Volejbal Ostrava






 

     Volejbalový spolek Ostrava

Abstrakt







 

Univerzitní sportovní klub Slávie Ostravská univerzita, z.s.

Abstrakt
Zájemci z řad hráčů - volejte na 776 290 564. Informace o klubu zde
Projekt je realizován s finanční podporou Národní sportovní agentury
Projekt je realizován s finanční podporou Moravskoslezského kraje
Projekt je realizován s finanční podporou Statutárního města Ostravy
Projekt je realizován s finanční podporou Statutárního města Ostravy, městského obvodu Ostrava-Jih

Zajímavá a poučná konfrontace s kvalitním soupeřem Muži

Zajímavá a poučná konfrontace s kvalitním soupeřem

Ve středu 1.2.2017 se v hale Sportovního gymnázia uskutečnila zajímavá volejbalová konfrontace mezi celky, které od sebe dělí aktuálně dvě výkonnostní skupiny: Volejbal Ostrava s.r.o. (vítěz základní skupiny KP mužů) a Black Volley Beskydy (vítěz základní části první ligy mužů).

Volejbal Ostrava – Black Volley Beskydy 0:4 , na dohrávky 2:2 (hráno od stavu 20:19)

Esa: 8:11 Chybné servisy: 10:17 Bloky: 4:17.
1. set = Procházka, Tomáš, Pudich, Brus, Holý, Štika -  Dohnal.
2. set = Chachua, Rodek, Záhorský, Pudich, Holý, Štika – Dohnal (Brus).
3. set = Procházka, Pudich, Brus, Rodek, Holý, Štika – Dohnal.
4. set = Chachua, Záhorský, Bartůněk, Pudich, Holý, Janošec – Dohnal.



Zhodnocení utkání:

V prvních dvou setech jsme se výsledkově drželi do stavu 7:7. Poté však vždy následovala série našich špatných příjmů a bodová série Beskyd. V obou setech pak následoval herní výpadek, který vyústil až na stav 8:20. Třetí set jsme nezachytili již v úvodu 3:9. Nicméně jsme dosáhli alespoň patnácti bodů. Čtvrtý set jsme prohráli, ale nejsem si jistý kolik. Každopádně to byla zajímavá herní prověrka, která nám snad pomůže v další fázi soutěže.

Na čem se shodla většina z přítomných členů vedení našeho klubu:
V tomto utkání se potvrdilo, že konfrontaci s kvalitními soupeři potřebuje náš tým Volejbal Ostrava jako sůl! Ještě nejsme tak kompaktní a sehraný tým, který by mohl sehrát vyrovnané utkání s čelními týmy I. národní ligy. Řada našich hráčů ještě není schopna podat tak kvalitní a sebevědomý výkon po většinu utkání (na některých byl vidět i tréninkový deficit). Za soupeři jsme zaostávali zejména v souhře s nahrávači, měli jsme výrazně horší příjem a i kvalita nahrávek zejména od gruzínského nahrávače zůstala daleko za očekáváním … – i z toho logicky pramenila pak velká úspěšnost soupeřových bloků. Na druhé straně bylo ale vidět, že náš tým má velký potenciál a utkání nabídlo i velmi kvalitní volejbalové okamžiky (z naší strany jich ale nebylo tolik, kolik bychom si přáli…).



Zajímavosti z utkání:

Tuto zajímavou podívanou sledovalo v době, kdy venku probíhala sněhová vánice, na tři desítky fanoušků sportu pod vysokou sítí. Zápas si nenechala ujít ani legenda ostravského volejbalu Petr Štika. Premiéru si dneska v týmu mužů odbyl mladý blokař Jindřich Janošec a poprvé také nastoupil po zapsaní na soupisku Adam Záhorský. Většinu zápasu odehrál v našem tričku Volejbal Ostrava výborně hrající nahrávač Beskyd Tomáš Jambor (před zápasem převzal tričko pro vítěze naší tipovací soutěže).


 
Pozvánka:  Již tuto sobotu 4.2.2017 se od 10:00 na Hladnově utkáme s týmem z Kylešovic. Jedná se o souboj prvního a druhého týmu tabulky! Všechny srdečně zveme. smiley