Volejbal Ostrava






 

     Volejbalový spolek Ostrava

Abstrakt







 

Univerzitní sportovní klub Slávie Ostravská univerzita, z.s.

Abstrakt
Zájemci z řad hráčů - volejte na 776 290 564. Informace o klubu zde
Projekt je realizován s finanční podporou Národní sportovní agentury
Projekt je realizován s finanční podporou Moravskoslezského kraje
Projekt je realizován s finanční podporou Statutárního města Ostravy
Projekt je realizován s finanční podporou Statutárního města Ostravy, městského obvodu Ostrava-Jih

Ve šlágru sezóny jsme nebodovali Muži

Ve šlágru sezóny jsme nebodovali

aneb: Gratulujeme Holubicím k vítězství v soutěži!

Třetí lednová sobota (18.1.2020) hostila dvojzápas roku druhé národní ligy ve volejbale mužů skupiny „C“. Tyto zápasy, které už mohly hodně napovědět o celkovém vítězi v soutěži, hostila sportovní hala v cca 160 km vzdálených Holubicích. Jelikož jsme v tomto zápase chtěli mít co největší podporu, tak byla možnost na tento dvojzápas s námi speciálně vycestovat. Nakonec nás vyjelo od místa srazu, kterým bylo parkoviště u hotelu Helbich v Hrabůvce ve dvou autech celkem 13. Hodinu a půl trvající cestu jsme proložili zastávkou na tradiční benzínce, kterou navštěvujeme pravidelně při našich venkovních tripech. Cesta probíhá v poklidu a dojíždíme před místní halu, kdy při výstupu z auta to bylo celkem o držku. V hale už probíhá naplno předzápasová rozcvička, kterou sledují i přítelkyně Dana Holiše a dva příbuzní od Filipa Zvolenského. Počet lidí přejícímu červeno – černým barvám se ustálil na počtu šestnácti.

Mezi nimi byl absentující David Kolář, jenž není fit. Velkou absencí pro náš celek byla neúčast Vaška Kotase. Domácí také nebyli komplet: chyběl jim mladík libero Gerža / Lukáš  / nebo Hejna (ten nenastoupil i ve vzájemném měření sil v Ostravě a tak nevím, zda-li v tomto týmu ještě nějak vůbec působí).

V této sezóně se oba týmy samozřejmě již střetly. Úspěšnějším týmem byly nakonec naši kluci, když zvítězili 4 – 2 na body po výsledcích 2:3 a 3:0. Hostům však v tomto dvojutkání citelně chyběl univerzál Kolář, když se podíváme navíc na výsledky, které se odehrály na holubické palubovce při vzájemných zápasech = 2x 0:3 a 2x 2:3 tak jsme rozhodně nebyli favoriti. Připomeňme si, že náš jihomoravský protivník měl na nás k dobru tři body a a tak ideální by bylo vyhrát 6-0 nebo 5-1 na body, což nebylo nemožné, ale jak se ukázalo později, v takto neúplné naší sestavě to bylo zároveň nereálné.

Předzapásové klima nejlépe vystihuje článek ve VYŠKOVSKÝM DENÍKU (viz sekce "Média o nás"):
„Prý přijedou autobusem i s fanoušky. Budou to velmi těžké zápasy. Oni jsou nadupaní, mají vysoké hráče, skokansky velmi dobré, výborně sehrané. Teď dvakrát vyhráli s Drásovem hladce 3:0. Vzhledem k našemu stavu mám trochu obavy. Nad druhou stranu by nám stačilo i jedno vítězství a věřím, že se během následujících čtrnácti dnů dáme dohromady,“ sdělil Šmerda.
Zdroj: https://vyskovsky.denik.cz/ostatni_region/ostrava-si-na-predcasny-vrchol-druhe-ligy-volejbalistu-priveze-do-holubic-20200117.html
Jak oba trenéři poskládali základní sestavy? Ta naše vypadala následovně : Holiš, Pudich, Holiš, Rodek, Gramel, Zvolenský – Urban. Holubičtí nastoupili na nás v tomto složení: Písařík, Bláha, Russnák, Namešanský, Kolář, Muroň – Hovorka.

