Volejbal Ostrava






 

     Volejbalový spolek Ostrava

Abstrakt







 

Univerzitní sportovní klub Slávie Ostravská univerzita, z.s.

Abstrakt
Zájemci z řad hráčů - volejte na 776 290 564. Informace o klubu zde
Projekt je realizován s finanční podporou Národní sportovní agentury
Projekt je realizován s finanční podporou Moravskoslezského kraje
Projekt je realizován s finanční podporou Statutárního města Ostravy
Projekt je realizován s finanční podporou Statutárního města Ostravy, městského obvodu Ostrava-Jih

Severomoravský uragán smetl i Kojetín! (aktualizováno!) Muži

Severomoravský uragán smetl i Kojetín! (aktualizováno!)

aneb: „25 ku osmi“ jsme ve 2. lize nikdy nevyhráli.

Přesně týden po velmi povedeném dvojutkání proti rivalovi z Morávky jsme vyrazili k posledním letošním venkovním zápasům směr Kojetín. Hraje se už od deváté hodiny ranní, a proto mi budík zvoní na sobotu nečekaně brzo a to o půl šesté. Je ještě tma a venku celkem kosa, ale i přesto vyrážím na tradiční sraz s naším manažerem, hráčem, řidičem a občasným trenérem v jedné osobě - Prochym. Míříme na tradiční sraz k Avionu, kde se rozdělíme na dvě části a můžeme vyrazit směr Olomoucký kraj.

Po cestě stihneme tradičně (tentokrát v rychlejším tempu než obvykle) menší snídaní či kafíčko. Cesta probíhá v poklidu, i když řídit v takovém počasí asi sranda moc nebyla. Proto jsem rád, že jsme dorazili všichni v pořádku. Tentokrát jsme vyjeli bez Dalibora Pudicha, ale už na palubě i s Kubou Štefkem, jenž však ještě dnes se šetřil a raději nenastoupil.

My jsme v tabulce byli před sobotou na druhé pozici o dva body pozadu za Holubicemi. Náš protivník prozatím skupinu „C“ uzavírá.
Jediné vzájemné utkání bylo sehráno na stejném místě (21.9.2019) v rámci skupiny Českého Poháru, kdy jsme domácí porazili bez ztráty setu ku 27, 15, 23. Pro dnešek jsme byli jasnými papírovými favority a cokoliv menšího než zisk šesti bodů, by byl nejen pro mě nepříjemný šok.



Do zápasu jsme vstoupili až na jednu pozici (univerzál David Kolář) s obvyklou sestavou: Nahrávač: Péťa Holiš. Blokaři: Vašek Kotas / Filip Zvolenský. Smečaři: Dan Holiš / Honza Rodek a libero: Míša Urban

SK Kojetín 2016 – Volejbal Ostrava s.r.o. 0:3 ( -19, -8, -21)

Esa: 2:9  Chybné servisy: 16:7 Bloky: 4:6.

Do zápasu vstupujeme ve velkém stylu. Po dvou blocích, jedné ulívce, jednom útoku a dvou chybách domácích vedeme 1:6. Stabilně ztrátujeme (třeba Kolářem) 5:10. Domácí v první sadě dost kazí servis. Naopak D. Holiš dá nechytatelné eso o pásku (viz následující video) a je to 10:16 a time out Kojetín. Šestibodový náskok udržíme po celý zbytek sady a po útoku středem v podání Kotase ovládneme první sadu ku 19.



Druhý set prozatím vstoupil do klubových dějin. Soupeři jsme dali takové „K.O.“ jako Muradov dneska v UFC svému americkému soupeři. Jinými slovy 25:8 = 2:0 na sety.

Třetí set je jasně nejvyrovnanější 6:6 / 11:11 / 18:18 a 20:20. Pak přijde na řadu bodovka Kotase a po skvělém zákroku libera Urbana v poli následně boduje Holiš + eso nahrávače Holiše 20:23. Poslední bod uhrajeme přes kombinaci Kolář – Holiš 21:25 = 0:3 !

Ještě není ani deset hodin a první tři body máme v kapse. Probíhá tak diskuze zdali by nešel odehrát hned druhý zápas za sebou. Původně se naše zápasy měli střídat s první ligou juniorů. Hrálo se pouze na jednom kurtu, i když v hale je místo hned na tři. Problém byl, ale také v tom, že jeden z dvojice rozhodčích pro druhou ligu měl pískat i místní juniory. Tím pádem nešlo hrát na dvou kurtech zároveň. Naštěstí se všichni zúčastnění dohodli, že se začne hrát v už 10:30 a jejich juniorka pak začne dvojzápas proti Starému Městu po nás (chlapi z Kojetína – Díky! yes). Nakonec jsme tímto řešením vydělali dvě hodiny k dobru.

SK Kojetín 2016 – Volejbal Ostrava s.r.o. 0:3 ( -12, -23, -12)

Esa: 3:4 Chybné servisy: 13:9 Bloky: 2:4.
Do druhého zápasu nastoupil místo Vaška na blok Dan Gramel. Další změnou bylo, že náš soupeř místo v černých dresech nastoupil ve světle modrých (naši hráči usoudili, že jim současné dresy sluší a že se vlastně ani moc nezapotili a tak zůstali u původních.)

