Volejbal Ostrava






 

     Volejbalový spolek Ostrava

Abstrakt







 

Univerzitní sportovní klub Slávie Ostravská univerzita, z.s.

Abstrakt
Zájemci z řad hráčů - volejte na 776 290 564. Informace o klubu zde
Projekt je realizován s finanční podporou Národní sportovní agentury
Projekt je realizován s finanční podporou Moravskoslezského kraje
Projekt je realizován s finanční podporou Statutárního města Ostravy
Projekt je realizován s finanční podporou Statutárního města Ostravy, městského obvodu Ostrava-Jih

Nadále pokračujeme bez ztráty setu! Muži

Nadále pokračujeme bez ztráty setu!

Je sobota 16.11.2019, venku je slunečno a docela teplo - nějakých šestnáct stupňů, ale my si jdeme na chvilku zasportovat k nám do haly, kde přivítáme tentokrát tradičního druholigového protivníka a to tým z Nového Jičína.

Tým, jenž zatím patří do spodní trojice tabulky, to nebude mít i letos se záchranou v soutěži úplně jednoduché... Dá se tak pravděpodobně říci, že budou rádi, když potřetí v řadě skončí na konci ligového ročníku na osmé pozici. Tým pod taktovkou trenéra a bývalého extraligového hráče Kuby Karáska, zavítal k nám do haly až na jednu výjimku s hráči, se kterými jsme se již během našich vzájemných zápasů již setkali. Tou jedinou je hráč Koptík, který v tomto týmu hostuje ze Štramberku. Oproti našemu minulému výjezdu do Brna Komárova jsme mohli pro tento den počítat i s dvojicí Gramel / Kolář.

Vzájemná bilance:
Osm zápasů = Osm výher našoho týmu Volejbal Ostrava při poměru setů 24:5!, a tak jsme byli i tentokrát jasnými favority a jakákoliv ztráta by byla obrovské překvapení (o překvapení nebyly tuto sobotu nouze, ale o tom až později…).

Volejbal Ostrava s.r.o. – TJ Nový Jičín 3:0 ( 23, 20, 15)

Rozhodčí: p. Duda / p. Topolánek. Čas: 64. minut.
Esa: 6:5 Chybné servisy: 19:7 Bloky: 8:2.
Nastupujeme v neobvyklé sestavě: nahrávač - Holiš, univerzál – Pudich, smečaři - Holiš a Zvolenský, blokaři - Gramel a Kotas a libero - Urban.

Do zápasu vstoupíme dělovým servisem smečaře Holiše 3:1. Když už jsme u toho servisu, tak hodně kazíme a tak do stavu 12:13 jsme touto činností darovali soupeři sami šest bodů. Náš příjem naopak není moc dobrý a nejsme schopni 4x odztrátovat servis hostujícího Vohanky 12:17, je tak načase přepnout na vyšší level a pokusit se set ještě zvrátit. Což se postupně nakonec daří. Do tempa se dostávají Holiš s Pudichem a když po dvou pěkných obraných zákrocích Urbana v poli se prosadí středem Gramel je srovnáno na 17:17. V koncovce vedeme 23:21, ale bude to ještě drama 23:23. Po ose Holiš – Gramel – Zvolenský nakonec urveme první důležitý set dnešního dne 25:23 = 1:0 na sety. 

Druhý set se vyvíjí naprosto stejně jako set předchozí akorát s tím, že tentokrát uděláme menší šnůru bodů při stavu 13:12 my a to přes Zvolenského a Pudicha 15:12 time out NJ. Konzistentní náskok udržujeme a eso přidá i nahrávač Holiš – jemuž v ten moment zrovna přišla pravděpodobně přítelkyně do haly 20:16. Koncovka je pohodová a náskok udržíme až do konce 25:20 = 2:0 na sety.

Ve třetím setu už soupeř odpadl a ten tak skončil rozdílem několika tříd 25:15 = 3:0! a první dnešní povinné body jsou doma.



Zástupci obou družstev se dohodli na kratší pauze a tak mohl ani ne po půl hodince začít dnešní pořadový zápas číslo dvě. Na ten nás přišli podpořit do haly Vláda Brus a Adam Záhorský. Dnes koučující manažer Prochy udělal v sestavě jednu změnu, kdy na post univerzála poslal místo Dalibora Pudicha – Davida Koláře.

Volejbal Ostrava s.r.o. – TJ Nový Jičín 3:0 ( 19, 22, 17)

Rozhodčí: p. Topolánek / p. Duda. Čas: 56. minut – utkání pod jednu hodinu se vidí málokdy.

