Volejbal Ostrava






 

     Volejbalový spolek Ostrava

Abstrakt







 

Univerzitní sportovní klub Slávie Ostravská univerzita, z.s.

Abstrakt
Zájemci z řad hráčů - volejte na 776 290 564. Informace o klubu zde
Projekt je realizován s finanční podporou Národní sportovní agentury
Projekt je realizován s finanční podporou Moravskoslezského kraje
Projekt je realizován s finanční podporou Statutárního města Ostravy
Projekt je realizován s finanční podporou Statutárního města Ostravy, městského obvodu Ostrava-Jih

Povídání s trenérem mládeže Jardou Nekolou. Mládež

Povídání s trenérem mládeže Jardou Nekolou.

Krátce po pondělním tréninku jsem vyzpovídal trenéra mládeže a blokaře celku Volejbal Ostrava s.r.o. Jardu Nekolu.

Volejbalové začátky:
Pamatuji, že jsem začínal s volejbalem v páté třídě pod vedením Franty Sokola. Shodou okolností ted právě já trénuji jeho vnuka. Pan Sokol již bohužel není mezi námi. Patřil mezi reprezentanty, dokonce se mu povedlo přivézt medaili z olympijských her. Kvalitní trenér, který mě přivedl k volejbalu a hodně mi pomohl. Bylo to na základní škole Mitušova v Ostravě  Hrabůvce (rok 1991).

Proč ses rozhodl právě pro volejbal?
V té době už jsem byl vysoký  - vyšší než ostatní. Vzpomínám si, že jednou, když jsem šel na základní škole na oběd, mě potkal P. Sokol. Oslovil mě, jestli nechci přijít na trénink volejbalu – tak jsem to zkusil. A už jsem u toho zůstal – takže shoda okolností. A myslím, že to byla dobrá volba.

Hráčská kariéra:
Do roku cca 2000 - 2001 jsem hrál za Vítkovice (i s Markem Tomášem). Poté jsem pokračoval v nižších soutěžích (Stará Bělá asi 10 let). Poté jsem pokračoval v obnoveném B týmu Ostravy (čtyři sezóny), kde byla i možnost dostat i do extraligového áčka (v roce kdy Ostrava vyhrála titul), ale to byl rok, kdy jsem bojoval se svoji fyzičkou, takže to nevyšlo - ale jo bylo to fajn. A teď jsem u vzniku nového týmu Volejbal Ostrava s.r.o.!

Proč ses rozhodl přejít z VK Ostrava do Volejbalu Ostrava s.r.o.?
Je to jednoduché. Odešel jsem, protože mi to moje srdce a můj rozum zavelel. Bylo to jednoduché rozhodnutí protože: spolupráce tam nebyla moc dobrá - hlavně když jsem zjistil, že na nás jako na B tým úplně kašlou. V podstatě jsme si zaplatili celou kvalifikaci o druhou ligu sami – trika, startovné, apod. Potom vlastně přišel p. Ivan Cap, který v té době už s B týmem neměl nic společného – znovu nám pomohl a zaplatil rozhodčí (dal nám na ně sponzorský dar). Odešel jsem k Ivanovi, protože si myslím, že chce ve volejbalu něčeho dosáhnout a jsem přesvědčen, že to tak i bude!

Změna čísla dresu (z obvyklé 16 na 2)
Je to jednoduché. Prochy mi volal jako manažer, jestli jsem ochotný předat dres Vláďovi a jelikož jsem hrál ve Staré Bělé deset let s číslem 2, tak jsem ho rád přenechal. Upřímně mi na čísle dresu nezáleží, hlavní je, že mě ten sport baví.

Dresy:
Ty nové dresy pro kluky jsou super! Myslím si, že se všem hodně líbí. Dokonce mladí kluci dostali i mikiny, ať jsou v teple. Takže jsou rádi, že nemusí nosit několik let staré oranžové dresy s bývalým sponzorem? Je to tak. Jako je divné, že některý klub hraje v dresech, na kterých je sponzor,  který už dlouho v klubu nefiguruje. V podstatě se dá říct, že se ty dresy dědí – místo toho aby dostali nové? Ano je to tak.

Cíle: ( s čím budeš spokojen / co očekáváš?)
Pro mě největší výzvou výchova naší mládeže. Určitě bych si rád udělal trenérskou „B“ licenci (trenéra II. třídy) během letošního a příštího roku, abych mohl klukům předávat lepší informace – ještě lépe a odborněji organizovat tréninkové jednotky a hlavně vytvořit mládež, která bude kvalitní. Mladí kluci by měli kvalitně trénovat a klub by měl dbát ať jsou hlavně zdraví - není mou prioritou a naštěstí ani našeho klubu, aby mladí hráči hráli za každou cenu hned o nějaká přední místa, ale pokud budou zdraví a dojdou do extraligového věku mužů tak to bude úplně ideální. A cíl u týmu mužů – jednoznačně postoupit do druhé ligy!

Popiš sebe jako trenéra / hráče:
Jako trenér nejsem impulzivní, ale hlavě přísný – spoustu věcí ti kluci vůbec neuměli - vlastně neměli morálku v určitých věcech. Když je trénink v 16:30, tak v 16:30 mají přijít oblečeni a má být už i připravené hřiště – míče, sako. Nelíbilo se mi, když přicházeli někteří ze šatny o 5 či 7 minut později a vesele se baví. Jsem přísný a dbám na pravidla. Jako hráč se snažím být hecíř a bojovník. Vždycky se snažím fandit a povzbuzovat, bez ohledu na to, jestli zrovna hraju.

Jak nejradši trávíš volný čas?
Mám ještě nějaký volný čas J ? Já jej moc už ani nemám. A pokud přece jenom, tak se ve volném čase věnuji své rodině.

Vzkaz čtenářům a fanouškům:
Aby věděli, že v našem klubu jsou féroví a poctiví lidé a zatím si stojím! Budeme se snažit společně vybudovat klub takový, jaký by měl správně být. Aby se o mládeži jen neřečnilo, ale aby se o ně řádně pečovalo a aby byli zdraví. Hlavně jsem se přesvědčil, že se tady o mládež starají poctiví lidi, což je pro mě strašně důležité. Takže fanoušci: fanděte nám a choďte nás povzbuzovat – budeme za to moc vděční! A rodičům bych vzkázal, že je velmi důležité, aby chodili podporovat své děti, oni to psychicky hodně potřebují!

Co možná nevíte (pozn. redakce).
Psalo se datum 10. 9. 2013. Na zasedání rady města Ostravy dostali strážníci Jaroslav Nekola a Lukáš Klapuch stužku za záchranu lidského života.