Volejbal Ostrava






 

     Volejbalový spolek Ostrava

Abstrakt







 

Univerzitní sportovní klub Slávie Ostravská univerzita, z.s.

Abstrakt
Zájemci z řad hráčů - volejte na 776 290 564. Informace o klubu zde
Projekt je realizován s finanční podporou Národní sportovní agentury
Projekt je realizován s finanční podporou Moravskoslezského kraje
Projekt je realizován s finanční podporou Statutárního města Ostravy
Projekt je realizován s finanční podporou Statutárního města Ostravy, městského obvodu Ostrava-Jih

Šlapanická šestibodovka, Muži

Šlapanická šestibodovka,

aneb: EMOCE ke sportu patří!

Počtvrté a naposled jsme v soutěžní ročníku 2019/20 druhé volejbalové ligy vyrazili směr Jížní Morava. Tentokrát do okresu Brno – venkov. Přesněji do města Šlapanic, kde žije necelých osm tisíc obyvatel. O našem celkovém druhém místě v konečné tabulce je již rozhodnuto. Proto asi největší motivací našich chlapů bude překonat klubový rekord v počtu bodů za jednu sezónu. Mojí motivací je pro změnu navštívit úplně všechny druholigové zápasy, což se mi v uplynulých dvou ročnících zatím nepovedlo a pochybuji, že to někdo někdy již dokázal. Cesta probíhá v tradičním režimu a na určené místo dorážíme s více než hodinovou rezervou.

Když se podíváme na tabulku tak před sobotním dvojzápasem byl mezi oběma týmy propastný rozdíl 28 bodů. V deseti vzájemných zápasech jsme 7x odešli jako vítězi a 3x jako poražení. Ve dvou dosavadních dvojzápasech na půdě Šlapanických jsme nikdy dvakrát nevyhráli během jednoho dne. Už bylo ale načase, něco s touto bilancí udělat. O čemž svědčí i názory v naší tipovací soutěži. Navíc domácí jsou tabulkově poslední tři roky na tom hůře a hůře…

Základní sestava našeho týmu červeno – černých byla následující. Nahrávač: Petr Holiš. Blokaři: Vašek Kotas / Filip Zvolenský. Smečaři: Dan Holiš / Honza Rodek. Univerzál: Kuba Štefko a na liberu samozřejmě nescházel Míša Urban.

TJ Sokol Šlapanice u Brna – Volejbal Ostrava s.r.o. 0:3 ( -20, -14, -22)

Esa: 4:8 Chybné servisy: 17:10 Bloky: 5:7.

Ze začátku zápasu vidí přítomní návštěvnici v hale řadu zkažených servisů. Tuto sérii protrhne až dvěma dělovými servisy Štefko 9:12 a následuje time-out Šlapanic. Ten však domácím nepomůže a při Kubově servisu vybojujeme i následující tři rozehry 9:15 a o vítězi prvního dnešního setu je na 95% rozhodnuto. Náš náskok se dostane až na hranici osmi bodů. Domácí ještě tento (pro ně nepříliš hezký stav) kosmeticky upraví. Set ukončí rychlík Zvolenského středem 20:25.

Druhá sada je v první fázi naprosto vyrovnaná. Lepší obranou na síti si vybudujeme náskok 10:13. Při stavu 13:15 následuje menší incident, kdy se na mě vrhne pár místních netolerantních občanů. Výsledkem je nakopnutý (naštěstí ne „prokopnutý“) buben, který před případným zcizením zachrání (prý až na chodbě) Vašek Kotas. surprise Mimochodem mi jaksi zapomněli vrátit i značkovou paličku na buben v hodnotě 170,- korun... no Pár vyhrůžek a nepublikovatelných nadávek na adresu rozhodčích a našich hráčů, kteří se mne zastali a zhruba pětiminutová pauza než se začne vůbec hrát. Tento překvapivý moment jakoby nakopl spíše naše hráče. cheeky Nadále dobře podáváme – útočíme třeba i nahrávačem Holišem na 13:21. Marnost domácích zakončí zkažený servis Doláka 14:25. Takže pokud mé zápisky souhlasí - tak od určité výměny názorů jsme z jedenácti rozeher vyhráli hned 10! yes

Třetí set už je plně v naší režii a po necelé hodině a čtvrt ukončí tento vyhecovaný zápas úspěšnou smečí D. Holiš 22:25 = 0:3 na sety !

Po férové domluvě obou kapitánů začne dnešní druhý zápas po cca 45. minutové pauze.

Po férové domluvě obou kapitánů začne dnešní druhý zápas po cca 45. minutové pauze.

