Volejbal Ostrava






 

     Volejbalový spolek Ostrava

Abstrakt







 

Univerzitní sportovní klub Slávie Ostravská univerzita, z.s.

Abstrakt
Zájemci z řad hráčů - volejte na 776 290 564. Informace o klubu zde
Projekt je realizován s finanční podporou Národní sportovní agentury
Projekt je realizován s finanční podporou Moravskoslezského kraje
Projekt je realizován s finanční podporou Statutárního města Ostravy
Projekt je realizován s finanční podporou Statutárního města Ostravy, městského obvodu Ostrava-Jih

Na kus řeči s manažerem klubu Muži

Na kus řeči s manažerem klubu

Sportovní svět se pomalu snaží aspoň trochu dostat do normálu, ale asi to bude ještě dlouhý boj. Proto jsem pozval k letošnímu (v novém soutěžním ročníku prvnímu) rozhovoru našeho manažera Prochyho (Martin Procházka), aby všem sdělil, co je u nás v mužském A-týmu vlastně nového.



Na začátku našeho rozhovoru se vrátíme k uplynulému soutěžnímu ročníku 2019 / 2020.
Náš tým potřetí v řadě obsadil v druhé národní volejbalové lize stříbrnou pozici. Jak  s odstupem cca. půl roku toto umístění či předvedené výkony hodnotíš?

Sezónu hodnotím i po předčasném ukončení jako dobrou. V naší skupině C - 2.ligy se naši hráči motivovali maximálně na 6 utkání (Holubice, Morávka, BVO - v tomto mužstvu nastupují i hráči ex. Beskyd). V ostatních utkáních již bylo těžké udržet koncentraci a podat kvalitní výkon. V ostatních zápasech proto dostali šanci i naši ostatní hráči, kteří ukázali své kvality. V loňské sezoně vidím největší herní posun u Daliborova, který nastoupil do prvního dvojutkání s Holubicemi po zranění Kuby Štefka a odehrál výborný zápas. S těmito výkony pokračoval i ve zbytku sezóny.

14. 5. 2020 dal na naše stránky prezident klubu Ing. Ivan Cap příspěvek o tom, že budeme hrát od září první volejbalovou ligu mužů. Zaměříme se teda na období březen – květen 2020. Můžeš teda čtenářům nastínit: Jak vlastně tato situace vznikla a jak také tato jednání o inovaci první ligy vlastně probíhala?

Vzniklo to všechno docela rychle. Kvůli nedohráni soutěže ČVS rozhodla, že kvalifikační turnaje se hrát nebudou a vítězové 2. ligy postoupí automaticky o soutěž výše. Holubice odmítly přihlášku do 1. ligy, tak nám na stole ležela nabídka a šance se do ní dostat snadněji. Na přihlášení jsme měli docela málo času a museli jsme zvážit všechna pro a proti.

Prezident klubu musel zvážovat finanční a organizační náročnost účasti v domácí druhé nejvyšší soutěži a taky v této nelehké době šanci posílit náš tým o kvalitní hráče. Navíc dosavadní herní systém pro 1. ligu byl celkem časově náročný, ale věděli jsme o šanci, že pokud se přihlásí 15 týmů, bude vedení volejbalového svazu muset řešit herní systém (původně byl připraven pro 14 týmů) a třeba dojde konečně k rozdělení úvodu této soutěže do logických oblastí.

Šli jsme do těchto rizik a po mnoha telefonátech, e-mailech a jednáních, která proběhla, vedení ČVS rozhodlo, že se bude o herním systému pro 1. ligu hlasovat a to za účasti všech 15-ti týmů 1. ligy.

Jít do rizika se nám vyplatilo a s jasnou převahou byl zvolen herní systém, který jsme prosazovali, a vyhovoval nejenom nám nejvíce.

Za vše kolem toho bych poděkoval Zbyňovi Čížkovi (Bučovice), se kterým jsme celou tuhle akci iniciovali a dotáhli do zdárného konce! yes

Jsme teda před novou výzvou. Jak vlastně probíhá příprava (kde, kdo jí vede, jak často).

