Volejbal Ostrava






 

     Volejbalový spolek Ostrava

Abstrakt







 

Univerzitní sportovní klub Slávie Ostravská univerzita, z.s.

Abstrakt
Zájemci z řad hráčů - volejte na 776 290 564. Informace o klubu zde
Projekt je realizován s finanční podporou Národní sportovní agentury
Projekt je realizován s finanční podporou Moravskoslezského kraje
Projekt je realizován s finanční podporou Statutárního města Ostravy
Projekt je realizován s finanční podporou Statutárního města Ostravy, městského obvodu Ostrava-Jih

Drásov pokořen bez ztráty setu! Muži

Drásov pokořen bez ztráty setu!

aneb: Těšíme se do Holubic 😊.

V sobotu jedenáctého ledna vstoupil náš mužský A tým do druhého poločasu své účasti v letošním ročníku druhé národní volejbalové ligy. Já osobně jsem tuto pauzu po sportovní stránce vyplnil návštěvou Olomouce, kde jsem viděl jeden z 10-ti nejlepších ženských volejbalových týmů na světě a samozřejmě jsem nemohl chybět ani na Mistroství světa U20 u nás v Ostravě.

V zápasech 19. a 20. kola jsme tentokrát po celý den v solidně zaplněném tréninkovém areálu SŠSS Krakovská v Ostravě – Hrabůvce přivítali mužstvo Drásova. To se muselo patrně někde po cestě zdržet. Jinak si nedokážu vysvětlit, proč přijeli pouze třicet minut před začátkem zápasu. Myslím, že za dobu naší druholigové účasti jsem tuto situaci viděl pravděpodobně po prvé.

V naší desetičlenné sestavě se již objevil zcela uzdravený univerzál Kuba Štefko. Hostující trenér p. Dvořák přivezl do Ostravy tým dvanácti chlapů, kteří bojují o pomyslnou bronzovou příčku v konečné tabulce. Podstatnou část prvního zápasu zhlédla naživo i dvojice českých volejbalových reprezentantů David Janků / Jakub Janouch. Do haly zavítal také podpořit své spoluhráče a kamarády lehce zdravotně indisponovaný Dave Kolář.
Vzájemná druholigová bilance: V prozatímních deseti zápasech jsme vyhráli celkem 7x při poměru setů 26:15.

Volejbal Ostrava s.r.o. – VS Drásov 3:0 ( 22, 22, 16)

Esa: 6:4 Chybné servisy: 18:18 Bloky: 4:3 Čas: 64 minut.
Do prvního zápasu jsme nastoupili v nejtradičnější sestavě: Náhra: Péťa Holiš. Univerzál: Kuba Štefka. Smečaři: Dan Holiš / Honza Rodek. Blokaři: Vašek Kotas / Filip Zvolenský a libero: Míša Urban.
Základní sestava Jihomoravanů pro první zápasy byla následující: Kubernát, Balík, Lavička, Řehák, Malášek, Olšar – libero: Jelínek.

Oběma týmům ze začátku příliš nevychází servis. Za stavu 7:6 jich hosté zkazí hned pět – celkově v setu dokonce osm. My poprvé odskočíme po bloku D. Holiše a následném esu Honzy Rodka 9:6. Druhý náš přímý bod z rukou Zvolenského končí na stropu naší haly 11:7. Čtyřbodový rozdíl v poklidu udržujeme a za stavu 18:14 tu máme oddechový čas Drásova. Těm se podaří dotáhnout manko na minimum 20:19. Následné dvě rozehry ukončíme přes Kotase + útok hostí do sítě 22:19. První setbally zápasu na naše konto připisuje Štefko 24:21. Na servis hostující trenér pošle speciálně Jaroše – ten však kazí 25:22 = 1:0 na sety.

Polovinu druhého setu je naprosto vyrovnaná a ani jeden z týmů si nevybuduje větší než dvoubodový náskok 12:12. Vzápětí se nám podaří odskočit při podáních Štefka o čtyři 16:12. Koncovka, ale zase vypadá na drama 22:21. Pak se opakuje znovu situace viz. předchozí set Jaroš a v následné rozehře trestá špatný příjem hostů Holiš 24:21: Hostující hecíř Balík ještě vykřesá malou naději pro svůj tým, ale jen do chvíle než znovu zaútočí Holiš. Takže tento set jenž byl oproti předchozímu o čtyři minuty delší končí nakonec stejným výsledkem 25:22 = 2:0 na sety.

Závěrečnou sadu prvního zápasu má od začátku pod kontrolou  a nakonec ji vyhrajeme propastným rozdílem devíti bodů 25:16 = 3:0 na sety !!!

