Volejbal Ostrava






 

     Volejbalový spolek Ostrava

Abstrakt







 

Univerzitní sportovní klub Slávie Ostravská univerzita, z.s.

Abstrakt
Zájemci z řad hráčů - volejte na 776 290 564. Informace o klubu zde
Projekt je realizován s finanční podporou Národní sportovní agentury
Projekt je realizován s finanční podporou Moravskoslezského kraje
Projekt je realizován s finanční podporou Statutárního města Ostravy
Projekt je realizován s finanční podporou Statutárního města Ostravy, městského obvodu Ostrava-Jih

Porážíme Českou Třebovou… Muži

Porážíme Českou Třebovou…

Měsíc březen zahájili naši druholigoví muži sobotním měřením sil s týmem z České Třebové. Tento dvojzápas se odehrál v sobotu 9.3.2019 od 10:30 jako již tradičně v domácím prostředí SŠSS Krakovská v Ostravě – Hrabůvce.

Při letmém pohledu na průběžnou tabulku zjistíme, že náš soupeř z Pardubického kraje bojuje o záchranu soutěže a v nejlepším případě i vyhnutí se baráži. Už však při mém vstupu do haly mi dojde, že tento tým je úplně jiný než první konfrontaci těchto mužstev. Při porovnání soupisek nacházím shodu pouze ve třech jménech ze sedmi lidí, co k nám dojeli. Vysvětlení je jednoduché. Tento tým spoléhá z větší části na hráče, jenž působí v juniorce přívozské Ostravy. Ta však zrovna v ten samý den bojovala v rámci extraligy juniorů v Brně a tak hostům chyběl například nejlepší hráč Unzeitig, ale i další. Škoda, mohlo to být ještě zajímavější (a tím, že dopsali na jeden z trenérských postů člověka, jenž tady kdysi působil) tak trochu i pikantnější.



Prognóza byla jednoduchá a cokoliv jiného, než zisk šesti bodů do tabulky, by byl pro mě osobně zklamáním. Můj názor potvrzovali svými tipy i soutěžící v naší tradiční tipovačce. Nicméně jak se říká „míč je kulatý“ a může se stát cokoliv. Zrovna první vzájemné měření sil totiž shodou určitých okolností nedopadlo tak, jak jsme si tehdy představovali. Pokud si nevybavujete, jak to tehdy dopadlo, tak článek najdete samozřejmě na našich stánkách, ale to už je minulost…

Volejbal Ostrava s.r.o. – TJ Sokol Česká Třebová II 3:1 (18, -23, 14, 13)

Esa: 9:5 Chybné servisy: 13:6 Bloky: 17:9.
Sestavy:
Volejbal Ostrava s.r.o. = Gramel, Holiš P., Holiš D., Matzke, Rodek, Štefko, Zvolenský – Rohel.
Česká Třebová = Vašina, Knížek, Tecl, Olejár, Jaško, Jirásek, Kamrádek – bez libera.

Do zápasu vstoupíme prasátkem nahrávače Holiše při servisu a útokem jeho jmenovce 3:1. Nedaří se nám však na útoku a při stavu 5:6 jsme hned ze začátku (ano čtete pozorně) 4x zablokováni. Hra je vyrovnaná do stavu 11:10. My zablokujeme a hosté hodně kazí na útoku 15:12. Náskok postoupně navyšujeme a po esu Rodka je to už o šest 22:16. Třetí setball nakonec využije smečař Holiš a set tak vyhráváme ku 18!

Druhá sada je poměrně vyrovnaná. V minulosti bychom šli do prvního technického timu při osmém bodu po hezkém lobu nahrávače Holiše za stavu 8:6. Matzke dá ještě na 13:12. Pak nastane náš herní výpadek při jednom postavení a soupeř uhraje ve svůj prospěch následujících šest rozeher 13:18. My to za stavu 17:23 ještě nezabalíme. Na útoku se prosadí Holiš na bloku Matzke a hosté se vyhodí 20:23 první time Česká Třebová. DH + blok Štefka 22:23 = druhý time. Štefko koriguje i na 23:24 set ale ukončí o pár sekund později Jirásek 23:25 = 1:1 na sety.