Začátek je přesná kopie prvního setu předešlého zápasu 1:5 time out Kojetín. Nahrávač Holiš distribuuje nahrávky na všechny své kolegy a ti nemají problém povětšinou složit 10:17. Při servisu Koláře uhrajeme následně čtyři další body v řadě a o vítězi první sady nemůže být pochyb 10:21. Náskok ještě o dva body v koncovce navýšíme 12:25.



Hned ze začátku odskočíme soupeři o tři body 4:7 / 10:13 / 18:21 a nic nenasvědčuje tomu, že by se mohlo stát něco neočekávaného. Po útoku a následném esu Gramela vedeme dokonce 18:23. Po následném oddechovém čase se, ale dějí věci a domácí sníží dokonce na 23:24. Po našem time-outu jeden z domácích hráčů zkazí servis a my se štěstím uhrajeme koncovku nejmenším možným bodovým rozdílem 23:25  = 0:2 na sety.

Neúspěšná koncovka Kojetínské definitivně položila – nezachytí vůbec začátek setu 3:9 ! Je jen otázkou o kolik nakonec zvítězíme. Na hřišti jasně dominujeme a nakonec našemu protivníkovi dovolíme uhrát pouze dvanáct bodů jako v prvním setu 12:25 = 0:3 na sety.

Dnešní dvojzápas tak skončil rekordně rychle. Jedna skupina tak vyjela hned směr Ostrava. Šestičlenná ekipa našeho „modrého šípu“ byla i přes pauzu na oběd (tentokrát v městě Přerov a aspoň za mě se nejednalo o nějaký ohromný kulinářský zážitek – kluci byli ale spokojeni) doma lehce po druhé hodině. A protože jsem dneska neviděl nějak extra napínavé zápasy, tak jsem ještě v podvečer shlédl naživo úspěšnou pětisetovou bitvu Ostravských volejbalistek proti KP Brno.

Sestavy:
Kojetín: Dostál, Kutal, Kvapilík, Pastorek, Raška, Stejskal, Ptáček, Skipala – Herman.
Ostrava: Holiš, Holiš, Kolář, Kotas, Rodek, Zvolenský – Urban ( Gramel).

Ostatní výsledky kola (ze 7.12.2019).
Překvapení kola se udála v Palkovicích, kde domácí přetlačili Morávku pět jedna na body. Mě osobně překvapila i jedna výhra Šlapanic v tiebreaku na půdě našeho městského rivala z BVO.
Pálkovice – Morávka 3:1 a 3:2.
Drásov – Nový Jičín 3:0 a 3:1.
Holubice – Brno Komárov 3:0 a 3:0.
BV Ostrava – Šlapanice 2:3 3:0.

Tabulka:
Ztráta na první pozici zůstala po dnešku stejná, ale narostl nám náskok na třetí Morávku z šesti bodů na jedenáct. Bobra a spol tak už bodově vyrovnal Jihomoravský Drásov. Pro zajímavost vyrovnanou skupinu „A“ vedou prozatím Domažlice. V béčku prozatím všechny výsledkově drtí tým z České Lípy.
1. Holubice 42b. 2. Volejbal Ostrava s.r.o. 40b. 3. Morávka 29b.

Závěr:
Šest bodů za dva lehce vyhrané zápasy byly pro dnešek samozřejmostí. Takže samozřejmě jsem spokojen. Naše neporazitelnost se dneškem zaokrouhlila už na třicet vyhraných setů v řadě. Navíc poprvé během našeho účinkování ve druhé lize jsme v rámci setu dovolili jednomu z našich protivníku uhrát pouze osm bodů za set. Co říct k domácím. Pokud se nestane něco neočekávaného, tak tento tým letos čeká boj o udržení v této soutěži.



Tipovací soutěž:
Stejně jako před každým ligovým dvojutkáním tak i tentokrát jste se mohli vy všichni zapojit do naší tradiční soutěže na klubovém facebooku. Tentokrát jste nám posílali své tipy na zápasy SK Kojetín 2016 vs. Volejbal Ostrava s.r.o. Do uzávěrky 7.12.2019 v 8:59 nám přišlo přes lehce přes 70 tipů. Z nich jsme se zařadili do konečného slosování (po výsledcích 2x 3:0) všech čtyřicet pět správných tipérů a protože se blíží vánoce, tak klubový manažer Prochy rozhodl, že tentokrát se vylosují výjimečně dva výherci 😊. Kapitán mužstva Daniel Holiš vylosoval Vítka Gelnara a Honza Rodek Michala Salače. Oběma samozřejmě gratulujeme 😊.

Nejbližší program:
Poslední zápas v kalendářním roce možná odehrajeme 14.12.2019 od 10:30 na domácí palubovce SŠSS Krakovská v Ostravě – Hrabůvce proti Palkovicím. Je ale možné, že toto dvojutkání bude přeloženo. Sledujte tak pozorně na naší úvodní straně sekci „Program týdne“.