Volejbal Ostrava






 

     Volejbalový spolek Ostrava

Abstrakt







 

Univerzitní sportovní klub Slávie Ostravská univerzita, z.s.

Abstrakt
Zájemci z řad hráčů - volejte na 776 290 564. Informace o klubu zde
Projekt je realizován s finanční podporou Národní sportovní agentury
Projekt je realizován s finanční podporou Moravskoslezského kraje
Projekt je realizován s finanční podporou Statutárního města Ostravy
Projekt je realizován s finanční podporou Statutárního města Ostravy, městského obvodu Ostrava-Jih

V Morávce jsme se podělili o body Muži

V Morávce jsme se podělili o body

(AKTUALIZOVÁNO!) aneb: Poprvé a snad naposledy.

V sobotu 7.3.2020 se uskutečnil šlágr kola druhé národní ligy mužů ve volejbale. Třetí tým tabulky z Morávky přivítal od desáté hodiny ranní v tělocvičně místní základní školy již potřetí stříbrný náš tým Volejbal Ostrava s.r.o. Na Morávku jsme (až na Dalibora Pudicha, který se léčí koleno) vyrazili komplet, i když v průběhu týdne to vypadalo, že kvůli virózám se ani nedáme dohromady.

Ač sousedé v tabulce, tak mezi oběma týmy je propastný rozdíl takřka třiceti bodů. Pokud se podíváme na vzájemná utkání, tak i tahle statistika vypovídala jasně v náš prospěch. Šest vítězství v lize a jedno v ČP při žádné prohře. Jak se ale ukázalo, vše jednou může skončit. Samozřejmě jsme nechtěli prohrát, ale za sebe bych řekl, že domácí chlapi byly více nahecování. Navíc, když se podíváme na tabulku, tak oni potřebují každý bodík v boji o konečnou pozici druhého vicemistra.
Oba zápasy pod dohledem rozhodčího p. Duraje proběhla v bouřlivé atmosféře fanoušků obou zúčastněných mužstev.

Základní sestavy:
Morávka – Bacílek, Boček, Bulko, Opatřil, Srkal, Vágner – Dohnal.
Ostrava – Holiš, Holiš, Kotas, Rodek, Zvolenský, Štefko – Urban.

Morávka – Volejbal Ostrava s.r.o. 3:1 ( 28, -20, 23, 23)

Esa: 10:4 Chybné servisy: 20:16 Bloky: 7:7.

Úvod zápasu je v režii naší „červeno–černé“ Ostravy. Naši hráči se prosazují jak na kůlech tak i středem a brzy si vypracují čtyřbodový náskok 4:8. Ten trvá i po pěkném jednobloku Rodka, jenž si počkal na Opatřila a dělovém útoku Holiše 11:15. Jak se však během dne ještě ukáže, všechno se dá zvrátit a tak, po útoku vždy emotivně naladěného Srkala a naopak našem útoku do zámezí, jdou do koncovky s lepším stavem domácí 20:19. Oba týmy si vybudují několik setballů. Bohužel v nevhodnou chvíli pro nás vytáhne domácí Opatřil dělové servisy a ty skončí přímými body 30:28.

Dá se říct, že druhá sada je ze začátku jako kopie sady první 6:10 a 11:14. Do koncovky se jde za vyrovnaného stavu 20:21. Ta se moc nepovede domácímu matadorovi Bulkovi – kazí servis i útok. Naopak my zablokujeme blokem Kotas / Štefko. Nakonec Holiš sestřelí servisem bobra a je srovnáno 20:25 = 1:1 na sety.

Tak to zopakujeme i po třetí. Náš náskok je ještě větší než v setech předchozích 10:16 time out Morávka. Na hřiště příjde domácí Pavlásek a po chvilce můžeme začít v podstatě od nuly 16:16. Nerozhodný stav ještě chvilku potrvá 20:20. Vždy ale o bod či dva jsou pak vpředu domácí. Bobr složí druhý setball a je jasné, že poprvé ztratíme ve vzájemných zápasech nějaký ten bod 25:23.

Ve čtvrtém setu se oba týmy přetahují o každý bod a vedení se přelévá ze strany na stranu. Domácí nám odskočí až v koncovce, kterou na chvilku zdramatizujeme. Soupeř ji nakonec urve ku 22 nebo 23 nejsem si jist, ale to v podstatě je fuk = 3:1 na sety.

Dvanáct minut před dvanáctou hodinou tak končí série „ne proher“ s tímto soupeřem. Na domácí straně propuká na palubovce místní tělocvičny obrovská radost. Na naší straně lze vyčíst určité rozčarování. Osobně nevím, jestli jsem více zklamaný nebo naštvaný, ale s tím už nic nenaděláme. Jde se posedět na polévku (průměrná) do místního improvizovaného bufetu. S úderem jedné hodiny začne druhý zápas a my jdeme do něho s vědomím, že musíme prostě vyhrát – Jinými slovy bychom dostali asi pořádnou „sypačku“ a já osobně netuším, jak by se mi tento článek psal, kdybychom prohráli i po druhé.

