Volejbal Ostrava






 

     Volejbalový spolek Ostrava

Abstrakt







 

Univerzitní sportovní klub Slávie Ostravská univerzita, z.s.

Abstrakt
Zájemci z řad hráčů - volejte na 776 290 564. Informace o klubu zde
Projekt je realizován s finanční podporou Národní sportovní agentury
Projekt je realizován s finanční podporou Moravskoslezského kraje
Projekt je realizován s finanční podporou Statutárního města Ostravy
Projekt je realizován s finanční podporou Statutárního města Ostravy, městského obvodu Ostrava-Jih

Ohlédnutí za Světovou trenérskou volejbalovou show 2019 Muži

Ohlédnutí za Světovou trenérskou volejbalovou show 2019

(FOTKY VE FOTOGALERII!) Jednou z největších a nejvýznamnějších akcí pro volejbalovou veřejnost, kterou náš klub Volejbal Ostrava s.r.o. spolupořádal, se bez pochyby stalo Světové trenérské show 2019, které proběhlo v termínu 15.-16. června 2019 v Ostravě v areálu VŠB-TU Ostrava pod hlavičkou hlavního organizátora VolleyCountry s.r.o. a zejména pak Jirky Popelky.

Tento již druhý ročník Světové trenérské show nabídl absolutní špičku nejen z trenérského světa mužského volejbalu (pozvání přijal světoznámý a velmi úspěšný argentínský trenér Javier Weber), ale zaměřil se rovným dílem i na ženský volejbal (podařilo se získat pro tuto akci jednoho z nejúspěšnějších italských trenérů žen Massimo Barboliniho). Nově také nabídl velmi kvalitní a zajímavé přednášky o koučování a mentorování díky osobě Mariana Jelínka.


Trenérská show byla zaměřena na mládežnický volejbal (chlapecký i dívčí). V praktických ukázkách přímo na palubovce sportovní haly VŠB-TU Ostrava představili tito světově uznávaní trenéři své pohledy a názory na moderní volejbal. Pro zajímavost - vše bylo simultánně překládáno do anglického a polského jazyka, popřípadě do češtiny. 

V průběhu tohoto víkendu se této akce zúčastnilo 230 zájemců o volejbal ze 14 států, což znamenalo oproti loňkému ročníku znatelný vzestup zájmu! Z hlediska pořadatelů bylo zajímavé sledovat reakce všech tří přednášejících, protože byť se jedná o volejbalové matadory, tak se shodně vyjádřili, že tak velkou volejbalovou akci pro trenéry, kde by si účastníci nebo jejich kluby sami zaplatili účast, učitě ještě nezažili! Sami se vyjádřili, že je tento fakt vybičoval k nejlepšímu výkonu, aby přítomní odjížděli s vědomím, že ty dva dny sezení a pozorování stály za to. Témat, které stojí za ohlédnutí, tam zaznělo povícero a určitě se k nim budeme i na našich stránkách vracet.

Kdo na této trenérské show letos byl, tak určitě nelitoval! Zaznělo zde nemálo informací, které by se jinde nedozvěděli, k čemuž se hojně využívala část věnovaná dotazům nebo možnost neformální besedy s přednášejícími.  Stejně jako lini z této akce bude již brzy k dispozici sestříhaný videomateriál (kromě vlastní pohyblivé kamery zde natáčala ze dvou stacionárních míst i Česká televize), který zájemcům z řad trenérů určitě přijde vhod (dozvíte se o nich na stránkách https://volleycountry.com/cz/ nebo na našem webu http://www.volejbalostrava.com/.

Závěrem je třeba poděkovat vedení Moravskoslezského kraje a rektorovi VŠB-TU v Ostravě, kteří tuto akci významně podpořili jak finančně tak organizačně! yes

To by pro dnes stačilo a o atmosféře a průběhu akce si uděláte představu z následujícíh momentek:

Massimo Barbolini:

je italský volejbalový trenér a zároveň jeden z nejúspěšnějších ženských volejbalových trenérů na světě. Massimo vyhrál s itálskou reprezentací dvakrát mistrovství Evropy v roce 2007 a 2009. V roce 2007 a 2011 zvítězil ve Světovém poháru. Navíc třikrát vyhrál Ligu mistrů a také Mistrovství světa klubů. M. Barbolini nyní vede první tým v italské ženské Sérii A1, mužstvo Novary. Během své kariéry již získal ohromujících 29 titulů v národních a mezinárodních soutěžích. V Itálii je často zván na volejbalové semináře a workshopy, kde předkládá své znalosti italským trenérům.

Massimo Barbolini





Marian Jelínek:

je uznávaný mentální kouč, bývalý osobní trenér Jaromíra Jágra. Mezi jeho největší trenérské hokejové úspěchy se řadí zlatá medaile z MS v roce 2005 ve Vídni, dva mistrovské tituly s pražskou Spartou a zisk Prezidentského poháru s HC Plzeň. Individuálně spolupracuje s řadou vrcholových sportovců, například s tenistkou Karolínou Plíškovou. Své mnoholeté zkušenosti z vrcholového sportu využívá při inspirativních přednáškách pro manažery, na vysokých školách, konferencích v Čechách i v zahraničí, ale i v rámci osobního koučování. M. Jelínek je také autorem či spoluautorem devíti knih, z nichž dvě vyšly v Německu.







Javier Weber

 je volejbalový trenér a bývalý nahrávač Argentiny. Během své kariéry odehrál 613 zápasů za argentinskou reprezentaci v letech 1985 – 2002. Javier je jeden z mála hráčů ve volejbalové historii, který hrál na pěti světových šampionátech. Je držitelem bronzové medaile ze Soulu 1988. J. Weber trénoval pět let v Brazílii, v Řecku vyhrál titul v roce 2006. V letech 2008 – 2013 byl hlavním trenérem argentinské reprezentace. Již deset let pracuje v Personal Bolivaru, nejlepším argentinském klubu, a je nejúspěšnějším trenérem v historii klubu s devíti tituly v lize a poháru.







Pohled do hlediště


Na tuto zajímavou akci si přišla poslechnout i současná vedoucí KTV VŠB-TU Irena Durdová v doprovodu bývalého vedoucího katedry a velkého odborníka a příznivce volejbalu Aleše Hraba
 


S touto akcí nám výrazně pomohli i Tereza Matušková (známá úspěšná volejbalistka) a Lenka Malantová (z KTV a oddílu volejbalu na VŠB-TU) - holky DÍKY! smiley



Velkou zásluhu na zdárném průběhu celé akce měli i náš šéftrenér mládeže Kuba Červený a manažer klubu Martin Procházka (oba Volejbal Ostrava s.r.o.)



Tento seminář přilákal i řadu známých hostí - zrovna tyto dva asi netřeba představovat ("tak co Zapy, jak hodnotíš naší akci?!")



Závěrečné společné foto:



Tak to by už pro dnes stačilo a za pořadatele se s vámi loučí má maličkost (Ivan Cap - majitel klubu Volejbal Ostrava s.r.o.)



a především duše obou dosavadních ročníků Jirka Popelka



Použity materiály z webu volleycountry.com/cz a autorské fotografie (Ing. Ivan Cap)