Volejbal Ostrava






 

     Volejbalový spolek Ostrava

Abstrakt







 

Univerzitní sportovní klub Slávie Ostravská univerzita, z.s.

Abstrakt
Zájemci z řad hráčů - volejte na 776 290 564. Informace o klubu zde
Projekt je realizován s finanční podporou Národní sportovní agentury
Projekt je realizován s finanční podporou Moravskoslezského kraje
Projekt je realizován s finanční podporou Statutárního města Ostravy
Projekt je realizován s finanční podporou Statutárního města Ostravy, městského obvodu Ostrava-Jih

Zapojujeme se do projektu Vysokoškolské volejbalové ligy! Blog

Zapojujeme se do projektu Vysokoškolské volejbalové ligy!

Jsme po Českých Budějovicích oficiálně druhým centrem nového projektu Vysokoškolská volejbalová liga! U zrodu této soutěže v Ostravě stáli - viz úvodní foto: zprava: David Zahradník - předseda USK Slávie OU, Tomáš Jamara - proděkan Pedagogické fakulty Ostravské univerzity, Jiří Popelka - všem známá osobnost českého volejbalu, Ivan Cap - místopředseda USK Slávie OU a předseda volejbalového oddílu na Ostravské univerzitě.

Některé projekty se rodí těžce a některé, jako například tento, se rodí zcela spontánně. A protože je to logická vazba na činnost našeho vysokoškolského sportovního klubu na Ostravské univerzitě (a jeho volejbalového oddílu), rádi přiložíme  ruku k dílu a zapojíme se do této soutěže.

Bližší představu o tomto volejbalovém projektu si uděláte, když si přečtete, co o této události napsal asi nejvíce sledovaný volejbalový web v České reupblice volleycountry.com:
 

Ostrava se po Českých Budějovicích stane druhým městem, kde se v nadcházejícím roce rozehraje rozrůstající se projekt s názvem Vysokoškolská volejbalová liga. Do celého projektu, jehož cílem je rozšířit hru pod vysokou sítí na akademické půdě, se zapojí Ostravská univerzita.

Turnaje Vysokoškolské volejbalové ligy již probíhají v Českých Budějovicích. Celkem se jedná o čtyři turnaje pro studenty univerzit a vysokých i vyšších škol. Vysokoškolskou ligu hrají smíšené týmy (muži a ženy dohromady), kdy jsou na hřišti minimálně 2 studentky.

Ostravská univerzita nabízí svým studentům prostřednictvím programu TEP široké spektrum sportovních aktivit. Zapojením do Vysokoškolské volejbalové ligy se tak nabízí další sportovní aktivita a příležitost porovnat své kvality v turnajích s akademickými týmy českých vysokých škol, vždyť sport a sportovní klání patří k neodmyslitelné součásti univerzitního života,“ hodnotí Tomáš Jarmara, děkan Pedagogické fakulty Ostravské univerzity.

Jsem moc rád, že jsme uzavřeli spolupráci s Ostravskou univerzitou. Vážím si toho, jelikož Ostrava byla vždy volejbalovým městem a nyní bude i vysokoškolské volejbalové město. Věřím, že studenti ocení nejen možnost zahrát si volejbal v mixech, ale i celkový projekt Vysokoškolské ligy, který má velké ambice a vnese na akademickou půdu sportovního ducha,” říká za organizátory Vysokoškolské volejbalové ligy Jiří Popelka.

Projekt Vysokoškolské volejbalové ligy přichází v pravý čas a je pro nás zajímavou výzvou. Náš nově zrekonstruovaný Univerzitní sportovní klub Slávie Ostravská univerzita se nebojí výzev a jeho oddíl volejbalu vidí tento projekt jako oboustranně výhodný ‑ pro studenty Ostravské univerzity nabídne atraktivní soutěž s možností porovnání výkonnosti mezi zapojenými vysokými školami v ČR a náš klub se dozví o potencionálních nových volejbalových hráčích a trenérech. Proto rádi pomůžeme při organizaci této vysokoškolské soutěže, která výrazně přesahuje rámec našeho kraje,“ komentuje Ivan Cap, místopředseda klubu Slávie Ostravská univerzita.

Vice informací o Vysokoškolské volejbalové lize naleznete na stránkách vysokoskolskaliga.cz , kde je i informační video. smiley

Zdroj: https://volleycountry.com/cz/novinky/vysokoskolska-volejbalova-liga-se-rozrusta-pripoji-se-ostrava