Volejbal Ostrava






 

     Volejbalový spolek Ostrava

Abstrakt







 

Univerzitní sportovní klub Slávie Ostravská univerzita, z.s.

Abstrakt
Zájemci z řad hráčů - volejte na 776 290 564. Informace o klubu zde
Projekt je realizován s finanční podporou Národní sportovní agentury
Projekt je realizován s finanční podporou Moravskoslezského kraje
Projekt je realizován s finanční podporou Statutárního města Ostravy
Projekt je realizován s finanční podporou Statutárního města Ostravy, městského obvodu Ostrava-Jih

Hostíme VŠB Ostrava (náš 250. článek!) Muži

Hostíme VŠB  Ostrava (náš 250. článek!)

Již v sobotu 20.1.2018 od 10:00 se uskuteční v hale gymnázia Hladnov další dvojkolo druhé ligy ve volejbale mužů skupiny „C“.

V tomto Ostravském derby na sebe narazí následující týmy: aktuální držitel bronzové pozice náš tým Volejbal Ostrava s.r.o. a tým, jenž má sice nejlepší a nejmodernější halu v soutěží, ale svou výkoností patří prozatím mezi horší pětku VSK VŠB – TU Ostrava. Mezi oběma týmy je prozatím desetibodový rozdíl, který se snad po víkendu rozšíří na šestnáct.cheeky

VSK VŠB – TU Ostrava

Tomuto celku patří aktuálně šestá pozice. Ve dvaceti odehraných zápasech tento celek nasbíral prozatím třicet bodů. Přesto má na svém kontě zápornou bilanci výher a porážek 9:11. Poměr setů 36:39 a míčů 1632 – 1665. VŠB v minulém dvojkole bohužel vyhrála za šest bodů v Polance nad naším rezervním týmem 3:1 a 3:0. Z VŠB Ostrava jakožto volejbalovým klubem máme hodně zkušeností. Letos se naši muži střetávají v druhé lize s A týmem. V loni při naší vítězné cestě v krajském přeboru, jsme odehráli čtyři zápasy s jejich béčkem. A nakonec s jejich C týmem se střetávají letos naši mládežníci v okresním přeboru mužů. Výsledky tohoto týmu ale hrubě ovlivňuje fakt, že dopředu jejich soupeř neví, proti komu vlastně nastoupí. Jelikož s jejich devatenáctičlenné soupisky hned sedm hráčů nalezneme na soupisce prvoligového celku Beskyd. Tito hráči však v pátek i v sobotu hrají na venkovní palubovce a tak je již dnes zřejmé, že tentokrát výjimečně všichni v sobotu za VŠB Ostrava nenastoupí…

Redakční poznámka – I.C.: Nedá mi to, abych se nad tímto fenoménem nezastavil a nezamyslel. Všem je asi jasné, jak by si tým VŠB stál v tabulce, kdyby si pravidelně nepřehazoval začátky utkání, aby mohli nastoupit „prvoligáči“ z F-M… Mimochodem obdobnou praxi hojně využívá i tým Nového Jičína Kuby Karáska, který bez mladých hráčů z extraligy (VK Ostrava a spol.) na tzv. "střídavý start" by byl na tom jako loni – ale „co není zakázáno… Špatné je, že na úkor těchto „opor z venčí“ z vyšších soutěží si ale často kmenoví hráči těchto týmů ani nezahrají“. Je jasné, že tato praxe výrazným způsobem zkresluje skutečnou výkonnost týmů a jejich postavení v tabulce.  Na druhé straně je určitě v pořádku, že se dává šance mladým hráčům (kteří jinak zahřívají lavičku v 1. lize nebo v extralize) se „ohrávat“ ve faktických „B“ týmech svých chlebodárců. Těm pak se "za hubičku" předávají místní talenti a "kruh se uzavírá".

Soupiska:
Bernard Michal, Borski Michal, Cyroň Tomáš, Dubravec Vít, Glišič Bojan, Hejčík Marek, Kaloč Tomáš, Kohút Miroslav, Krempaský Tomáš, Mukařovský Vojtěch, Pastorek Jan, Pospíšil Jan, Prokůpek Tomáš, Provazník Michal, Pyrta Michal, Raška Petr, Šalplachta Martin, Trojčinský Tomáš, Vašut Jakub.

Vzájemná bilance:
Volejbal Ostrava s.r.o. – VSK VŠB  - TU Ostrava 1:1 na zápasy (1:3 a 3:0). Tento dvojzápas se odehrál 7.10 2017.

Tipovačka:
Na našem facebooku se k uzávěrce tohoto článku sešlo třicet tipů.
1. zápas: Volejbal Ostrava s.r.o. – VSK VŠB  - TU Ostrava 27:3.
2. zápas: Volejbal Ostrava s.r.o. – VSK VŠB  - TU Ostrava 27:3.

Pozvánka:
Kde: Hala gymnázia Hladnov – Slezská Ostrava.
Kdy: 20.1
V Kolik: 10:00. Druhý zápas začne po domluvě obou týmů.
Rozhodčí: p. Petroš / p. Duda

Ve stejnou dobu na dálku můžete fandit i našemu univerzitnímu týmu! Tento čeká v sobotu cesta do aktuálně 5. Drásova.

Všechny srdečně zveme k nám do haly. Budeme rádi, pokud nás přijdete podpořit na živo smiley !