Zamazala 2:0. Dvoubodový náskok držíme i po kombinaci Ranocha / Baum 6:4. Náš servis v prvním setu je nestabilní, kdy hodně chybujeme při stavu 8:6 máme na svém kontě čtyři chyby – celkem jich bude sedm, ale dáme taky pět es a soupeře nečekaně drtíme i na útoku 22:13. Ti ještě upraví stav šesti body v řadě na 22:19. My nakonec však zvítězíme ku 19 a vedeme 1:0 na sety.

Druhý set začínáme na podtrženou jedničku. Středem se prosazuje Zamazal. Útoky dvojice Ranocha / Gazda jsou efektivnější než u jejich soupeřů. Dobře tvoří hru nahrávač Kundel. Dá i na druhou přes a dokonce i za blokuje 12:7. Já si v duchu říkám K…A hrajeme fakt dobře! Pokračujeme v tempu, libero Míček se obětavě vrhá po každém míči a bodově se prosazuje i Kylhof s Baumem. Vedeme o deset 18:8 a z lavičky se ozývá: Hoši Super!!! Naopak temperamentní trenér hostů je značně rozladěn výkonem svých svěřenců. Baum ukončí druhý set dokonalým servisem a my vyhráváme rozdílem několika tříd 25:16 = 2:0 na sety.

I třetí sada začíná pro naše barvy dobře a brzy vedeme 3:0. Hosté ale otočí na 3:5. Set je vyrovnány do stavu 7:7. Hosté chybují, za to Ranocha prožívá na útoku dobré momenty 10:7. Náskok držíme konzistentně na třech bodech 14:11. Jenže je tu další bodová šňůra pro hosty 14:15. Náš příjem je špatný a hosté dávají jedno eso za druhým 17:20 a když už jsme u těch sérií, tak tu máme bohužel další na 17:25.

Ze začátku zatlačíme servisem Gazdy a nekompromisními útoky třeba přes Zamazala 9:6 a profesor Said H. značně zuří. Vedeme ještě 11:7 pak ale nastane totální kolaps, kdy je to brzy (ano čtete dobře) 11:15. Nedaří se nám, ale bojujeme a snížíme dokonce v koncovce na 21:23. Soupeř si to ale už zkušeně pohlídá s srovná po výsledku 21:25 na 2:2 na sety.

V rozhodující sadě o bonusový bod ztrácíme hned od začátku 1:4 / 3:7 / 5:11. Prohrajeme nakonec ku 7 a celkově 2:3.

Co rozhodlo? Osobně si myslím že šířka kádru, kdy my jsme celý zápas museli odehrát v sedmi lidech. Náš protivník jich měl na soupisce jedenáct. Rozhodně se ale nemusíme stydět a já bod beru 😊.

Ve druhém odpoledním zápase jsme prohráli 1:3 ( -15, 21, -15, -21). To už sem však bohužel neviděl, jelikož jsem byl už touto dobou na zápase Baníku s Mladou Boleslaví. Poslední zápasy odehrají naši kluci v Opavě.



Turnaj starších žáků v Novém Jičíně.

17.3.2019 skupina MS – ZCI – T6C



V předposledním turnaji jsme dokázali porazit oba pořádající týmy a prohrát s vítězem skupiny z Kojetína.

Volejbalový spolek Ostrava – SK Kojetín 2016 0:2 ( -21, -16)
Volejbalový spolek Ostrava – TJ Nový Jičín C 2:1 (9, -19, 13)
Volejbalový spolek Ostrava – TJ Nový Jičín B 2:1 (20, -21, 16)

V neděli 17.3.2019 jsme odehráli další turnaj starších žáků. Na tomto turnaji nám chyběli z různých důvodů tři hráči a Ondra Fullop obětavě přijel i když nebyl fit. V prvním zápase tým vedený trenérem p. Haškovcem po vlažném výkonu prohrál proti Kojetínu 0:2. Pak jsme se ale výrazně zlepšili a jak řekl trenér p. Haškovec, uhráli nečekaný výsledek („upletli jsme z hovna bič!“). Když starší hráči přestali kazit a dávali servis, tak jsme porazili oba týmy Nového Jičína 2:1 (i když s nervíky). Slovo trenéra – nakonec kluci zaslouží velkou pochvalu za zlepšující se hru a přístup ke hře! yes – zdroj Facebook Volejbal Ostrava – mládež.

Na tomto turnaji nás reprezentovali:
Ondřej Zamazal, Honza Buchmann, Matěj Sokol, Štěpán Míček, Ondřej Fullop, Lukáš Do a Vít Gelnar.
Naši kluci tak obsadili druhé místo ve třetí výkonnostní skupině. yes

První liga juniorů.

V Opavě 23.3.2019.
Poslední zápasy jsme odehráli na palubovce jasného leadra soutěže v Opavě. Tento tým vedl soutěž před poslední sobotou o šestnáct bodů, kdy z dvaceti šesti zápasů odešel poražen pouze jednou.
Happy Sport Opava – Volejbal Ostrava s.r.o. 3:0 (11, 20, 9)
Happy Sport Opava – Volejbal Ostrava s.r.o. 3:1 ( -23, 15, 18, 22)

Tak zase příště 😊