Volejbal Ostrava






 

     Volejbalový spolek Ostrava

Abstrakt







 

Univerzitní sportovní klub Slávie Ostravská univerzita, z.s.

Abstrakt
Zájemci z řad hráčů - volejte na 776 290 564. Informace o klubu zde
Projekt je realizován s finanční podporou Národní sportovní agentury
Projekt je realizován s finanční podporou Moravskoslezského kraje
Projekt je realizován s finanční podporou Statutárního města Ostravy
Projekt je realizován s finanční podporou Statutárního města Ostravy, městského obvodu Ostrava-Jih

Junioři mají za sebou Ostravská derby Mládež

Junioři mají za sebou Ostravská derby

Po měsíc a půl dlouhé pauze pokračovala dnes první liga juniorů zápasy jedenáctého a dvanáctého kola. Našim soupeřem byl tentokrát celek Blue Volley Ostrava.

Původně mělo dnešní dvojzápas hostit sportovní gymnázium na ulici Plzeňská v Ostravě – Zábřehu. Vše bylo nakonec jinak. Je něco po půl jedenácté a já jsem před halou, kde jsem naposledy byl, když jsme slavili postup do druhé národní ligy mužů. Otevřu dveře a nějaký kluk se mě zeptá kam mám namířeno. Já mu odpovím že přece na volejbalový zápas. Na to mi k mému velkému údivu odpoví, že to bylo na poslední chvíli přeloženo jinam a že se tam hraje dneska basketbal. No nic, nezbývá než zavolat prezidentovi klubu a zjistit co se děje. Ten mi sdělí, že se domácí tým rozhodl na poslední chvíli změnil místo konání a hraje se nově v hale na Jízdárně – akorát nám a rozhodčímu to zapomněl sdělit…

No nic - nezbývá mi nic jiného, než se co nejrychleji přesunout, tak abych stihl začátek, který má být s úderem jedenácté hodiny. Do haly přicházím v 11:03 v domnění že už se hraje, ale k mému překvapení se kluci teprve začínají rozcvičovat. Jelikož se před tím protáhl druholigový zápas mužů na pět setů. Zápas nakonec začne kolem 11:30. Rád bych zde poděkoval člověkovi z Blue Volley Ostrava, co má na starosti přesuny zápasů za zbytečně strávených čtyřicet minut v tramvaji místo osmi…

K dnešní sestavě

My jdeme do zápasu bez dvou našich stabilních hráčů - řádně omluveného blokaře Adama Kunze, a ne ještě zcela zdravého nahrávače Štěpána Šonovského. V základní sestavě na nahrávce Ondra Kundel. Na bloku Mates Zamazal a Láďa Baum (za mě nejlepší hráč prvního zápasu na naší straně). Útočné trio: Adam Gorecki, Domino Pasz a Tomáš Gazda. Samozřejmostí je u nás hra na dvě libera Štěpána Míčka a Dana Capa. Do zápasu zasáhne i Matěj Ranocha a kluky z lavičky podporuje i Radim Kylhof.
Domácí jsou tabulkoví favorité, ale já doufám v zisk nějakého bodu 😊
 

Blue Volley Ostrava – Volejbal Ostrava s.r.o. 3:1 ( -23, 16, 21, 11)

Esa: 14:7 Chybné servisy: 12:21 Bloky: 9:2

Do zápasu vstupujeme servisem Goreckého se kterým si soupeř neví moc rady 1:5. V útoku se prosadíme Paszem a k tomu přidáme další bodovou sérii při podání Bauma 3:8. V útoku se prosadí i Gazda a Zamazal přidá první náš bodový blok v zápase 9:11. Domácí kazí moc na útoku a jejich trenér si bere krátce po sobě oba oddechové časy 12:18. Na síti skvěle zareaguje Baum – vedeme o osm 12:20 a nic nenasvědčuje tomu že, bychom ztratili první sadu. Jenže po našem doslova hrozivém příjmu jde náš náskok ke dnu 18:20. Domácím se pořád nedaří na útoku kde se pořád vyhazují 18:22, ale servisem nás tlačí a otáčejí po pěti bodech v řadě na 23:22. My nakonec uhrajeme koncovku výhradně přes dnes i výborně blokujícího Matese Zamazala a po zisku setu 23:25 jdeme do vedení 0:1 na sety.



Do druhého setu mají lepší vstup domácí 4:1. My otáčíme po esu Zamazala a útoku Gazdy 5:6. Oba týmy se přetahují o každý bod. Pasz snižuje na 11:13 a udržuje nás ve hře. Jenže přichází další přímý bod ze servisu domácích 15:11. Další naše body uhrají Baum a Gazda 17:15, ale to je z naší strany pro tento set vše. Nedokážeme se dostat z jednoho postavení a nepomůžou nám ani změny v sestavě 23:15. Nakonec prohrajeme ku šestnácti a je srovnáno na 1:1.

První body uhraje Zamazal 2:2. Domácí si vypracují mírný náskok 10:7, který si v pohodě v dalším průběhu setu udržují 15:12 – 19:16. Jsme pořád ve hře až do stavu 21:19 pro domácí. Koncovku si prohrajeme sami, když pokazíme čtyři nebo pět servisů skoro za sebou 25:21 = 2:1.
Ve čtvrtém setu nezachytíme hned začátek 6:0. Soupeř svůj náskok zvyšuje a zvyšuje až na konec vyhraje set rozdílem několika tříd o propastných čtrnáct bodů 25:11 a po výsledku 3:1 si tak zaslouženě připisuje první tři dnešní body do tabulky.

To je ode mě pro dnešek vše. Jelikož mířím na fotbalový zápas Baník Ostrava – Slovácko. Přenechávám tak psané slovo trenérovi a prezidentovi klubu Ing. Ivanu Capovi:
 
Blue Volley Ostrava – Volejbal Ostrava s.r.o. 3:0 ( 23, 12, 20)

Do druhého zápasu jsme nastoupili se dvěmi zásadními změnami, když na nahrávku to šel zkusit Mates Ranocha a celý tým nastoupil s evidentní chutí po vítězství!



Nebudu popisovat celý zápas, protože to hlavní se odehrálo v prvním setu a především v jeho koncovce! Naši hráči ukázovali velkou bojovnost, dobře útočili a hodně míčů "čapali" v poli a tak nikoho nepřekvapilo, že si vypracovali pohodlný náskok (18:13, 20:15, 22:18).

Dobře dnes útočili i naši střeďáci


Nicméně další zbytečně zkažené podání a velké problémy na příjmu znamenal obrat, kterému nezabránily ani dva tajmy (za stavu 23:21 a 23:23). Na podání soupeře se usídlil totiž nejlepší hráč dnešního utkání s číslem 7 (Jiří Benda), který svým neomylným skákaným servisem, s kterým jsme si nedokázali poradit, v podstatě rozhodl a tomto druhém setu (prohráli jsme 23:25) a i o celém druhém utkání...
 


Zbývající dva sety už naši kluci hráli špatně - hra byla z naší strany plná chyb a především množství zkažených servisů a špatných příjmů naznačil, čím se na nadcházejících trénincích musíme zabývat.



Poslední letošní zápasy odehrají naši junioři na domácí palubovce SŠSS Krakovská v Ostravě – Hrabůvce a to 9.12.2018 od 11:00 proti zatím suverénnímu celku z Opavy.