Volejbal Ostrava






 

     Volejbalový spolek Ostrava

Abstrakt







 

Univerzitní sportovní klub Slávie Ostravská univerzita, z.s.

Abstrakt
Zájemci z řad hráčů - volejte na 776 290 564. Informace o klubu zde
Projekt je realizován s finanční podporou Národní sportovní agentury
Projekt je realizován s finanční podporou Moravskoslezského kraje
Projekt je realizován s finanční podporou Statutárního města Ostravy
Projekt je realizován s finanční podporou Statutárního města Ostravy, městského obvodu Ostrava-Jih

Komáři kousali více, než se očekávalo Muži

Komáři kousali více, než se očekávalo

AKTUALIZOVÁNO! aneb: Ani Batman nás neporazil.

Je sobota 15. 2. 2020, den po Svatém Valentýnu, venku slunečno a předpověď slibuje pro město Ostravu třináct stupňů. My však tentokrát nemusíme nikde cestovat, jelikož hostíme ve svém tréninkovém centru mládeže v Ostravě – Hrabůvce po čtvrté (a naposled) celek z Jížní Moravy a to nováčka soutěže z Brna-Komárova.

Naši hosté, kteří bojují o umístění v lepší polovině ligové tabulky, k nám přijeli v deseti hráčích. Nám tentokrát scházela dvojice Gramel / Štefko. Poprvé a zatím naposledy jsme se s tímto protivníkem potkali začátkem listopadu a po dvou výhrách 3:0 jsme tak přivezli k nám na sever Moravy plný bodový zisk. Cokoliv jiného než případný zisk šesti bodů by tak byl asi velkým překvapením.

Volejbal Ostrava s.r.o. – Brno Komárov 3:1 ( -21, 19, 22, 21)

Esa: 7:2 Chybné servisy: 10:11 Bloky: 4:0 Čas: 88. minut. – Statistika a popis zápasu je až od druhého setu a je pouze orientační.

Pro mne je začátek utkání krokem do neznáma. Náš tradiční zapisovatel byl tentokrát se synem na turnaji mládežníků v Krnově a tak se pět minut před začátkem dozvídám to, že si budu muset na starosti vzít tuto úlohu já… O volejbal se zajímám už skoro devatenáct let, ale jak se vlastně bod po bodu dělá zápis o utkání, jsem se v podstatě nikdy nestaral. No řekněme, že jsem se stím nějak popral. angel Naštěstí však jenom jeden set a mohl jsem se tak po chvilce vrátit k tomu na co jsem zvyklý a co mě baví.  S tím také nastala změna, kdy po prvním prohraném setu jsme už po zbytek dne - jediný set už neprohráli. To je možná ale už jenom náhoda 😊.

Do druhého setu vstoupíme dobře, na útoku se prosadí zkušeně Rodek a na síti nahrávač Holiš 8:5. Na druhé straně sítě vypadá efektivně na útoku hráč číslo 8 Lanč. Od stavu 11:10 nejsou schopni Brněnští odztrátovat - 5x v řadě servis P. Holiše 16:10. I po zbytek setu je hlavní rozdíl v účinnosti servisu. Set ukončíme přes D. Holiše 25:19.

Základ další bodové série tvoří opět servis Petra Holiše. Hosté kupí na útoku řadu nevynucených chyb a tak po chvilce tu máme náskok 8:0. Sám si nejsem jist, jestli takový nástup se nám za našeho působení v druhé národní lize vůbec někdy povedl, ale spíš ne. Jenže i my si dokážeme vybrat slabší chvilku a za stavu 10:9 se začíná zase v podstatě od nuly. Jenže ztracený náskok si bereme třeba po smeči středového hráče Zvolenského zpět 14:10. Obě mužstva bodují po zbytek setu v pravidelných 2-3 bodových sérii. Chvilku to ještě vypadá na drama, ale nakonec set ukončíme technickým úderem D. Holiše za blok 25:22 !
Začátek pořadové sady číslo tři je vyrovnaný 2x se prosadí Zvolenský a za hosty 2x Lanč a tak tu máme po dvanácti rozehrách nerozhodný stav 6:6. K rozhodujícímu trháku nás nakopne blok Rodka na 15:12. Po zbytek setu si tento náskok v pohodě udržíme. Při druhém matchballu přijmeme za jedna – nahrajeme Holišem na Holiše a máme aspoň pro teď hotovo 25:21 = 3:1 na sety.
Ani jedno mužstvo nemá zájem zbytečně protahovat dnešní pěkný den a tak druhý zápas začne po symbolické půlhodince. Dáju Pudicha v základní sestavě nahradí na „účku“ David Kolář.


Volejbal Ostrava s.r.o. – Brno Komárov 3:0 ( 25, 23, 16)

Esa: 9:8 Chybné servisy 12:15 Bloky: 11:6. Čas: 70 minut.

Druhý zápas začne trochu netradičně, když po losu si oba týmy prohodí hrací strany. Začátek zápasu jsme nezachytili a po smeči Chmelaře to nevypadá moc optimisticky 5:12. I tento stav se dá samozřejmě zvrátit, naše libero Urban čape v poli co může a Kolář hraje čím dál lépe. Navíc k tomu připočítejme tři bodové bloky našich chlapů v krátké době či kvalitní útoky Rodka či Holiše a máme otočeno na 21:19. První set tak nakonec je ještě vyrovnaný 25:25. Zkažený servis komárů + náš úspěšný útok po parádním servisu Zvolenského 27:25.

