Volejbal Ostrava






 

     Volejbalový spolek Ostrava

Abstrakt







 

Univerzitní sportovní klub Slávie Ostravská univerzita, z.s.

Abstrakt
Zájemci z řad hráčů - volejte na 776 290 564. Informace o klubu zde
Projekt je realizován s finanční podporou Národní sportovní agentury
Projekt je realizován s finanční podporou Moravskoslezského kraje
Projekt je realizován s finanční podporou Statutárního města Ostravy
Projekt je realizován s finanční podporou Statutárního města Ostravy, městského obvodu Ostrava-Jih

Nová hala - stejný bodový zisk. Muži

Nová hala - stejný bodový zisk.

aneb: trocha Itálie neuškodí.

Píše se rok 1998 přesněji 22. 2. 1998 a já ve svých deseti letech s mnoha vámi, kteří si následující report přečtete, usedám před šestou ranní s velkým očekáváním k televizoru, co se bude dít. Od hokejového zázraku uplynulo přesně dvacet dva let a já v podstatě vstávám ve stejnou dobu, abych se začal pomalu připravovat na předposlední druholigový výjezd na palubovku soupeřů v tomto druholigovém ročníku 2019 / 2020 a to přesněji do Šenova u Nového Jičína, kde domácí našli své dočasné působiště, jelikož jejich tradiční hala ABC dokončuje rekonstrukci.
Byl jsem tak v očekávání - co nás vlastně čeká. Tělocvična celkem podobná té naší, když se podíváme rozměrově po stranách u hřiště. Naopak za hřištěm o velký kus menší než ta naše. Na rozběh prakticky nulové možnosti a strop dost nízký, což se z hlediska akustiky ukázalo jako velké plus pro můj stále žijící buben.devil

Cesta probíhá svižně a v poklidu. Krátce po osmé hodině ranní tak dorážíme na určené místo celkem v deseti lidech. Jelikož se začínalo už v 9:00, bylo dopředu jisté, že mezi našimi zápasy se bude dít v hale i něco jiného. Tím byla první liga juniorů mezi místním béčkem a Starým Městem.

My jsme se mezi sebou střetli v rámci 2. ligy mužů před tímto dvojzápasem již 10x. Všechny tyto zápasy vyhráli naši chlapi při poměru setů 30 ku 5. Dalším faktem v náš prospěch byl i propastný 38 bodový rozdíl v tabulce mezi oběma mužstvy. Nový Jičín bojuje o co nejlepší umístění a hodí se jim každý bod. Jenže ten v sobotu rozhodně nemohli očekávat ani jeden a to se taky nakonec potvrdilo.

Zaskakující trenér Prochy poslal na hřiště: Petra Holiše, Dana Holiše, Vaška Kotase, Honzu Rodka, Filipa Zvolenského, Kubu Štefka a Míšu Urbana. Na druhé straně Novojičínský patriot - hráč a trenér místní mládeže Kuba Karásek dal šanci následujícím: Galčanovi, Havláskovi, Koptíkovi, Kubošovi, Rýcovi, Vohankovi a Bočkovi na liberu.

TJ Nový Jičín – Volejbal Ostrava s.r.o. 1:3 ( - 22, 22, -17, - 23)

Esa: 8:7 Chybné servisy: 20:16 Bloky: 6:6.

Úvod prvního dějství je v naší režii. Velmi dobře servírujeme a to je základ našich třech bodových bloků 1:6. Nevykolejí nás ani pauza způsobena rozlitou lahví na naší střídačce. Za stavu 11:17 si domácí berou čas na oddech, asi nikdo by netušil, že to může být ještě drama. Jenže i my máme občas slabší chvilku 20:22. Naštěstí využijeme druhý setball po zkaženém podání hráče číslo 19 Koptíka – Tento hráč je na útoku pro nás obrovským překvapením a po celý první zápas značně převyšuje své spoluhráče 22:25.

Velká část druhého setu je naprosto vyrovnaná. Po útoku blokaře Kotase a nechytatelném servisu Holiše si poprvé jeden z týmů vybuduje solidní náskok 10:13. Po útocích Rodka vedeme dokonce 11:15 a já nepochybuji o našem vítězství v setu. Bohužel se, ale taky občas pletu. Nedokážeme si přihrát servisy Galčana, tak abychom je odztrátovali 14:15. Pomyslné vedení se přelívá z jedné strany na druhou. Nakonec set skončí stejným výsledkem, ale pro Novojičínské 25:22 = 1:1 na sety.

Ve třetím setu jdeme do trháku od stavu 8:10. Velkým rozdílem je teď efektivita na útoku. Po útoku Štefka či dobře ubráněném balónu následně boduje Kotas 12:17. kvalitním servisem přispěje i nahrávač Holiš 14:21. Naši smečaři jsou v pohodě a tak set končí jasně pro naše barvy 17:25 = 1:2 na sety.