Formát přípravu jsme letos trochu pozměnili a začali jsme až od 10. 8.. Kondiční a atletickou přípravu vede náš hráč a zkušený kondiční trenér Dalibor Pudich a v prvním měsíci převažovali jeho náročné kondiční tréninky. V prvním týdnu přípravy jsme jeden trénink věnovali beachi, v druhém týdnu před turnajem jsme věnovali jeden trénink na hře na antuce. Od září se již začneme naplno věnovat volejbalu v hale.



Jak vypadá aktuální soupiska celku Volejbal Ostrava s.r.o.?

V týmu pokračují v minulé sezóně výborně hrající Dan HolišPetr HolišJenda RodekMichal Urban a Dalibor Pudich.

Věděli jsme ale, že pro kvalitní výsledky v 1. lize bude nutno naši sestavu posílit, navíc již před koncem sezóny jsme věděli, že naše družstvo z různých důvodů opustí několik hráčů, takže jednáním s potencionálními posilami jsem byl pověřen hned po skončení sezóny. Aby kádr byl kvalitní, potřebovali jsme družstvo doplnit o 5-6 zkušených volejbalistů, ať máme tým, který v 1. lize sehraje důstojnou roli.



Jsem rád, že se nám podařilo dohodnout se na post nahrávače s Honzou Štefkem, Radek Šoltys určitě pomůže na univerzálu, Michal Borski je bezesporu výborný blokař a novou zahraniční posilou je mladý běloruský přijímající smečař Kiryl Yunitsky. Ještě máme vyhlídnutého jednoho zajímavého hráče, ale jméno ještě nemohu prozradit angel. Do přípravy se letos opět zapojili i Richard Mauler a Vojta Malínek a pokud jim zdraví vydrží a budou nastupovat i v zápasech, tak to by byl rovněž zajímavý návrat posil do našeho týmu! wink



V nadcházejícím ročníku budeme mít již třetí zahraniční posilu v historii klubu a to mladého Běloruského hráče. Můžeš nám jej trochu představit – post, věk, předchozí působiště a jak se tento přestup k nám do klubu vůbec zrodil?

Už nějakou dobu spolupracujeme se zahraničním agentem, který nám letos nabídl Kiryla - mladého přijímajícího smečaře z běloruského Minsku (ročník 2000). Bohužel v této době jsme nemohli hráče přizvat na zkoušku a museli jsme využít pouze několik jeho videí, a tak jsme s trenérem Kubou Zvolánkem museli spolehout na videa, na kterých Kiryl hrál v běloruské soutěži.

Když, už se bavíme o změnách na soupisce. Kdo naopak v týmu již nepůsobí a jaká bude tvoje role v týmu? Je tvá kariera v soutěžním šestkovém volejbale definitivně ukončena nebo plánuješ ještě někde nastupovat?

Družstvo z různých důvodů opustili: Patrik Matzke, Filip Zvolenský, Jakub Štefko, David Kolář a Václav Kotas.

Co se mé osoby týče, tak určitě mě už na hřišti jako hráče neuvidíte devil (i když jsem to říkal i poslední 2 sezóny...). Opravdu se už do hraní neženu, jsou zde mladí a perspektivní hráči a ti ukáží v 1. lize své kvality. Moje funkce už je v pozici asistenta trenéra, vedoucího družstva a nadále jsem manažerem našeho klubu.

Jsou v plánu nějaké herní prověrky - ať už na antuce či v hale před začátkem poháru a ligy?

V sobotu 22. 8. jsme výborně odehráli turnaj O pohár Bílých Karpat v Bojkovicích. Tam jsme určitě předvedli velmi kvalitní výkon (1. místo v turnaji a semifinálové vítězství nad favorizovaným extraligovým týmem ze Zlína!).



Dále v průběhu září odehrajeme jeden halový turnaj a zahrajeme si i dvě přípravná utkání.

Neznáme sice aktuální soupisky (a tím i kvalitu) našich soupeřů, ale máš nějaké představy o tom, s jakým umístěním bys byl na konci soutěže spokojen?

Celá tato sezóna bude pro nás něco jiného, těžšího, ale věřím, že tým je poskládaný dobře a bude předvádět kvalitní volejbal.

Za úspěch bych rozhodně považoval naši účast v play-off 1. ligy.