Je přesně 11:40 a první tři body z kategorie povinné zůstávají doma v Ostravě. Jak už to bývá tradicí, tak v soubojích s Drásovem následuje dlóóuhá pauza a tak druhý zápas začne až za hodinu a třičtvrtě. Někdo zůstane regenerovat v hale a zbylá část zaskočí narychlo něco pojíst do Avionu. Do druhého zápasu nastoupí na univerzálu Dája Pudich a na blok Dan Gramel. Hosté obměnili oproti prvnímu zápasu ´dokonce čtyři hráče.

Volejbal Ostrava s.r.o. – VS Drásov 3:0 ( 19, 29, 20)

Esa: 8:4 Chybné servisy: 19:21 Bloky: 3:3 Čas: 76 minut.

I přes změny v základních sestavách sledujeme stejní herní rozdíl mezi oběma týmy a o vítězi v setu není od samého začátku pochyby 25:19.

To pořadový set číslo dvě bude daleko větší drama. To ale nikdo za stavu 18:14  či 22:19 pro domácí Ostravu nemohl tušit. Po prvním bodovém bloku hostů v zápase je dokonce srovnáno na 22:22. V koncovce oba týmy riskují servis a tak vidíme hodně chyb, ale naštěstí jsme vždy o bod před protivníkem 30:29. Při následujícím matchballu vybere libero Urban parádním zákrokem míč v poli - kvalitně nahrajeme na Holiše a ten nemá problém tento maratonský set ukončit 31:29 = 2:0 Ostrava !

I třetí sada je naprosto vyrovnaná a diváci v hale sledují řadu pěkných a dlouhých rozeher. Za stavu 19:18 hosté trefí anténku a sami se vyhodí. My jsme naopak na útoku zcela neomylní  a tak i šestá dnešní koncovka skončí v náš prospěch 25:20  = 3:0 na sety!!! Hostům tak k bodovému zisku nepomohla ani takřka dvouhodinová regenerace co po prvním prohraném zápase zřejmě potřebovali.

Soupiska VS Drásov = Balík, Brídl, Havlík, Hokl, Jaroš, Jelínek, Kubernát, Lavička, Malášek, Olšar, Procházka, Řehák.

Sportovní den si ještě prodloužím návštěvou zimáku v Porubě, kde probíhá po celý víkend PMEZ ve florbale. Exhibiční vítězství švédské Storvrety nad Vítkovicemi jako by určil dopředu kalendář 11:1.

Ostatní výsledky kola z 11. ledna 2020:
Kojetín – Pálkovice 0:3 a 2:3. Morávka – Holubice 0:3 a 1:3. BV Ostrava – Nový Jičín 3:0 a 1:3. Brno Komárov – Šlapanice 1:3 a 3:1.

Tabulka:
1. Holubice 54b. 2. Volejbal Ostrava s.r.o. 51b. 3. Morávka 33b. Ve vyrovnané skupině A jsou na prvním místě prozatím Domažlice. Ve skupině B nadále pokračuje dominance celku z České Lípy.

Závěr:
Šest bodů za dvě výhry bez ztráty setu lze hodnotit samozřejmě pozitivně. Snad tento maximální bodový zisk nakopne kluky k dobrým výkonům i do dalších soutěžních zápasů.

Tipovací soutěž:
Celkem padesát dva tipujících se zapojilo do tradiční klubové soutěže na facebooku. Celkový poměr všech tipů byl, pokud se dívám dobře, 103 ku 1 v náš prospěch. Takový markantní rozdíl, byl pro mě rozhodně překvapující, vzhledem k tomu, že s tímto soupeřem svádíme hodně často naprosto vyrovnané bitvy. Slavnostního losování hned po zápasu se ujal tentokrát kapitán mužstva Dan Holiš, který si přivzal na pomoc své dvě sestřenice. Vítězkou se stala: Tylečková Lali. Gratulujeme 😊 a tipujte s námi i nadále!



Nejbližší program:
Nejdůležitější dvojzápas celého soutěžního ročníku odehrají naši kluci již příští sobotu 18. ledna 2020 od 10:00 na palubovce Holubic. Jedná se o souboj, který může rozhodnout o celkovém vítězi naší druholigové skupiny. Náš soupeř má k dobru tři body. Takže úkol zní jasně a to vyhrát bud v poměru 6-0 nebo 5-1 na body. Bude to těžké, a to, jestli se to povede, to se můžete přesvědčit nejlépe na vlastní oči (organizujeme na tento rozhodující zápas hromadnou dopravu pro zájemce  - piště nebo volejte našemu manažerovi klubu Martinovi Procházkovi – viz odkaz dole na tomto našem webu) nebo vás budeme  samozřejmě informovat zde!

Rádi bychom poděkovali všem za dnešní podporu i díky vám jsme tam, kde jsme 😊.