Po dvaceti čtyřech rozehrách ukazuje stolek místního zapisovatele dvě dvanáctky. V následných rozehrách pískne rozhodčí domácím čtyři údery. My zabodujeme úspěšnou úlivkou Holiše a nechytanými útoky D. Holiše 16:19. Oba týmy si na své konto připisují dost nevynucených chyb a jedna z domácích uzavře tento první zápas dne 23:25 = 1:3 na sety.

Je jasné, že bude následovat dlouhá pauza a tak část týmů vyráží do místní útulné „špagetárny“ na oběd. K poslechu nám hraje nějaké italské rádio. Někdo si špagety, někdo lasagne a vyzkoušíme i vývar, kde bohužel aspoň pro mě je snad tuna hrášku. Mezitím v hale naštěstí domácí mladíci svého soupeře celkem drtí a druhý zápas tak může začít ve 12:45. My do něho nastoupíme na bloku s Gramelem místo Kotase. Na domácí straně je novou akvizicí Krejsa.

TJ Nový Jičín – Volejbal Ostrava s.r.o. 0:3 ( -17, -22, -19)

Esa: 5:13 Chybné servisy: 14:12 Bloky: 9:5 – Čas: 59. minut (uvedená statistika je pouze orientační).

Začátek druhého zápasu je přesně jako kopie začátku zápasu prvního. Naše servisy lítají tak, že si soupeř s ním málokdy dokáže poradit. Za set zaznamenáme úctyhodných osm es! Soupeř sníží manko maximálně na dva body 10:12, ale nakonec odejde s debaklem 17:25.

První bod si připíše blokem P. Holiš 0:1 avšak začátek je pro změnu v režii domácích chlapů 8:4. My naštěstí hned dorovnáme na 13:13 a začíná přetahovaná o každý bodík 17:17. Od stavu 19:18 kupí domácí jednu chybu za druhou naopak naše blokařské duo Zvolenský / Gramel dobře uhraje bodovky 19:22. Nakonec ovládneme i další dnešní koncovku ku 22 = 0:2 na sety.

Dnešní sedmý set může vypadat při stavu 0:6 už jako povinnost. Domácí však ještě zabojuji a sníží na 11:12. Od tohoto stavu však zase zabereme na plné obrátky a o celkovém vítězi setu a zápasu nemůže být tak  pochyby 19:25 = 0:3 !!!

Na displeji mobilu mi nesvítí ani čtrnáctá hodina a pro dnešek máme odpinkáno s počtem bodů, jenž se dal očekávat již dopředu. V Ostravě jsme v dobrém čase a tak ještě v pohodě stihnu začátek velmi bojovného zápasu extraligy basketbalistek na Tatranu. V neděli k tomu samozřejmě přidám halové MČR v atletice (sportovní fanoušek se nezapře wink).

Ostatní výsledky kola ( 22.2.2020) – 29 / 30. kolo.
Morávka – Kojetín 3:0 ( 19, 16, 13) a 3:0 ( 26, 23, 17)
Brno Komárov – Palkovice 2:3 ( -25, 23, -18, 18, -11) a 3:0 ( 19, 25, 20)
Šlapanice – Drásov 3:1 ( 20, 18, -23, 19) a 0:3 ( -20, -12, -14)
BV Ostrava – Holubice 1:3 ( -14, -20, 22, -13) a 0:3 ( -14, -21, -12)

Tabulka:
1. Holubice 82b. 2. Volejbal Ostrava s.r.o. 75b. 3. Morávka 49b.
Skupina A: 1. Plzeň 72b / Skupina B: 1. Česká Lípa 80b.

Závěr:
Přesně šest zápasů do konce soutěže a pořád lze říct, že jak kluci na hřišti tak já v hledišti jedeme podle určeného cíle. Našim hráčům zbývá k tomu mému vytyčenému cíli osmnáct bodů a mi návštěvy dvojzápasů na Morávce a Palkovicích a doma s Kojetínem 😊.

Tipovací soutěž:

Kolem sedmi desítek soutěžících se zapojilo do již známé a tradiční soutěže na klubovém profilu klubu v rámci utkání TJ Nový Jičín – Volejbal Ostrava s.r.o. Dopředu bylo známo, že tentokrát bude vylosováno pět výherců. Nakonec se však losovací akt ani nemusel konat, protože konečný výsledek dvojzápasu 1:3 a 0:3 uhádla přesně následující pětice: Kristýna Reli, Tonda Krákora, Hanka Hubáčová, Žaneta Kohoutková a Alice Pospěchová – Gratulujeme 😊.

Nejbližší program:
Je na čase si od soutěžních zápasů na necelých čtrnáct dnů odpočinout. Rádi bychom vás, ale všechny pozvali v sobotu 8.3.2020 do obce Morávka, kde od 10:00 nás čeká jistě prestižní a vyhecované dvojutkání proti Bobrovi a spol. Co lze shlédnout? Osobně jsem přesvědčen, že shlédneme osmou a devátou výhru nad tímto soupeřem v řadě – při aktuálně nula prohrách. Takže dorazte! 😊