Volejbal Ostrava






 

     Volejbalový spolek Ostrava

Abstrakt







 

Univerzitní sportovní klub Slávie Ostravská univerzita, z.s.

Abstrakt
Zájemci z řad hráčů - volejte na 776 290 564. Informace o klubu zde
Projekt je realizován s finanční podporou Národní sportovní agentury
Projekt je realizován s finanční podporou Moravskoslezského kraje
Projekt je realizován s finanční podporou Statutárního města Ostravy
Projekt je realizován s finanční podporou Statutárního města Ostravy, městského obvodu Ostrava-Jih

První šestibodová sobota Muži

První šestibodová sobota

Druhá liga mužů měla po čtrnáctidenní pauze na programu zápasy sedmého a osmého kola. Hala SŠSS Krakovská tak viděla přesně po třech týdnech další domácí dvojzápas našich červených borců opět proti soupeři z Jižní Moravy.

My jsme měli na soupisce takřka totožnou sestavu s jedním důležitým rozdílem, protože se z hostování ve Slávii vrátil Dája Pudich. Tento všestranný sportovní talent byl minule povolán na ligu ve vzpírání a ještě navíc prý hraje dokonce i hokej devil.



Co říci k našemu protivníkovi ze Šlapanic: přijeli v jedenácti lidech, před sobotou měli na svém kontě prozatím dvě výhry a čtyři porážky a tak v tabulce jim tak náležela prozatímní šestá pozice.
V předchozích dvou letech vždy skončili v první polovině soutěže. Podaří se jim to letos? Čas to ukáže, ale za sebe bych jim to přál. V týmu totiž působí Martin Kadlc, který hrával tady extraligu za Ostravu před více než deseti lety. Spolu s Kozlem to byly první dva hráči, kteří se (v době, kdy jsem podporoval jiný ostravský volejbalový tým) se mnou více bavili. yes

Vzájemné zápasy:
Doma = 4 zápasy / 3 výhry a 1 prohra. Poměr setů 10:3
Venku = 4 zápasy / 2 výhry a 2 prohry. Poměr setů 9:8

Kluky do haly přišlo podpořit docela dost lidí. To že u nás v hale jsou na každý zápas dva bubny, to už jsem si zvykl. Trochu překvapen (v pozitivním slova smyslu) jsem byl, když po prvním setu druhého zápasu přišel do haly kluk a dívčina s bubnem a tak byly premiérově na naší straně dokonce bubny tři. Ke komu z našeho týmu patřili – to sice netuším, ale pokud si to náhodou přečtou tak 16.11. hostíme Nový Jičín a hlavně 30.11.2019 v tradičním vyhroceném dvojzápase Morávku 😊. Na své spoluhráče se byl podívat i Kuba Štefko s rodinou, jenž se snad brzy vrátí zpět do herního modu.



Naše sestava pro celý den byla následující: Dirigent souboru Péťa Holiš. Útočné trio Dan Holiš, Dája Pudich a Honza Rodek. Obraná zeď Vašek Kotas a Filip Zvolenský a libero tradičně Michal Urban.

Volejbal Ostrava s.r.o. – TJ Sokol Šlapanice u Brna 3:0 ( 16, 19, 18)

Esa: 13:9 Chybné podání: 15:9 Bloky: 6:4.
Rozhodčí: p. Duraj / p. Košnovský Čas: 64. minut.

Do zápasu vstoupíme ve velkém stylu. Na útoku jsme takřka neomylní – zablokujeme Zvolenským. Po esu Pudicha tu je první oddechový čas při stavu 8:3 pro hostujícího trenéra. Nahrávač Holiš zahraje pipe se svým jmenovcem. Do servisu se opře Zvolenský a je to o osm 13:5. Servis nám opravdu dnes funguje parádně a toho využije po špatném příjmu Šlapanických třeba Rodek 15:7. Náskok se postupně navyšuje a na palubovce řádí univerzál Pudich 20:12. Za necelých dvacet minut tak je úvodní set za námi 25:16 = 1:0 na sety.

Herní projev obou mužstev se na palubovce nemění a tak náskok 11:5 / 13:8 se jeví jako luxusní. Bohužel tu máme na naší straně jeden menší výpadek a tak trenér Zvolánek svolá svoje hráče radši na poradu 15:14.