TJ Holubice – Volejbal Ostrava s.r.o. 3:1 ( 17, -23, 21, 24)

Esa: 4:11 Chybné servisy: 11:20 Bloky: 9:9 (statistika je pouze orientační). Čas: 93. minut.

V úvodním setu působí naši muži zamrzle, jako chodník před místní halou. Po útoku Muroně a následném podání Koláře to nevypadá vůbec dobře 9:4. V následných rozehrách dokážeme chvilku pohotově ztrátovat 12:7. Soupeř nás však naprosto přehrává a tak si zkusíme udělat něco s pojetím hry změnou nahrávače a univerzála 19:11. Set se už, ale jenom dohrává a my v něm rozhodně neobstáli 25:17 = 1:0 na sety.

Druhý set bude napínavý od začátku do samého konce a především na útoku hrají oba týmy dle mě velice dobře. My třeba 3x v řadě přes Štefka 7:7. Za stavu 17:19 pro Ostravu je tu druhý oddechový čas domácích a začíná se lámat chleba. Dvojblok Gramel / Štefko a následný servis D. Holiše nám dává do koncovky nadějný náskok 17:21! Domácí nakonec ještě několikrát stáhnou manko na jeden bodík. Tento set však naštěstí už urveme nejmenším možným bodovým rozdílem 23:25 = 1:1 na sety.

Vybojována koncovka jakoby nás pořádně nabudila. Dobře hraje v této pasáží zápasu Štefko. Nečekaný blok vytáhne Gramel. Ten přidá i plachtící servis, který bez reakce domácích končí v rohu hřiště 2:6. Nejde nám však servis, ten dnes kazíme jeden za druhým. Po smeči Holiše vedeme ještě 9:11. To však příjde na servis zkušený volejbalový matador Lukšíček a pořádně nám svým podáním uškodí 16:11. My ještě zbraně nesložíme a bojujeme - třeba Rodek dnes nehraje rozhodně špatný zápas na útoku 16:14. V koncovce se držíme na dostřel 20:18  / 22:20. Koncovka nám však nevyjde podle představ a prohrajeme ku 21.

V klíčovém čtvrtém setu po 95 procent času vedeme my. Hrajeme možná nejlepší set v tomto soutěžním ročníku. Vedeme naprosto zaslouženě 14:19 a vypadá to na zkrácenou rozhodující sadu. Za stavu 15:19 provedeme dvojstřídání a to se bohužel na výsledku hry neprojeví nějakým bodovým ziskem pro naše barvy a tak za stavu 18:19 je na hřišti už původní základní sestava. Následnou rozehru ukončí Muroň a Kolář (který momentálně podává jako Grozer v olympijské kvalifikaci v koncovce jednoho setu proti naší republice) 20:19. Za stavu 24:24 boduje bohužel domácí blokař Lukšíček a následně po dobré obraně i Muroň a naše naděje šli bohužel ke dnu pro tento první zápas 26:24 = 3:1 na sety.
V zápase, kdy jsme měli a mohli bodovat zůstaly všechny body domácím.




Po zhruba 45. minutové pauze je tu zápas číslo dvě.

TJ Holubice – Volejbal Ostrava s.r.o. 3:0 (16, 30, 20)

Do druhého zápasu vstupujeme ve velkém stylu a vybudujeme si zajmavý náskok 2:6. Ten však netrvá moc dlouho a soupeř vzápětí otáčí. Set se zlomí při jednom postavení, kdy nejsme schopni udělat něco od stavu 15:14 do stavu 20:14 a o vítězi je tak rozhodnuto 25:16.

