Volejbal Ostrava






 

     Volejbalový spolek Ostrava

Abstrakt







 

Univerzitní sportovní klub Slávie Ostravská univerzita, z.s.

Abstrakt
Zájemci z řad hráčů - volejte na 776 290 564. Informace o klubu zde
Projekt je realizován s finanční podporou Národní sportovní agentury
Projekt je realizován s finanční podporou Moravskoslezského kraje
Projekt je realizován s finanční podporou Statutárního města Ostravy
Projekt je realizován s finanční podporou Statutárního města Ostravy, městského obvodu Ostrava-Jih

​Vydřená výhra proti rezervě Lvů! Muži

​Vydřená výhra proti rezervě Lvů!

Sportovní hala v Nové Bělé hostila v sobotu 11.12.2021 od 17:00 zápas čtvrtého kola nadstavbové skupiny 1. ligy mužů, ve které se hraje o deváté až patnácté místo.

Pro nás to však byl teprve první zápas v boji o co nejlepší umístění. Tentokrát jsme přivítali rezervu pražských Lvů z Prahy. Shodou okolností jejich „A“ tým hrál ve stejnou dobu a ve stejný čas extraligové utkání taky v Ostravě. Co říct k našemu soupeři? Při letmém pohledu na soupisku bylo jasné, že se jedná v podstatě o podobný tým, jako jsme viděli v podání Tesly Brno. Zkušený trenér Miroslav Malán přivezl do Ostravy mix juniorů a kadetů. Možná si řeknete, že tým ve kterém je řada hráčů, co hráli v extralize by si měl s těmito mladíky lehce poradit. Nicméně tito kluci trénují 11 hodin týdně a určitě někteří z nich spolu hrají i pár let. Tento tým měl před vzájemným zápasem odehrány už dva zápasy a oba vyhrál. Doma porazili rezervní tým Liberce 3:0 a tři body si přivezli i po výhře 3:1 ze Starého Města.

Pokud se však chceme udržet na nesestupové či barážové pozici, je důležité doma neprohrávat. K tomu nám můžete pomoci i vy fanoušci. Už při pohledu na fotky ze zápasu proti Staráku mi bylo jasný, že přišlo více lidí než na zápasy první fáze soutěže. To se potvrdilo i včera a jsme za to obrovsky vděčni! 😊

Malá poznámka: před samotnou rozcvičkou proběhlo ještě oficiální týmové focení pod hlavičkou Kuby Balona a tak se máme na co těšit!cheeky
Malá ukázka:

 

USK Slávie OU – Volejbal Ostrava / VK Lvi Praha 3:2 ( 25, -13, 15, -26, 9)

Esa: 3:4 Chybné servisy: 22:16 Bloky: 11:8
Rozhodčí: p. Němeček / p. Duda. Čas: 111. minut
Ostrava: Balon, Borski, Drozd, Holiš D. Zamazal, Štefko – Urban ( Holiš, Pudich, Rodek).

Zápas symbolicky zahájí přímý bod z podání Štefka 1:0 – Jinak po celou dobu nám servis prakticky nefunguje… V úvodních výměnách vidí přítomní diváci řadu delších výměn. Ani my ani Praha si však nevybojuje během úvodního setu více než dvoubodové vedení. Nakonec se štěstí přikloní na naši stranu a po ose Štefko – Holiš – Drozd urveme první set 27:25.

Druhou sadu začneme kupou chyb, nic nám nevychází a po devíti výměnách je set prakticky rozhodnut 2:7. Při jednom z následných podání nejsme schopni odztrátovat 4:9 – 4:15. Nepomohou ani zásahy do naší sestavy a set tak končí potupným debaklem 13:25.

Třetí set zlomíme od stavu 9:9 efektivnějším útokem našich hráčů. Náskok postupně roste až se zastaví na deseti bodech 25:15 – První bod je doma !
Do koncovky čtvrtého setu jdeme s nadějným vedením 21:19. To se však přelívá ze strany na stranu 21:22. Po úspěšném útoku univerzála Pudicha máme první matchball 24:23. Po bloku dvojice Borski – Štefko máme druhý 26:25, ale ani ten však nevyužijeme. Vzápětí hostující hráč vyrovná po dobrém útoku – my jsme v síti +  nesložíme a naopak Praha ano a set tak zbytečně ztratíme 26:28 = 2:2 na sety.

V rozhodující sadě se trhneme hned v úvodu. Po útocích Drozda a Pudicha je tu při stavu 5:2  první oddechový čas trenéra Malána. Náskok si v pohodě udržujeme a ztrátujeme napoprvé 9:6 a po pohotové reakci Štefka na síti už o naší výhře asi už nikdo nepochybuje 11:6. V mezičase padne jedna žlutá karta pro trenéra Zvolánka 😊. Zápas se už jen dohrává. Na hřišti jsou však vidět emoce na obou stranách. Jeden z Pražských hráčů uvidí dokonce kartu barvy červené angrycož se jen tak nevidí. Po zkaženém servisu Lvů nakonec vyhrajeme 15:9 a pomyslný druhý bod za naše vítězství tak zůstane v Ostravě!!!.

Ostatní víkendové výsledky 3. a 4. kolo – ( 10.12 – 11.12)
MFF Praha – Česká Lípa 3:2 ( 17, -17, -23, 22, 13)
ČZU Praha – Liberec B 2:3 ( -19, -26, 23, 21, -16)
Staré Město – Lvi B 1:3 ( -17, 25, -18, -20)
MFF Praha – Liberec B 3:2 ( 24, -18, 20, -22, 13)
ČZU Praha – Česká Lípa 3:0 ( 21, 20, 22)

Aktuální tabulka:
1. Lvi B 7b. 2. Staré Město 5b. 3. ČZU Praha 5b. 4. MFF Praha 4b. 5. Liberec B 3b. 6. Ostrava 2b. 7. Česká Lípa 1b. – Týmy na páté a šesté pozici čeká baráž o udržení v soutěži. Poslední tým čeká automatický sestup o soutěž níže. Tabulka zatím nemá vypovídající hodnotu, jelikož oproti většině našich protivníků máme o dva odehrané zápasy méně.

Program: Nejdelší výjezd v naší prvoligové premiéře absolvujeme již následující víkend. V pátek 17.12.2021 nás čeká cca čtyř a půlhodinová cesta do České Lípy. Zápas začíná úderem devatenácté hodiny. Druhý den svedeme bitvu o body proti rezervě Liberecké Dukly a to již hodinu po poledni. Doma se uvidíme až v roce 2022!
Držte nám palce / Každý bod se počítá! yes