Volejbal Ostrava






 

     Volejbalový spolek Ostrava

Abstrakt







 

Univerzitní sportovní klub Slávie Ostravská univerzita, z.s.

Abstrakt
Zájemci z řad hráčů - volejte na 776 290 564. Informace o klubu zde
Projekt je realizován s finanční podporou Národní sportovní agentury
Projekt je realizován s finanční podporou Moravskoslezského kraje
Projekt je realizován s finanční podporou Statutárního města Ostravy
Projekt je realizován s finanční podporou Statutárního města Ostravy, městského obvodu Ostrava-Jih

Vítězná příprava před pohárem Muži

Vítězná příprava před pohárem

Moderní sportovní hala v Brušperku hostila ve čtvrtek 17. 9. 2020 v podvečerním čase přípravné utkání mezi našimi kluky Volejbal Ostrava s.r.o. a již bývalým druholigovým rivalem - týmem z Morávky.

Vzhledem k aktuální situaci, kdy se ve všech sportech odkládá jeden zápas za druhým a kdy rozhodně není snadné vůbec sehnat protivníka k kvalitní herní prověrce, to bylo pro obě mužstva vítané zpestření v přípravě na úvodní skupinovou fázi Českého poháru mužů. Ten by se měl odehrát již následující víkend na šestí místech po celé republice. My jedeme do Kojetína prolomit tradiční stříbrná umístění. Naopak chlapi z Morávky čeká cesta do Nového Jičína, kde zkusí překvapit mužstvo Bučovic.

Náš nově prvoligový tým, který novou sezónu odehraje pod novým názvem "Volejbal Ostrava - Slávie OU" šel do zápasu (až na zraněného univerzála Radka Šoltyse) komplet. Do zápasu poprvé nastoupily všechny letošní posily (označeni tmavě).

Morávce se toho změnilo celkem dost. Tým na trenérském postu převzal známý trenér Honza Kapera. Ten ve svém týmu má letos k dispozici (pokud se nepletu) celkem pět posil, z nichž nejznámější je dvojice Dvořák / Kaloč. Do tohoto celku také před začátkem tohoto soutěžního ročníku přestoupil blokař Filip Zvolenský, jenž strávil v našich barvách tři uplynulé roky a za výkony v našem dresu mu patří rozhodně poděkování. Do tohoto vzájemného měření sil však ještě nezasáhl. Jelikož šlo o přípravný zápas, tak oba trenéři dost měnili sestavy tak, aby si co nejvíce hráčů vyzkoušelo zápasový rytmus.

Volejbal Ostrava – Slávie OU / TJ LIGNUM Morávka 3:1 ( 17, -21, 17, 20)

Esa: 12:7 Chybné servisy: 24:16 Bloky: 9:8.
Sestava Volejbal Ostrava – Slávie OU: Borski Michal, Holiš Daniel, Holiš Petr, Malínek Vojtěch, Pudich Dalibor, Rodek Jan, Urban Michal, Yunitski Kiryl (letošní posila z Běloruska), Štefko Jan a náš odchovanec - blokař Zamazal Matěj.

Celá přípravný zápas probíhal jasně v naší režii. Soupeř z Morávky si vybojoval náskok jen ve druhém setu, kdy nám v jednom postavení nešel příjem a dostali jsme šest bodů v řadě. Morávka tak šla do vedení 5:12 a to si během tohoto setu udržovala. Nám se ještě povedlo bojovností zkorigovat na 21:23, ale koncovka patřila našim protivníkům. O zbytku utkání vypovídá stav jednotlivých setů. Jelikož se jedná o přípravu, tak výjimečně neuvádím podrobnější popis setů a jak se jednotlivým hráčům v jednotlivých činnostech vedlo 😊. Důležitá je atmosféra v týmu - hráči hráli v pohodě a volejbalem se vyloženě bavili.



Následující program:
V sobotu 26.9.2020 od 10:00 budeme bojovat v prvním kole poháru na palubovce Kojetína, kde se potkáme nejen s místním týmem, ale i Šlapanicemi a spolufavoritem skupiny Velkým Meziříčím. Budeme rádi pokud nás přijedete podpořit 😊.

Poznámka: Utkání Městského přeboru mužů TJ Sokol Bohumín vs. USK Slávie OU bylo přeloženo na 17.11.2020 od 19:45.
Tak zase příště 😊.