V druhém setu za stavu 19:14 by asi nikdo neřekl, že tento set můžeme i prohrát. Na servis přichází dnes skutečně výborně podávající komár Lanč a jeho jedovatý servis nejsme schopni úspěšně zpracovat - 19:20. Pořád jsme o bod dole 22:23. Blok při stavu 23:23 Kotase a další jeho blok s Kolářem nakonec znamenají i druhou urvanou koncovku pro naše barvy 25:23.

Sedmý dnešní set už je pouze formalitou – hosty jakoby dvě nezvládnuté koncovky zcela zlomily 25:16 = 3:0 na sety!!!



A co vlastně znamená dnešní podnadpis? Odpověď je jednoduchá - logo této postavičky (pokud se nepletu devil) měl na své láhvi jeden z hostujících hráčů. Tím byl pravděpodobně se šestkou na dresu Hlaváč.

Je lehce před druhou hodinou odpolední a máme pro dnešek dohráno. Zbývá tak vylosovat výherce, poklidit halu a každý si může vyrazit po svém užívat zbytek tohoto víkendu. Já osobně (jako každý rok) jsem navštívil v podvečer tradiční závod v běhu na lyžích, jenž se koná u auly Gong v Ostravě – Vítkovicích.

Soupiska našeho dnešního protivníka Brno Komárov – Babák Martin, Bažo Vojtěch, Chmelař Dominik, Hlaváč Kryštof, Hrnčíř Rudolf, Lanč Libor, Lanč Tomáš, Marek Vít, Poremba Tomáš, Slovák Tomáš. Trenérem mužstva je pan: Jaromír Oravec.

Ostatní výsledky kola ( 15. 2. 2020) – 27. / 28. kolo.
Kojetín – Holubice 0:3 ( -15, -22, -18) a 0:3 ( -10, -13, -15).
Drásov – BV Ostrava 2:3 ( -18, -23, 18, 16, -8) a 2:3 ( 22, -18, 23, -23, -6).
Palkovice – Šlapanice 3:1 ( -23, 24, 20, 14) a 1:3 ( -22, -21, 17, -18).
Morávka – Nový Jičín 3:2 ( 21, 22, -23, -23, -13) a 1:3 ( -21, -17, 20, -24).

Tabulka:
1. Holubice 76b. 2. Volejbal Ostrava s.r.o. 69b. 3. Morávka 43b.
Ve skupině A vede Plzeň s 66. body a ve skupině B pak Česká Lípa s body 74.

Závěr:
Plný počet bodů na domácí palubovce zůstal uhájen, i když (jak vypovídá konečný stav jednotlivých setů) to nebylo tak úplně jednoduché, jak jsem sám osobně očekával. Oba cíle, o kterých jsem psal minule, tak mohou pokračovat i za týden v Novém Jičíně.

Tipovací soutěž:
Šedesát pět tipů nám bylo zasláno v rámci naší tipovací soutěži o zajímavé ceny. Z nich však valná většina byla již po prvním zápase překvapivě špatně. Do konečného slosování se tak dostalo pouze deset soutěžících, kteří správně uhádli výsledek zápasu Volejbal Ostrava s.r.o. – Brno Komárov 3:1 a 3:0. Z nich poté vylosovat nahrávač klubu Petr Holiš následující výherkyni a tou je Daniela Marková. – Gratulujeme 😊.

Nejbližší program:
V sobotu 22. 2. 2020 nás čeká cesta na palubovku Nového Jičína. Zápasy tentokrát od 09:00 bude hostit místo tradiční haly ABC (která je v rekonstrukci) tělocvična SH ZŠ Školní – Šenov u Nového Jičína. Budeme jen rádi, pokud se na nás přijedete podívat 😊.

KP Muži:
Náš mladý univerzitní tým sehrál v úterý 11. 2. 2020 v podvečer odvetné zápasy o konečné 9. – 10. místo v KP pro soutěžní ročník 2019 / 2020. Připomeňme si, že na domácí palubovce jsme mladíkům z Frýdku 2x těsně podlehli 2:3 na sety. Odvety, ale patřili našim barvám.
Green Volley Beskydy B – USK Slávie OU 1:3 ( 14, -20, -20, -17)
Green Volley Beskydy B – USK Slávie OU 0:3 ( -19, -17, -23) 
Tím pádem série skončila nerozhodným výsledkem 2:2 na zápasy. Dle mého názoru měl tak být sehrán tzv. zlatý set – aspoň to tak bylo při nerozhodnutém stavu v jiné sérii.

Napočtenou příště…

Pozn. redakce: Teď jsme vybrali fotky, které jsou výbornou metodickou pomůckou pro naše mladé hráče. cool Všechny fotky už najdete zde na webu v sekci Fotogalerie a videa v sekci Volejbal Ostrava TV a na Youtube Volejbal Ostrava (sekce sociální média)!