Volejbal Ostrava






 

     Volejbalový spolek Ostrava

Abstrakt







 

Univerzitní sportovní klub Slávie Ostravská univerzita, z.s.

Abstrakt
Zájemci z řad hráčů - volejte na 776 290 564. Informace o klubu zde
Projekt je realizován s finanční podporou Národní sportovní agentury
Projekt je realizován s finanční podporou Moravskoslezského kraje
Projekt je realizován s finanční podporou Statutárního města Ostravy
Projekt je realizován s finanční podporou Statutárního města Ostravy, městského obvodu Ostrava-Jih

Povídání s Kamilem Bartůňkem Muži

Povídání s Kamilem Bartůňkem

Pro naše stránky jsem se rozhodl tentokrát vyzpovídat libero Volejbalu Ostrava s.r.o. Kamila Bartůňka.

Jaké byly tvoje volejbalové začátky?
Poprvé jsem k volejbalu "přičichl" asi ve 3 letech. Jezdil jsem se dívat na volejbalové zápasy svého otce. Tady asi začala má láska k volejbalu, kterou jsem dále pěstoval u nás na základní škole v Petřvaldě na Moravě, kde jsem navštěvoval sportovní hry, kterých byl volejbal součástí. Ale jakožto kluk z vesnice, musel jsem vyzkoušet snad všechny sporty, které naše obec nabízela a tak jsem nakonec skončil úplně někde jinde…

Shrnutí volejbalové kariéry.
I přesto všechno bych řekl, že má volejbalová kariéra je docela bohatá. Začínal jsem na školních regionálních turnajích, během střední školy jsem hrával spíše jen pro radost okresní přebor za Petřvald, kde nás vedl trenér žen Bob Bajer. Při studiu na vysoké škole jsem se k volejbalu dostal více. Poznal jsem nové lidi a měl tak příležitost, hlavně díky Davidu Zahradníkovi a Martinu Procházkovi, nahlédnout i do extraligy žen a nasbírat tak cenné zkušenosti, i když jsem zrovna v té době nehrál žádnou volejbalovou soutěž. Po vysoké škole jsem začal hrát okresní přebor za Bašku a odtud přestoupil do krajského přeboru do Ostravy a jsme zde dodnes.

Pokud se nepletu tak si letos krom obvyklého postu libera vyzkoušel i post smečaře a blokaře. Dá se teda říct, že si takový volejbalový univerzál ? ( nastupuješ kde je zrovna potřeba).
V mých začátcích se ještě nehrál volejbal tak jak dnes, kde je každý hráč specializovaný na svůj post, ale každý musel umět vše. Umět nahrát, přijmout či zablokovat museli umět skvěle všichni. Dalo by se říci, že jsem byl vždy tak nějak "holka pro všechno" a to mi zůstalo až dodnes. Svůj post libera jsem si získal hlavně tím, že jsem ze všech nejmenší. Jsem rád, že si letos můžu zahrát i na jiných postech a byl bych rád, kdyby to tak i zůstalo. Je sice fajn a důležité umět vybírat míče v poli, ale mám radost, když nám můžu přidat i přímý bod z útoku. Vždy se těším na letní tunaje, kde si zahraji snad úplně vše.

Co říkáš na letošní začátek. Máme odehráno v KP 8 zápasů s bilancí 7-1 ?
Mé hodnocení bude asi kritické. Myslím si, že máme dost zkušené hráče, kteří hráli vyšší soutěže a v kraji by jsme neměli mít žádnou konkurenci. Naše hra je někdy výborná a někdy naopak dost nesoustředěná. Vím, že nejsou vždy dny, kdy se daří, ale my bychom měli naší tabulku vést s plným počtem bodů. Jsme ale dobrá parta kvalitních hráčů, tak jsem přesvědčen, že letos konečně postoupíme.

Jakou herní činnost potřebujeme jako tým nejvíce zlepšit podle tebe?
Samozřejmě je potřeba se zlepšovat ve všem, vidím to i u sebe, taky nejsem sám se sebou spokojen, ale hlavně bychom měli zlepšit projev na hřišti a radovat se ze hry!

Cíle pro letošníí sezónu.
Cíl je jasně daný - postup do druhé ligy.

Kdo podle tebe letos vyhraje extraligu a proč?
Nemám odvahu nyní tipovat vítěze extraligy mužů, je to docela na začátku navíc pěkně zajímavé a vyrovnané. Moc se mi líbí jak hraje Zlín a Karlovarsko. Přál bych jim ať vyhraje jedni z nich, už i proto, že tam hrají kluci co znám.

Sálová cyklistika:
Proč ses rozhodl právě pro tento netradiční sport a jak ses k němu dostal?
Jak už jsem se zmínil, musel jsem vyzkoušet všechny sporty v obci a krasojízda na kole je právě jedním z nich. Když mi bylo 6 let, přivedla mě do oddílu má matka, která také jezdila. Samozřejmě můj starší bratr už v oddíle jezdil, tak jsem neměl na vybranou a začal jezdit taky. Po pár jízdách, jsem ale přesedlal na fotbal, kde jsem zjistil, že běhat mě nebaví a tak můj otec zavelel a začal jsem opět jezdit na kole. Dodnes jsem svému otci za tohle rozhodnutí vděčný. Měl jsem docela talent a během dvou let se ukázalo, že krasojízda byla ta pravá volba. Díky kolu jsem měl možnost procestoval kus světa.

Jak dlouho ses tomuto sportu věnoval a čeho si dosáhl?
Celkem jsem na kole strávil asi 25let. Do reprezentace jsem se probojoval ve 14 letech a udržel se v ní 16 let.

Za své největší úspěchy považuji:
2x vítěz Světového poháru.
5x 3. místo na Mistrovství Světa a Evropy.
2x Mistr Slovenska.
Mistr Rakouska.
Mistr Švýcarska.
14x mistr České republiky ve všech kategoriích.
…je toho více, ale to by bylo na delší psaní. J      

Jak nejradši trávíš volný čas?
Svůj volný čas trávím nejraději se svou rodinou. V lednu se nám narodil syn a tak se snažím trávit nejvíce času právě s ním. Dělá mi radost sledovat jeho pokroky a už se těším, až ho povedu ke sportu (stejně jako můj otec tehdá mě).
Mimo to nejvíce svého volného času trávím (hlavně v létě) na tenisových kurtech.

Co by si vzkázal čtenářům a fanouškům našeho webu?
Aby nám drželi v sezóně palce a pokud jim to čas dovolí, nás přišli povzbudit i do haly! smiley