Do sady číslo tři vstupujeme už tak, jak bych si to představoval 4:0 / 8:3 / 13:5. Set nakonec vyhrajeme o propastných jedenáct bodů 25:14 = 2:1 na sety.

V pořadí čtvrtá sada dne má stejný průběh jako sada předchozí 7:2 / 11:4 / 17:7. Nakonec dovolíme našemu protivníkovi uhrát ještě o bod méně 25:13 = 3:1  a první tři body zůstanou pro dnešek v Ostravě.yes

První zápas končí pět minut před dvanáctou hodinou. S hosty je bezproblémová domluva a tak druhý zápas začne kolem 12:30. Do tohoto zápasu nastoupíme v sestavě, kterou jsme já ani návštěvníci našich zápasů v dosavadním průběhu soutěže zhlédnout nemohli. Na náhru jde Zvolenský. Na smeč Rohel (shodou okolností nastoupil i v Třebové ve druhém zápase na smeči) a na libero možná poprvé v životě nastoupil (na to jsem se jej zapomněl zeptat) Péťa Holiš. cheeky


Volejbal Ostrava s.r.o. – TJ Sokol Česká Třebová II 3:0 (18, 19, 14)

Esa: 9:0 (1) Chybné servisy: 14:7 Bloky: 11:4.

Druhý zápas je od samého začátku až po konec jednoznačnou záležitostí našich barev. My nastoupíme do jednotlivých setů takovým tempem „jako naše reprezentantka na MS ve skeletonu Anička Fernstädtová 😊“. V prvním setu brzy vedeme 9:5. Ve druhém 8:3 a ve třetím 8:2. Jsme jasně lepší ve všech herních činnostech a zápas ukončujeme hladkým vítězstvím 3:0 na sety. Tento duel netrval ani hodinu. devil



Ostatní výsledky kola:
Šlapanice – Nový Jičín 3:1 a 3:1
Morávka – Olomoucko – výsledek při uzávěrce článku neznámý.
BVO Ostrava – Drásov 0:3 a 2:3
Lanškroun – Holubice 0:3 a 0:3

Tabulka:
1. Holubice 99 b. 2. Volejbal Ostrava s.r.o. 76 b. 3. Drásov 63 b.
Po sobotě je tak jasné, že obhájíme loňské druhé místo v soutěží! Rozdíl mezi týmy na druhém a třetím místě je třináct bodů a ve hře je jich však pouze jen zbývajících dvanáct.

Pozvánka:
Předposlední kolo (poslední venkovní zápas) odehrajeme následující sobotu 16.3.2019 od 09:00 v Kojetíně proti týmu Olomoucko. (Pro mě je to rozhodně zpestření, jelikož jsem tam nikdy nebyl.)

Tipovací soutěž:
Po minulém experimentu jsme se v naší tradiční facebookové tipovačce vrátili k osvědčenému modelu. Celkem 75 soutěžících se zapojilo svým tipem k dvojzápasu Volejbal Ostrava s.r.o. – Česká Třebová II a mělo tak možnost vyhrát zajímavé ceny. Do finálního slosování, kterého se ujmul tentokrát Honza Rodek, se dostalo nakonec sedm vyvoleným. Vítězem se nakonec stal Ondra Zamazal, jemuž gratulujeme 😊! (Zajímavostí je že Ondra, byl ten, jenž se zapojil do naší tipovačky jako poslední, a to zhruba hodinu před začátkem soutěže.)

Závěrem pohled na poslední výsledky našeho univerzitního týmu
Ano, naše vítězná série v krajském přeboru mužů pokračuje i po tomto víkendu. Univerzitní tým totiž dvakrát vyhrál bez ztráty setu v Kozlovicích. Jedná se tak již o sedmé a osmé vítězství v řadě. Gratulace chlapi!
A zaokrouhlíme na deset 😊?! V dalším dvojutkáním nás totiž čeká nejslabší tým soutěže a to Green Volley Beskydy. Jedná se se o hráče ročníků 1999 a mladší. Netřeba však tyto mládežníky podceňovat…