V Českém poháru jsme v úvodním kole vždy skončili na druhé = nepostupové pozici. Když se podíváme na soupeře, tak odhaduji, že o postup se zřejmě popereme stejně jako v loni Velkým Meziříčím.  Dalšími soupeři jsou Šlapanice, Kojetín. Jak náročná je podle tebe tato skupina?

Je to skoro stejná skupina jako ta loňská. Loni se vše rozhodlo v prvním utkání, kdy nás porazil 1. ligový Valmez a pak se už vlastně nehrálo „o nic“… Letos to bude zajímavější. Všechna utkání se hrají během jednoho dne a teprve na závěr nás čeká prvoligová prověrka právě s Valmezem.

Pikantní v celém tomto prvním kole je, že vítěz této skupiny se utká o postup s VK OSTRAVA, takže by mohlo dojít na první ostravské derby! devil Naši kluci si to moc přejí, tak uvidíme!

Loni hrál náš A-tým v pěkných červeno – černých dresech. Slyšel jsem ale, že tato kolekce bude letos nějak aktualizována. Řekneš nám k tomu něco nebo to necháme jako překvapení?

Hlavní starost o dresy a další vybavení hráčů mám na starosti já. Připravuji ještě jednu kolekci nových dresů z PZ SPORT, ve výrobě máme nové rozcvičovací trenýrky, nechali jsme si vyrobit ponožky „Volejbal Ostrava“, o které mimochodem budeme i soutěžit v naší již populární Tipovací soutěžil.

Nově jsme začali spolupracovat se španělskou firmou Joma, která náš tým vybaví i dalším zajímavým oblečením.

Tvým nápadem byla i klubová Tipovací soutěž. Bude v nějaké formě pokračovat  i letos?

Jak již jsem naznačil, i letošní sezónu bude pro naše fanoušky Tipovací soutěž opět pokračovat. Je to již oblíbená soutěž a na našem klubovém FB dává šanci široké veřejnosti zapojit se do volejbalového dění kolem našeho klubu.

Ve spolupráci se sponzory máme opět připraveny i zajímavé ceny.

Univerzitní tým letos bude hrát na městský přebor mužů. Co k tomuto rozhodnutí klub vedlo a jak by měl tento tým vypadat? Bude se jednat pouze o naše mládežnické hráče nebo bude tým stejně jako v loni doplněn i o zkušené harcovníky let minulých ?

Tuto soutěž budou letos hrát hlavně naši mladí hráči. Proto jsme se rozhodli, že jim nejvíce dá účast v městské soutěži mužů v Ostravě.

Závěrem, je něco, co bys chtěl tady našim fanouškům říci?

Jen bych připomenul, že domácí utkání začneme hrát do konce roku ve Sportovní hale v Brušperku (viz rozpis níže).

Určitě bych rád pozval všechny naše fanoušky na naše domácí zápasy, ať pomohou našemu týmu k co nejlepšímu umístění v 1. lize!

Aktualita:

Tento víkend hostí Opava MČR v plážovém volejbale. Nasazený pár číslo 10 tvoří David Lenc, který si vybral jako spoluhráče pro tento turnaj naší posilu nahrávače Honzu Štefka. Držíme palce! 😊.

 

Začínáme venku ve Starém Městě 16. října 2020.

Nová soutěž / Nový tým / Nová hala = Nové výzvy ! / Sledujte společně s námi jak se nám bude dařit.

Vstupujeme již do pátého roku naši klubové historie . Buďte s námi u toho ať už na živo či online! smiley


A na závěr rozpis domácích zápasů:

Volejbal Ostrava-Tesla Brno

Pátek, 30. října 2020⋅ zápas od 19:00–21:00

hala od 18:00 hod do 21:30

 

Volejbal Ostrava-Velké Meziříčí

Sobota, 31. října 2020⋅ zápas od 12:00–14:00

hala od 11:00 hod do 14:30

 

Volejbal Ostrava-Bučovice

Pátek, 13. listopadu 202019:00–21:00

hala od 18:00 hod do 21:30

 

Volejbal Ostrava-Staré Město

Sobota, 14. listopadu 202015:00–17:00

hala od 14:00 hod do 17:30


,