Druhý zápas jen stroze, jelikož krom obvyklých věcí jako je bubnování, zápisy pro článek, statistiku (tu zde neuvádím – jelikož by byla nepřesná), focení a točení videa, jsem musel dát do kupy naší tipovací soutěž a tak jsem zápas nesledoval úplně na plno.

V prvním setu si vybudujeme rozhodující náskok hned ze začátku. Ten se po celý set udržoval mezi 2 – 6 body. Nakonec vyhrajeme ku 19. Velmi dobrý zápas hraje Kolář.



Druhý set naopak začíná lépe náš soupeř. Sada se láme při servisech D. Holiše kdy otáčíme z 16:17 na 21:17. Ten samí hráč ukončí daný set i bodovým útokem 25:22.

Třetí set je vyrovnaný pouze do stavu 8:8. Pak už se na palubovce stejně jako ve třetím setu předchozího zápasu ukazuje to, jaký herní rozdíl by měl mezi oběma týmy panovat.

Je čtvrt na dvě a je pro dnešek dobojováno. Zbývá už jen vylosovat tipovací soutěž. Uklidit halu a rozejít se každý svým směrem užít si zbytek víkendu.

Sestavy:
Volejbal Ostrava: Gramel, Holiš, Holiš, Kotas, Pudich, Zvolenský – Urban ( Kolář).
Nový Jičín: Koptík, Kramoliš, Krejsa, Kuboš, Rovenský, Rýc, Slováček, Vohanka – Boček.

Ostatní výsledky kola - 16.11.2019
V pořadí jedenácté a dvanácté kolo přineslo dvě tabulková překvapení. Ztráty Holubic na domácí palubovce  s BV Ostrava a Morávky v Kojetíně by očekával málokdo!
Kojetín – Morávka 1:3 a 2:3 (ztráta bodu!)
Pálkovice – Brno Komárov 2:3 a 1:3.
Drásov – Šlapanice 3:0 a 3:1.
Holubice – BV Ostrava 3:2 a 3:2  (ztráta dokonce 2 bodů!)

Tabulka:
1. Holubice 30b. 2. Morávka 28b. 3. Volejbal Ostrava s.r.o. 28b.

Závěr:
Dneska jsem očekával šest bodů za dvě výhry 3:0 na sety a tak jsem samozřejmě dneska spokojen. Neprohráli jsme již osmnáct setů v řadě  a já si samozřejmě přeji, aby 7. prosince odpoledne toto číslo vzrostlo na 24!



Tipovací soutěž:

Poprvé v novém ročníku jsme dali společně na našem klubovém facebooku přes 70 tipů na dvojutkání Volejbal Ostrava s.r.o. – TJ Nový Jičín. Pokus se nepletu, tak správných odpovědí bylo tentokrát 45 a tak losovacího aktu se ujala tentokrát trojice. Univerzál týmu Dalibor Pudich nakonec vylosoval jako vítěze: Barboru Matyskovičovou. Gratulujeme 😊. Záznam ke shlédnutí je samozřejmě online.

Program – pozvánka:
Po důkladném tréninku přivítáme v zápasech, které rozhodně nebudou nudit, celek: TJ LIGNUM – Morávka. Na koho se můžeme těšit: na domácí borce, kteří s tímto soupeřem v hale nikdy neprohráli ! V hostujícím dresu, který bude vést pravděpodobně z lavičky (fanoušek Sparty) Ivan Geissler můžeme třeba vidět : blogovou legendu Petra Bobra Bočka. matadora druholigových palubovek Radima Bulka, vždy nahecovaného Pavla Srkala, bývalé naše hráče Marka Blahutu a Petra "Krtka" Dohnala a další. Aktuální novinkou u tohoto týmu je přestup univerzála Jakuba Vašuta do prvoligových Dobřichovic a tak naděje těchto chlapců na slušný výsledek padá ještě níže než obvykle 😊. Začínáme 30.11.2019 od 10:30 v tělocvičně SŠSS Krakovská v Ostravě – Hrabůvce. Přijďme společně ukázat, kde je nejlepší druholigová atmosféra v soutěží a přijďme dopomoci našim chlapům k dalším šesti bodům do tabulky.

Speciální závěr - borec nakonec 😊.
Je za mě dneska jasný. Je jim náš mladší žák (9 – 10 let) Radek Chvostek. Tento mladík dneska se mnou dneska bubnoval při zápase a jak je vidět ( ve videu), tak ve svém věku má jak rytmus tak i nadšení. Sem přesvědčen otom, že by ho hned angažovali i v jiných Ostravských halách, kde při sportech jako je basketbal či házená vládne nulová atmosféra. devil



Napočtenou příště 😊.