Volejbal Ostrava






 

     Volejbalový spolek Ostrava

Abstrakt







 

Univerzitní sportovní klub Slávie Ostravská univerzita, z.s.

Abstrakt
Zájemci z řad hráčů - volejte na 776 290 564. Informace o klubu zde
Projekt je realizován s finanční podporou Národní sportovní agentury
Projekt je realizován s finanční podporou Moravskoslezského kraje
Projekt je realizován s finanční podporou Statutárního města Ostravy
Projekt je realizován s finanční podporou Statutárního města Ostravy, městského obvodu Ostrava-Jih

100 procentní dvanáctihodinovka! Muži

100 procentní dvanáctihodinovka!

Je sobota 9.11.2019 a nás čeká druhý letošní výjezd na Jižní Moravu. Tentokrát míříme do Brna – Komárova, což je městská čtvrť na jihu Brna, kde žije něco kolem 6000 obyvatel.

Netradičně ráno mířím na sraz k Futuru, kde už na mě čeká Míša Urban s našim „modrým šípem“. Poté zamíříme tradičně k Avionu, kde se zbytek přerozdělí do aut. Tentokrát s námi vyjela i čtyřletá dcera Filipa Zvolenského Anička. Cesta ubíhá tradičně návštěvou jedné benzínky, kde něco pojíme a míříme dál. Místní základní školu jsme našli v pohodě. I když jsme zde nikdy nehráli. Jako zajímavost bych uvedl, že tělocvična se zde nacházela v prvním patře, což si nepamatuji, že bych někde již viděl. Oproti tradiční sestavě z posledních zápasů s námi tentokrát nevyjela dvojice Gramel / Kolář a tak máme na lavičce tentokrát jenom manažera a nahrávače Prochyho, který však pomáhal jen při rozcvičování a do zápasu nenastoupil.

Domácí nováček soutěže se nachází v tabulce na sedmé pozici z deseti týmů. Tento tým (co se týče jmenného obsazení) byl pro mě velkou neznámou. Sami o sobě píší na klubovém facebooku, že tým tvoři čtyři „šmatláci“, co strávili pár sezon v Tesle Brno, dále tři skalní, co v Komecu sekali  krajskou ligu a dále tým doplnili další čtyři hráči, což je teda celkem 11. Na soupisce jich mají nakonec třináct.

Zápas měl začít úderem jedenácté hodiny, avšak v tu dobu ještě probíhá první dnešní utkání domácího B týmu, který nastoupil v KP proti týmu ze Znojma. Samozřejmě tento zápas se protáhl na pět setů a tak bylo zřejméc že dnešní volejbalový den bude dlouhý. Pojďme už, ale k zápasu, který odstartovala úvodní výměna přesně v čase 11:40.
Cíl by pro dnešek jasný a to přivést k nám domů do Ostravy šest bodů. To se nakonec po dvou v podstatě stejných zápasech povedlo! smiley

Brno Komárov – Volejbal Ostrava s.r.o. 0:3 ( -24, -17, -19)

Esa: 4:10 Chybné servisy: 14:18 Bloky: 2:12.

Začátek prvního zápasu se nám moc nepodařil. Jakoby jsme se pomalu adaptovali na místní tělocvičnu a tak jsme byli nuceni si vzít první oddechový čas již za stavu 13:8 pro domácí. Dá se říct, že zabral. Korigujeme blokem Rodka či esem Pudicha na 15:13 a když v třicáté druhé výměně trefí jeden z domácích hráčů anténku a začínáme od znova 16:16. V koncovce ztrácíme tři bodíky 22:19, ale bojujeme o každý bod. Na 22:22 pískne rozhodčí sporný míč, pro naše barvy a domácí se cítí poškozeni. U dalšího balónu je to přesně naopak. Domácí mají první setball zápasu 24:23, ale Pudich se štěstím srovná na 24:24. Set ukončí dva bodové bloky Dana Holiše 24:26 = 0:1 na sety.

Druhý set má úplně jiný úvod než set první. Na útoku se prosadí Holiš a zablokujeme Kotasem či Pudichem 1:4. Danovi se na útoku daří a podaří se mu i přímý bod o pásku. Po oba zápasy slušně servírujeme a tak příjem Komárenských končí po jednom z dělových servisů Zvolenského odrazem o strop místní haly 7:13. Domácí si s námi neví příliš rady – Pudich složí 3 / 3 a tak tu máme při dalším timeoutu domácího trenéra propastný rozdíl 11:20. Tak nakonec 17:25 jak se říká v suchém triku = 0:2 na sety.