Ta zabere a po plachtícím servisu Kotase je to hned 17:14. Šlapnice ještě jednou sníží na rozdíl pouhého bodu. Za stavu 21:18 přichází na servis Zvolenský (viz video s všudypřítomným Filipem) a předvede sérii dělových servisů. Naopak hostující hráč pošle podání do zámezí a tím i ukončí druhou sadu 25:19 = 2:0 na sety. (Všimněte si i "špičkové" techniky Dana Holiše! cheeky )



Šlapanice to však nebalí a začátek třetí sady je v jejich režii 1:6. Náš tým však zabere a cca tři minuty později po bloku Rodka otáčíme na 8:7! To je poslední nadějný stav pro hosty v tomto zápase. Zápas se prakticky dohrává a je jen pouhou hádankou o kolik to nakonec skončí... Nakonec o sedm 25:18 = 3:0 na sety a první povinné tři body zůstávají doma. wink

První tři body jsou doma. Následovala zhruba hodinu a dvacet minut dlouhá přestávka. Ta uběhla celkem rychle. Pojďme už ale na zápas číslo dvě. My jsme nastoupili v totožné sestavě jako v předchozím zápase. Trenér hostujícího mužstva p. Kadlc - udělal dvě změny, kdy na palubovku poslal nově Pohanku a Kadlce.

Volejbal Ostrava s.r.o. – TJ Sokol Šlapanice u Brna 3:0 ( 19, 21, 15)

Esa: 13:2 Chybné podání: 17:8 Bloky: 0:8 ?
Rozhodčí: p. Košnovský / p. Duraj Čas: 65. minut.

Druhý zápas je ze začátku vyrovnanější a soupeř má do stavu 11:13 trochu navrch. My otočíme středem přes Zvolenského a následující rozehru po dobré obraně v poli ukončuje Pudich 16:14. Nadále mlátíme pořádně do servisu a vychází nám to a tak první set je znovu náš 25:19.

Druhý set pokračuje v naší režii a po ulívce nahrávače Holiše to máme 12:8 a  nic nenasvědčuje tomu, že by se něco měnilo a hosté by tak mohli myslet aspoň na zisk jednoho setu pro dnešní den. Dvě esa Vaška Kotase = 18:14. Z následujících šesti rozeher však vyhrají pět a máme tu vyrovnanou koncovku 19:19. Následně přidává bod Dája Pudich 20:19 a hosté se dopustí dvou nevynucených chyb. Eso Rodka to už asi rozhodne definitivně 23:19. Sadu ukončí nahrávač Holiš, jenž se nejlépe zorientuje na sítí 25:21 = 2:0 na sety.

Poslední set je pouze formalita. Urban nahraje Rodkovi 25:15 = 3:0 a ani ne ve čtvrt na tři máme pro dnešek dobojováno. (viz závěrečné video):



Odpoledne ještě zaskočím zkouknout další zábavné vystoupení místních košíkářů a mám pro sobotu splněno.

Sestavy:
Ostrava: Holiš, Holiš, Kotas, Pudich, Rode, Zvolenský – Urban ( Kolář, Gramel).
Šlapanice: Křelina, Štěrba, Maňas, Dolák, Žbánek, Gajárek – Tancoš (Kadlc, Pohanka, Příkrý, Trepeš.

Ostatní výsledky kola ( 2.11.2019)

Morávka – Brno Komárov 3:1 a 3:0
Pálkovice – BV Ostrava 0:3 a 1:3
Drásov – Holubice 0:3 a 0:3
Kojetín – Nový Jičín odloženo na 23.11.2019.

Tabulka:

1. Holubice 20b. 2. Morávka 17b. 3. Volejbal Ostrava s.r.o. 16b.

Závěr:

Za dnešek mohu, říct že jsem maximálně spokojen. Šest bodů za dvě hladké výhry je určitě dobrý odrazový můstek pro další průběh soutěže. Dneska jsem byl překvapen hlavně tím, kolik si dnes našlo diváků cestu k nám do haly po celý den. Atmosféra byla příjemná a nejen já vám za ni upřímně děkuji a budu rád, pokud přijdete i příště! smiley

Tipovací soutěž:

Má už konečně na čtvrtý pokus svého vítěze. yes Na dvojutkání Volejbal Ostrava s.r.o. – TJ Sokol Šlapanice u Brna nám přišlo něco přes šedesát dvojtipů. Ze všech správně tipujících následně vylosovalo naše libero Michal Urban vítěze



a tím se stal: Tomáš Kubínek. Gratulujeme 😊. (Záznam slavnostního losování je samozřejmě online ke shlédnutí na našem klubovém facebooku.)



Program:

V sobotu 9.11 zajíždíme k dalšímu venkovnímu tripu na Jižní Moravu tentokrát do Brna – Komárova, kde místní ZŠ Tuháčkova hostí dvojzápas 9. a 10. kola mezi místním celkem a našimi chlapy. Začátek v 11:00 😊.