Volejbal Ostrava






 

     Volejbalový spolek Ostrava

Abstrakt







 

Univerzitní sportovní klub Slávie Ostravská univerzita, z.s.

Abstrakt
Zájemci z řad hráčů - volejte na 776 290 564. Informace o klubu zde
Projekt je realizován s finanční podporou Národní sportovní agentury
Projekt je realizován s finanční podporou Moravskoslezského kraje
Projekt je realizován s finanční podporou Statutárního města Ostravy
Projekt je realizován s finanční podporou Statutárního města Ostravy, městského obvodu Ostrava-Jih

Univerzitnímu týmu nevyšly koncovky Muži

Univerzitnímu týmu nevyšly koncovky

Ve své domácí premiéře nastoupil v pátek 6.11 od 17:00 k utkání krajského přeboru mužů náš univerzitní tým. V ročníku 2019 / 2020 se této soutěže účastní celkem deset týmu, jež jsou rozděleni do dvou skupin po pěti. Naši hoši mají ve skupině dva městské rivaly: VŠB a VK Ostrava B a dále celky z Kylešovic a Dolního Benešova.

Poděkování úvodem

Letošní sezónu začínáme i díky finanční podpoře, kterou náš Univerzitní sportovní klub Slávie Ostravská univerzita, z.s. získal díky dotacím:

z Moravskoslezského kraje  


ze Statutárního města Ostrava.


Děkujeme těmto významným subjektům, kteří podpořili naši sportovní činnost v tomto roce! yes
 

A dále už k aktuálním výsledkům na úvod sezóny.


Dosavadní výsledky:

VŠB TU Ostrava – USK Slávia OU 3:0 (10,23,12) a 3:0 (21,18,25)
TJ Dolní Benešov – USK Slávie OU 2:3 (16,-18,-22,18,-8) a 3:0 (16,19,18)

Stejně jako v minulém ročníku v tomto týmů působí řada zkušených hráčů, které doplňuje dravé mládí. K prvnímu vzájemnému měření sil proti VK Ostrava B nastoupili ti zkušenější. Náš soupeř přes léto prošel určitými změnami ve složení, kdy především dvojice David Kolář / Michal Urban přestoupila do našeho klubu a už oba bojují v našem "A" týmu mužů v druholigovém dresu. Oba si tento zápas nenechali ujít. Otázkou je, komu však fandili a jak dopadl zápas s řadou pěkných volejbalových rozeher? Na první otázku odpověď neznám. Druhou vám zodpovím níže 😊.

USK Slávia OU – VK Ostrava B 1:3 ( -26, 23, - 23, -19)

Esa: 6:8 Chybné servisy: 20:11 Bloky: 6:12.
Rozhodčí: p. Košnovský
USK Slávia OU: Bartůněk, Červený, Firek, Hrbáč, Procházka, Pudich – Cap.
VK Ostrava B: Březina, Dobert, Karol, Mazoch, Siuda, Travinský – Mýlek.

V prvním setu si vybudujeme menší náskok při servisu Firka, kdy balony dobře skládá Pudich, který ve Slávii hostuje v pauze A-týmu - 7:4. Je však brzy srovnáno na 8:8 a začíná přetahovaná o každý bodík. Oba týmy pravidelně ztrátují a ani jeden si nevytvoří větší než dvou bodový náskok až do stavu 19:16, kdy si důležitý blok připíše dvojice Hrbáč / Červený. Ten se také prosadí i na útoku a je to dokonce o čtyři 21:17. Máme tady však jedno postavení, které nedokážeme odztrátovat čtyřikrát a tak jdeme do koncovky v podstatě od nuly 21:21. První dva setbally si vybojujeme po útocích Pudicha 24:23 / 25:24. Hosté kontrují dobře hrajícím Mazochem. V následující rozehru ukončí Karolova Ulívka na druhou přes a Firkuv útok mimo 26:28 = 0:1 na sety.

Jak vyrovnaně skončil první set, tak druhý začal. Diváci tak v hale sledují naprosto vyrovnaný zápas i nadále. Náskok jednoho z týmu i teď není větší než dva body až do servisu Červeného 15:12. Koncovka je však opět vyrovnaná 21:21. Dobře se prosazuje Pudich 23:22 a 24:22 – dva oddechové časy našeho protivníka v řadě. Druhou sadu ukončí blok Michala Hrbáče 25:23 a je to 1:1 na sety.

Do třetího setu změníme trochu postavení. Nahrávač Procházka dobře rozděluje nahrávky na svoje útočící hráče 5:1. Náskok postupně navyšujeme až na 11:6, ale ani to nám nebude bohužel stačit a tak po dvaceti šesti rozehrách vidíme na stolku zapisovate dvě třináctky. Při kvalitních servisech Pudicha si znovu vybojujeme nadějný náskok 19:15 ale i o ten hned přijdeme 20:20.  Vedeme ještě 23:21, pak nám ale začne škodit podání Travinského, které po našem špatném příjmu nemá problémy využít Mazoch 23:25 = 1:2 na sety.

Do bohužel poslední sady tohoto zápasu vstoupí efektivněji náš protivník 3:6. My se však nevzdáváme a manko postupně ukrajujeme a na chvilku jdeme ještě do vedení 15:14 ! Od stavu 18:18 se však z palubovky naprosto vytratíme ( nejsme schopni kvalitně přijmout) a soupeř tak v pohodě koncovku urve a zaslouženě si odveze tři body do tabulky 19:25 = 1:3 na sety.

Za mě jsme byli dnes favority tak 60 na 40 a tak nulový zisk nemůžu hodnotit pozitivně. Nicméně zápas to byl vyrovnaný a pevně věřím, že následující odvety skončí v náš prospěch.



A jak viděl páteční zápas prezident klubu a dnešní trenér Ing. Ivan Cap ?
 
"Dnešní zápas nabídl všem přítomným velmi kvalitní volejbal. I přes pro nás nepříznivý výsledek jej však hodnotím pozitivně - ukázal poteniál tohoto týmu, který by si dnes zasloužil vyrovnanější výsledek. Oboustranně kvalitní hra znamenala velmi vyrovnaný průběh a je jen škoda výpadků na příjmu našich zkušenějších hráčů v koncovkách setů. Škoda jen, že v tak vyrovnaném utkání nebylo dostatek prostoru ke zapojení i dalších mladých hráčů, kteří byli na střídačce. Na liberu mě potěšil výkon našeho juniora Dandyho, který odehrál na tomto postu výborný zápas."