Morávka - Volejbal Ostrava   1:3 (20,-22,-20,-22)

Esa: 3:9 Chybné servisy: 11:16 Bloky: 8:9

Tentokrát jdeme do zápasu se změnou na univerzála - místo Štefka nastoupí Kolář, jenž dle mého názoru od září udělal obrovský progres v našem dresu. Domácí změní dirigenta hry a místo Vágnera tak nastoupí Smetana.

I druhý zápas bude vyrovnaný a nebude v něm chybět řada pěkných volejbalových výměn. Set se zlomí při stavu 18:18, kdy domácím funguje souhra Smetana – Bulko. Naopak my jsme zablokování hned 3x po sobě. Set končí Bulko dělovým útokem 25:20. To je naštěstí poslední set, kterou dneska domácí uhrají.




Zase se můžu opakovat až do stavu 21:21. Tam to urveme přes kvalitní servis P. Holiše a úspěšných smečí D. Holiše tentokrát my 22:25.
Třetí set otočíme z 8:5 na 8:12  naší zlepšenou hrou. Zbytek setu si už pohlídáme 20:25.

Ve čtvrtém setu vedeme v koncovce dokonce 19:24. Ještě s toho však nakonec uděláme menší drama, když 3x nesložíme. Nakonec to urveme a dnešek tak končí nerozhodně 22:25 = 1:3 na sety!!!




 Je patnáct minut před třetí hodinou odpolední a máme za sebou právě skončené dvě čtyřsetové bitvy a můžeme vyrazit směr Ostrava. Já osobně do Dolní oblastí  Vítkovic na Food Festival, kde mimo jiné navštívím i stánek Hospůdky u Bobra ( s hráčem Morávky nikterak nesouvisí). Poté ještě zamířím do Tatranu na extraligu basketbalistů. V neděli mě čeká po delší době návštěva turnaje našich mládežníků – O tom snad samostatně 😊.

Ostatní výsledky 31 / 32. kola z 7.3.2020
Holubice – Šlapanice 3:0 ( 15, 14, 16) a 3:1 ( 14, 26, -21, 17)
Drásov – Brno Komárov 3:2 ( -22, 14, -18, 18, 7) a 3:2 ( -18, -15, 31, 23, 7)
Palkovice – Nový Jičín 1:3 ( -21, 23, -19, -16) a 3:1 ( 16, -31, 17, 21)

Tabulka:
1. Holubice 88b. 2. Volejbal Ostrava s.r.o. 78b. 3. Morávka 52b.
Ve skupině A nadále vede Plzeň. Skupině B nadále vévodí tým z České Lípy. Jak jsou tyto skupiny silné s v porovnání s naší skupinou, nedokážu úplně odhadnout. Menším přirovnáním může být tým z České Třebové. Ten je skupině B aktuálně druhý – loni v naší skupině (když nepočítám kadetskou reprezentaci) skončil poslední.

Bobr na konec – 2. díl:
Internetová kampaň probíhala v tradičním - povětšinou vtipném režimu. Pojďme, ale na hřiště. Na palubovku z domácích hráčů dorazil jako jeden z posledních, pokud se nepletu. Neměl se s kým ani rozpinkat, jelikož byl lichý a jak mu to šlo na útoku, ukáží následující čísla:
1. set 3/11 2. set 3/6 3.set 5/9 4.set 5/6.
1. set 0/3 2. set 2/3 3. set 2/8 4. set 2/5  - první číslo uvádí počet složených míčů / celkový počet nahrávek.
 
Závěr:
Musím říci (a to sice nerad), že dnešní dělba bodů je naprosto spravedlivá. Bobr a spol. si užili historický moment, který se snad už nikdy nezopakuje. K mé osobní metě - alias shlédnutí všech 36. zápasů během jednoho soutěžního ročníku, mi schází doma Kojetín a venku Pálkovice. Takže je to blízko!!!

Tipovací soutěž:
Tentokrát byla trochu netradiční. Výjimečně se netipoval přesný výsledek dvojutkání Morávka – Volejbal Ostrava s.r.o. První podmínkou bylo uhádnout vítěze obou zápasů. Druhou byl slogan na podporu jednoho z obou týmů – či vtipný komentář patřící k danému zápasu. Výhercem se stal: Ivan Geissler, jenž jako jediný splnil obě podmínky. Gratulujeme! 😊.

Nejbližší program:
Poslední domácí dvojutkání odehrajeme v sobotu 14.3.2020 od 10:30 proti týmu SK Kojetín 2016. Zápasy hostí tradičně SŠSS Krakovská v Ostravě – Hrabůvce. Nenechte si tyto zápasy ujít 😊!