Stejně jak první set začal tak začal i set druhý 1:5 pro nás a time out Holubice. Po celý set si udržujeme stabilní vedení a po útoku Pudicha máme minimálně čtyři setbally 24:20!!!Ty však nevyužijeme a první eso Holubic v zápase, které zaznamenává Kolář stav srovná 24:24. Nakonec pokud správně počítám tak nevyužijeme ani osm setballů. Za stavu 30:30 Muroň chytře vytlouká ostravské bloky a naopak útok Rodka končí mimo 32:30.



I do třetice začneme lépe 3:6. Jenže domácí si připíší na své konto další bodovou šnůru na 8:6. Svůj náskok po zbytek setu bez problému udržují na hranici 4-6 bodů. Nakonec prohrajeme 25:20 a celkově tak za 71. minut 3:0 a domů pojedeme bez bodového zisku.



„Zápasy jsme si prohráli sami. V prvním jsme se na servisu doslova trápili. Ve druhém to sice bylo lepší, ale chyby přicházely v důležitých momentech. Na začátku setů jsme většinou vedli, ale nedokázali jsme to udržet. Domácí si vždycky pomohli nějakou sérií vydařených servisů. Nějaké bodíky jsme si odvést mohli a možná bychom si je i zasloužili, nicméně Holubice byly lepší a potvrdily proč jsou první,“ viděl příčiny porážky trenér hostů Jakub Zvolánek.
(zdroj: VYŠKOVSKÝ DENÍK) - více viz v sekci "Média o nás"

Zdroj: https://vyskovsky.denik.cz/ostatni_region/holubice-potize-zvladly-porazily-ostravu-a-miri-za-druholigovym-titulem-20200119.html

Soupiska TJ Holubice = Bláha, Hanák, Hovorka, Kolář, Lukšíček, Mrázek, Muroň, Namešanský, Šmerda, Písařík, Russnák.
Po od fandění dvou zápasů je načase se pořádně občerstvit. Naše cesta nakonec vede do Kelčic, kde nás přivítá útulný motorest Podkova s příjemnou obsluhou a dobrým jídlem. Do Ostravy přijíždíme krátce po páté hodině a tak ještě stihnu shlédnout překvapivou výhru místních basketbalistů nad Olomouckem.

Ostatní výsledky kola ( 18.1.2020):
Brno Komárov – Kojetín 3:1 a 3:0. Šlapanice – Nový Jičín 3:0 a 3:0. BV Ostrava – Morávka 1:3 a 2:3. Drásov – Pálkovice 3:0 a 2:3.

Tabulka:
Skupina A: 1. Příbram B 49b. - Skupina B: 1. Česká Lípa 60b.
Skupina C: 1. Holubice 60b. 2. Volejbal Ostrava s.r.o. 51b. 3. Morávka 38b.

Závěr:

Tipovací soutěž:
Šedesát jedna dvoj tipů nám přišlo na dvojutkání TJ Holubice – Volejbal Ostrava s.r.o. na našem klubovém facebooku. Výsledek 3:1 a 3:0 tipovala čtveřice soutěžících.
Tipující byl vylosovám a vyhlášen Vojtou Malínkem a Láďou Brusem cestou z Phi Phi na Ko Lantu v Thajsku (viz video na našem klubovém FB)  😀
Vítězem tohoto netradičního losu se stal Milan Hubáč! GRATULUJEME!yes

Nejbližší program:
Je načase se otřepat a dohrát soutěž se ctí. Naši kluci mají před sebou výzvu, kdy se pokusí překonat rekord v počtu bodů za jednu odehranou sezónu v druhé lize mužů. Jak se jim to začne dařit můžete vidět již následující sobotu 25.1.2019 kdy přivítáme od 10:30 v domácím prostředí SŠSS Krakovská v Ostravě - Hrabůvce městského rivala BV Ostrava. Tomuto soupeři máme rozhodně co vracet.
Za dnešek děkujeme všem za hlučnou podporu a těšíme se brzy na viděnou. wink