Třetí set začíná lépe ekipa trenéra Jakuba Zvolánka 5:8. Všichni naši hráči se o další body na našem kontě poctivě dělí a do stavu 15:20 máme set zcela pod kontrolou. Poté nedokážeme třikrát otočit jedno postavení 18:20 a je čas porady. Následně konečně odztrátuje Pudich a domácí se dvakrát vyhodí na útoku 18:23. Zápas ukončí blok a plachtící esíčko Kotase 19:25 = 0:3 na sety.



Tak máme první tři body na našem kontě. Je jedna hodina = čas oběda. Je zřejmé, že nás čeká dlouhá pauza. Jelikož hrajeme v hale zápasy na střídačku s KP mužů, kdy domácí B tým měří své síly s borci ze Znojma a tak ani tentokrát nepřijdete o gastronomické okénko. Nakonec naše kroky zamířili do hezky a moderně vybavené restaurace „By The Way“, která se nachází kousek od místní tělocvičny. Jídlo za mě dobré. Servírky hezké = takže ideál 😊. Akce cukrárna, která měla následovat, však bohužel nedopadla a tak míříme do haly, kde to vypadá na jasné vítězství hostujícího týmu, který vedl 0:2 na sety a měl dokonce matchball. Samozřejmě k naší smůle to domácí nebalí a zápas protahují a protahují, až ho nakonec otočí na 3:2. Je tak zřejmé, že druhý náš zápas začne lehce před čtvrtou (teda pokud se nepletu). Tak takhle pozdě jsme druhý zápas nikdy nezačínali, ale jak se říká: „všechno je jednou poprvé“...devil

Brno Komárov – Volejbal Ostrava s.r.o. 0:3 ( -24, -19, -21)

Esa: 1:8 Chybné servisy: 11:17 Bloky: 6:3.

Domácí trenér poslal do základní sestavy oproti prvnímu zápasu Baža. Devadesát devět procent v setu vedeme o jeden až čtyři body. Až přijde na řadu vyrovnaná koncovka při stavu 23:23. Tu naštěstí urveme stejně jako v předchozím setu 24:26. Honza Rodek škrtne při servise o pásku, o kterou míč spadne domácím do pole tak, že nestačí zareagovat. Následně políbí jako oslavné gesto svůj bicák 0:1 na sety.

Druhý set vyhráváme v pohodě o šest 19:25.

Ve třetím setu se nás domácí ze začátku drží jako klíště až do stavu 15:17. Následně při podání nahrávače Holiše trefí domácí dvakrát svůj útok do sítě. Naopak Holiš vytlouká domácí blok 15:20. Náskok udržíme v poklidu až do konce 21:25 = 0:3 a můžeme jet domů s pocitem dobře odvedené práce.

Je něco málo před čtvrt na šest a pro dnešek je úspěšně dobojováno. V Ostravě jsme úderem sedmé hodiny (cca po dvanácti hodinách od doby, kdy jsem z domu vyšel na plánovaný ranní sraz).

Sestavy:
Brno Komárov : Babák, Bažo, Hrnčíř, Chmelař, Lanč L, Lanč T, Matějka, Novák, Poremba, Slovák – Kozubík.
Ostrava: Holiš D, Holiš P, Kotas, Pudich, Rodek, Zvolenský – Urban ( Procházka).

Ostatní výsledky kola ( 9.11.2019)
Holubice – Kojetín 3:0 a 3:0.
BV Ostrava – Drásov 2:3 a 3:1.
Šlapanice – Pálkovice 3:1 a 3:0.
Nový Jičín – Morávka 0:3 a 0:3.

Tabulka:
1. Holubice 26b. 2. Morávka 23b. 3. Volejbal Ostrava s.r.o. 22b.

Závěr:
Celodenní výlet na jižní Moravu se vydařil. Dvakrát 0:3 a celkově šest bodů do tabulky beru jako splněný cíl a tak jsem samozřejmě pro dnešek spokojen. Třetí a čtvrtá výhra v řadě se počítá. Jestli tato série bude pokračovat i nadále uvidíme již příští sobotu.

Tipovací soutěž:
Do uzávěrky naší tradiční „Tipovačky“ nám tentokrát na dvojutkání Brno Komárov – Volejbal Ostrava s.r.o. přišlo 62 tipů. Z nich výsledek 0:3 a 0:3 uhádlo celkem čtrnáct tipujících! Losujícího aktu se tentokrát ujala dvojice Václav Kotas / Honza Rodek, která nakonec jako výherce vytáhla:  Míru Holiše – Gratulujeme 😊.

Program:
Po čtrnáctidenní přestávce se znovu objevíme na domácí palubovce SŠSS Krakovská v Ostravě – Hrabůvce. Ta hostí v sobotu 16.11.2019 od 10:30 zápasy druhé ligy ve volejbale mužů pro soutěžní ročník 2019 / 2020. Tentokrát našim protivníkem bude mužstvo z Nového Jičína. Budeme se na vás všichni těšit 😊.