Volejbal Ostrava






 

     Volejbalový spolek Ostrava

Abstrakt







 

Univerzitní sportovní klub Slávie Ostravská univerzita, z.s.

Abstrakt
Zájemci z řad hráčů - volejte na 776 290 564. Informace o klubu zde
Projekt je realizován s finanční podporou Národní sportovní agentury
Projekt je realizován s finanční podporou Moravskoslezského kraje
Projekt je realizován s finanční podporou Statutárního města Ostravy
Projekt je realizován s finanční podporou Statutárního města Ostravy, městského obvodu Ostrava-Jih

Volejbalový kemp s Javierem Webrem Mládež

Volejbalový kemp s Javierem Webrem

Již jsme se na našem webu vrátili k vydařené Světové volejbalové trenérské show. Dnes se vrátíme k následné velmi zajímavé akci - k volejbalovému kempu s argentinskou trenérskou hvězdou Javierem Webrem.

Proč právě Javier Weber?
Argentina vládne volejbalovému žebříčku FIVB v kategorii U23 (chlapců). Také vyhrála poslední mistrovství světa chlapců do 23 let, a to v roce 2017. To nejlepší z tréninkových metod v Argentině účastníkům kempu předvedl nejúspěšnější trenér poslední dekády. Mimochodem, Javier Weber prezentoval své názory a pohledy na moderní volejbal během Světové trenérské show v Ostravě a Jirka Popelka jej přesvědčil, aby si pobyt u nás o týden prodloužil a dal tak šanci zájemcům z řad mladých hráčů, ale i zkušených českých a polských trenérů, nahlédnout do své "volejbalové trenérské kuchyně" a nechat se inspirovat tréninkovou činností tohoto světového volejbalového odborníka z Argentiny.

Upoutávkové video před akcí:

Kemp byl určen pro chlapce i dívky narozené v ročnících 2000 – 2004. Zaměření kempu bylo na rozvoj individuální techniky hráčů v oblasti nahrávky, příjmu a obrany v poli. VolleyCountry tímto kempem nabídl možnost trénování a zároveň i odborných večerních diskuzí na volejbalová témata přednášená špičkovým odborníkem, který odehrál s reprezentačním týmem 5 světových šampionátů a celkem reprezentoval Argentinu v 613 zápasech.


Nasazení hráčů a hráček bylo každým dnem větší a větší, je neuvěřitelné, jak za pouhých 5 dnů přijali postupně za své, že musí neustále sledovat míč a hru a přizpůsobovat neustále své postavení v poli! Už jeho lpění na správném střehovém postoji a obecně na kontrolované práci s tělem - to vše mělo něco do sebe!




Řeknete si - teoreticky to není pro řadu trenérů nic "nového pod sluncem", ale důslednost, s jakou to Javier vyžadoval, to bylo velmi inspirativní.

Velmi bylo zajímavé i sledovat jeho zapojení (co by trenéra) do tréninku - jeho osobní nasazení bylo po celou dobu kempu stoprocentní.



Náš klub Volejbal Ostrava s.r.o. vyslal na tento kemp dva své nadějné hráče (Ondra Zamazal a Štěpán Míček), kterým uhradil náklady na tento týdenní kemp. Věřím, že ti to našemu klubu časem vrátí svými výkony v barvách našeho klubu!



Ti, co se tohoto kempu zúčastnili, rozhodně toho nelitovali, protože to byla jedinečná možnost trénovat a zlepšit se pod dohledem uznávaného světového trenéra. Podobnou příležitost totiž v České republice a ani v Evropě nikdo jiný nenabídl. 





Znalost anglického jazyka nebyla podmínkou, na kurtu asistovat čeští trenéři. Za náš klub Volejbal Ostrava s.r.o. bych chtěl poděkovat zejména manažerovi klubu Martinovi Procházkovi, dále aktivně osobně na kurtech pomáhali šéftrenér mládeže Jakub Červený, garant našeho nového projektu "Ostravská volejbalová akademie" Tereza Matuszková, naše trenérka žáků Táňa Capová a mladí trenéři Markéta Divoká a Daniel Cap.

Jako pomocníci přišli i naši mladí žáci, kteří tak měli možnost nejenom takový špičkový trénink vidět na vlastní oči, ale za odměnu se s tímto argentínským trenérem rovněž vyfotit. wink

 

Kemp se uskutečnil od pondělí 17. června do pátku 21. června 2019 v Ostravě na VŠB-TU a to jak v hale tak na beachových kurtech.



Všimně te si například, jak neustále Javier nosil 2-3 míče, které kromě standardních situací používal i v nestřeřených okamžicích, kdy je házel do volných prostorů na hřišti a hráče nutil neustále míče sledovat a být ve střehu, aby se míče alespoň dotkli, než dopadl na hrací plochu. Bylo až neskutečné, jak byly rozdílné reakce hráčů a hráček na posledním tréninku v pátek oproti prvnímu tréninku v pondělí! 





Hlavním organizátorem byl VolleyCountry a náš klub Volejbal Ostrava s.r.o. s touto akcí vydatně organizačně a personálně pomáhal.



Duší této akce nebyl nikdo jiný než Jirka Popelka a i on konstatoval, že kemp se vyloženě povedl!



(Aspoň malé nahlédnutí do této akce vám nabízí naše sekce "Fotogalerie.")

Poznámka redakce:
v tomto článku byly použity materiály z webu VolleyCountry (autor Blanka Popelková) a fotografie Ivana Capa.