TJ Sokol Šlapanice u Brna – Volejbal Ostrava s.r.o. 0:3 ( -19, 22, 18)

Esa: 6:15 Chybné podání: 15:13 Bloky: 1:4 – statistika je pouze orientační.

V druhém zápase nastoupí místo Štefka / Kolář a nevede si vůbec zle 😊. Druhý zápas nabídne jednoznačnou první sadu 19:25.

Ve druhém setu mají navrch domácí (to už je na palubovce Gramel namísto Zvolenského), a když nedokážeme přijmout servis Pohanky, tak jdeme do koncovky s -4 body. Naštěstí hned srovnáme na 20:20. Od stavu 22:22 následují dva důležité přímé body Rodka + útok hostí mimo 22:25.

Ve třetím setu bych řekl, že mezi oběma týmy je obrovský rozdíl hlavně v účinnosti podání. Domácí trenér si sice ještě za stavu 9:14 bere čas na poradu, aby nabudil své svěřence, nicméně zápas se jen dohrává a o vítězi nemůže být pochyb. Na hřiště se na pár okamžiků dostane i náš manažer  Prochy a možná symbolicky zápas uzavře nahrávkou, s které boduje Kolář (jenž zaznamenal za naše barvy i první bod v zápase) 18:25 = 0:3 na sety !!!

Může být něco kolem půl druhé a my s plným bodovým ziskem můžeme vyrazit domů do 170 km vzdálené Ostravy. Tam dorážíme před 15 hodinou a pro dnešek, co se týká návštěv sportovních zápasů, mám splněno! smiley

Soupiska našeho dnešního protivníka – TJ Sokol Šlapanice u Brna:
Doleček Daniel, Dolák Martin, Kadlc Martin, Maňas Martin, Pohanka Petr, Příkrý David, Svoboda Marek, Šíra Ondřej, Tancoš Jakub, Trepeš Marek.

Ostatní výsledky kola ( 8.2.2020)
Nový Jičín – Kojetín přeloženo na 15.3
Brno Komárov – Morávka 3:0 a 3:1 
BVO Ostrava – Palkovice přeloženo na 15.3 
Holubice – Drásov 3:0 a 3:1.

Tabulka:
1. Holubice 70b. 2. Volejbal Ostrava s.r.o. 63b. 3. Morávka 41b.

Skupina A: 1. Plzeň 61b. - Skupina B: 1. Česká Lípa 68b.

Závěr:
Domů do Ostravy si po lehkém dvojutkání přivážíme všech šest bodů při poměru setů 6:0!devil Co se týká dění v publiku v prvním zápase. Tak jsem tohle rozhodně nečekal... Nicméně mi osobně to nijak nevadilo a jak uvádí podnadpis dnešního článku : Emoce ke sportu patří !!! angel

Tipovací soutěž:
Skoro šedesát dvoj tipů jste nám zaslali prostřednictvím klubového facebooku na zápasy Šlapanice – Volejbal Ostrava s.r.o. Všichni ti, kteří správně odhadli výsledek 0:3 a 0:3, byli poté zařazeni pod mým odborným dozorem do slosovacího aktu. Dneska jsme losovali výjimečně tři výherce. Hlavní cenu vyhrála: Monika Krčmářová. Klubový kalendář potom: Matěj Chlevištan a Jaroslav Horňaček. Video samozřejmě již online ke shlédnutí. Výhercům samozřejmě gratulujeme 😊.  

Nejbližší program:
Vážení fanoušci sportu pod vysokou sítí! Rádi bychom vás touto cestou pozvali v sobotu 15.2.2020 k nám do haly SŠSS Krakovská v Ostravě – Hrabůvce. Na  tomto místě přesně s úderem 10:30 začíná dvojzápas s "brněnskými komáry." Můžete tak vidět naživo, jak moc budou případně naše borce "kousat"! 😊.

Moravská liga kadetů:
Poprvé v roce 2020 nastoupili k soutěžnímu zápasu i naši kadeti. Ti v sobotu 8.2. pod vedením Kuby Červeného vyrazili směr Nový Jičín a byli úspěšní stejně dobře jak naši muži a odvezli si domů plný počet bodů.
Volejbalový spolek Ostrava – TJ Nový Jičín 3:0 ( 19, 21, 9)
Volejbalový spolek Ostrava – Frýdlant nad Ostravicí 3:1 ( 13, 21, -25, 19)
Kluci si tak za dnešek připisují dalších šest bodů do tabulky. Po dvanácti zápasech jim tak náleží v tabulce (v závislosti na prozatím nezveřejněných výsledcích) pěkná stříbrná či bronzová pozice. yes Následující sobotu poměří své síly ve Frenštátě, kde krom domácího manšaftu zkusí porazit i Havířov.

Tak zase za týden! 😊