Volejbal Ostrava






 

     Volejbalový spolek Ostrava

Abstrakt







 

Univerzitní sportovní klub Slávie Ostravská univerzita, z.s.

Abstrakt
Zájemci z řad hráčů - volejte na 776 290 564. Informace o klubu zde
Projekt je realizován s finanční podporou Národní sportovní agentury
Projekt je realizován s finanční podporou Moravskoslezského kraje
Projekt je realizován s finanční podporou Statutárního města Ostravy
Projekt je realizován s finanční podporou Statutárního města Ostravy, městského obvodu Ostrava-Jih

Starší žáci letos zakončí sezónu v druhé nejsilnější skupině Mládež

Starší žáci letos zakončí sezónu v druhé nejsilnější skupině

AKTUALIZOVÁNO 9.3.2020! V neděli 8.3 na MDŽ absolvovali naši starší žáci v domácím prostředí SŠSS Krakovská v Ostravě – Hrabůvce v pořadí již sedmý turnaj soutěžního ročníku 2019 / 2020.

Připomeňme si, jak si prozatím během celého roku vedli:

29.9.2019 Kvalifikační (Skupina B) – 3. místo.
20.10 – ( 1. Turnaj Skupina C) – 3. místo.
17.11 – ( 2. Turnaj Skupina C) – 2. místo.
15.12 – ( 3. Turnaj Skupina C) – 1. místo.
12.01.2020 – ( 4. Turnaj Skupina B) – 4. místo.
09.02 – ( 5 Turnaj Skupina C) – 1. místo.

Pojďme, už ale zpátky k poslednímu aktuálnímu turnaji. Hned, jak bylo zveřejněno místo konání, tak jsem věděl, že si tento turnaj nenechám ujit i když tento teplý a slunečný den by se dal využít i jinak než ho strávit v tělocvičně 😊. Byl jsem totiž zvědav, jak se tento tým za dlouhou dobu, co jsem ho neviděl, změnil a jak třeba kluci udělali herní posun. Musím totiž říci, že jsem bohužel mládežnické turnaje v poslední době dost zanedbával. Viděl jsem pouze jeden a to našeho nejmladšího žákovského „B“ týmu. Je to i proto, protože třeba kadetské turnaje se konají ve sto procentech souběžně se zápasy druhé národní ligy mužů. Musel jsem si tak raději projet naší soupisku. Na ni jsem nalezl pro mě dost neznámých jmen – z nich nastoupil pouze Tobiáš Milota a také řadu již známých (a v klubu déle působících) mladíků, což je určitě dobře. Co jsem mohl očekávat, jsem nemohl tušit. Postup? Udržení skupiny? Sestup? Každopádně jsem chtěl kluky podpořit a snad si tyto zápasy i oni ve slušné atmosféře aspoň trochu užili. wink

Volejbalový spolek Ostrava – Red Volley Frýdlant nad Ostravicí 0:2 ( 14, 15)

Esa: 4:10 Chybné servisy: 12:4 Bloky: 2:1.

V prvním zápase jsme přivítali starší žáky z obce, jenž se nachází v údolí řeky Ostravice při úpatí nejvyšší hory Beskyd – Lysé Hory a to z Frýdlantu. Tým, jenž jak sem byl informován je pro naše chlapce červenou noční můrou, kdy jsme v dosavadních třech zápasech neuhráli ani set. Bohužel to se stalo i tentokrát. Úvod utkání při našem servisu se nám docela vydařil a získali jsme malé vedení. Po našem zkaženém podání se na servis dostal soupeř, který nás výborným servisem přitlačil a jasně přehrával. O tom svědčí i efektivita servisu viz. výše.

Volejbalový spolek Ostrava – Nový Jičín B 2:1 ( -23, 19, 6)

Esa: 18:7 Chybné servisy: 16:7 Bloky: 1:1.
Ve druhém týmu jsme přivítali tým z Nového Jičína v soutěži označený jako „B-tým“. Dosavadní bilance byla před tímto vzájemným měřením sil 1:1 na zápasy. Měl jsem tentokrát tušení, že nám to tentokrát vyjde, což se naštěstí i potvrdilo. První set byl vyrovnaný a vedení se střídala obě mužstva. Koncovku jsme ještě dokázali stáhnout z 19:24 na 23:24 při výborných servisech Vítka Gelnara. Nakonec to bylo pro první set z naší strany vše. Nástup do setu druhého byl naprosto tragický 0:7. Všechno se dá ale zvrátit (o tom jsem psal třeba i ve včerejším mužském článku). Tentokrát se to naštěstí povedlo našim klukům. Od stavu 19:18 v druhé sadě do konce tiebreaku už byl zápas plně pod vedením našich barev a kluci si tak mohli užít naplno a zaslouženě oslavný taneček 😊.

Volejbalový spolek Ostrava – SK Kojetín 2016 2:0 ( 16, 19)

Esa: 6:4 Chybné servisy: 12:8 Bloky: 3:1.

S mužstvem Kojetína jsme se už jednou potkali a dle výsledku to byl bohužel jasný zápas pro našeho soupeře. A jak jsem viděl i nedělní jednotlivé zápasy, tak jsem si říkal, že můžeme pouze překvapit… To se však nakonec stalo! Od rána (kdy to nebylo nijak extra zajímavé z naší strany) jsme tentokrát předvedli parádní výkon, ke kterému přispěli všichni naši hráči. Řekl bych, že hlavně útoky ze středu sítě byly prakticky nechytatelné. Vybojovali jsme tak důležitou výhru a celkové druhé místo v turnaji! Závěrem bychom rádi poděkovali všem přítomným rodičům za podporu 😊.

Za naše barvy tentokrát nastoupili – Chvostek Patrik, Chvostek Radek, Do Lukáš, Fullop Ondřej, Gelnar Vít, Habr Oliver ( Kapitán a náš nejlepší hráč – aspoň dle mého názoru), Milota Tobiáš, Mutina Artur a Zach Mario.




Konečná tabulka – 6. Turnaj – Skupina B.
1. Frýdlant 9b. 2. VS Ostrava 5b. 3. Kojetín 3b. 4. Nový Jičín 1b.

Hodnocení turnaje pohledem trenérky p. Taňi Capové:

Dle stránek cvf svazu by měl být odehrát ještě jeden turnaj a to 5.4.2020. Pokud tomu tak opravdu bude, tak naši soupeři by měli být následující: VK Ostrava „A“, Kojetín a Frenštát.

Pokud tomu tak opravdu bude – budeme vás na tomto našem klubovém webu určitě informovat!