Volejbal Ostrava

Volejbalový spolek Ostrava

Abstrakt

Univerzitní sportovní klub Slávie Ostravská univerzita, z.s.

Abstrakt
Zájemci z řad hráčů - volejte na 776 290 564. Informace o klubu zde
Projekt je realizován s finanční podporou Národní sportovní agentury
Projekt je realizován s finanční podporou Moravskoslezského kraje
Projekt je realizován s finanční podporou Statutárního města Ostravy
Projekt je realizován s finanční podporou Statutárního města Ostravy, městského obvodu Ostrava-Jih

Tisková zpráva k dotaci z MSK pro rok 2020 Muži

Tisková zpráva k dotaci z MSK pro rok 2020

Jako každým rokem, i letos zveřejňujeme Tiskovou zprávu k dotaci z MSK. Tentokrát hodnotíme dopady dotace pro USK Slávii OU v roce 2020.

Zhodnocení projektu rozvoje Univerzitního sportovního klubu Slávie Ostravské univerzity (financovaného z rozpočtu Moravskoslezského kraje v roce 2020)

Cílem realizovaného projektu financovaného z rozpočtu MSK v roce 2020 byl rozvoj pohybových a sportovních aktivit členů z řad studentů, zaměstnanců Ostravské univerzity a členů mimo Ostravskou univerzitu v rámci Univerzitního sportovního klubu Slávie Ostravská univerzita. V roce 2020 byly finančně podpořeny z rozpočtu Moravskoslezského kraje stávající oddíly volejbalu, futsalu a basketbalu 3x3. Vzhledem k měnící se epidemiologické situaci v průběhu roku, nebyl bohužel připravený projekt realizován v plném rozsahu. Z velké části nebyly realizovány plánované pravidelné mistrovské soutěže. Z tohoto důvodu nebyly vyčerpány finanční prostředky v položce „Cestovní výdaje, stravné, odměny rozhodčích“. Členové Univerzitního sportovního klubu startovali pouze v soutěžích Českého volejbalového svazu v soutěži mužů (které proběhly v první polovině roku) a dále v Českém poháru volejbalu, v basketbalu 3x3 na Akademickém mistrovství České Republiky a v Chance Tour pořádanou Českou basketbalovou federací.  Finanční prostředky alokované v ostatních položkách byly využity na přípravu týmů oddílů Univerzitního sportovního klubu v rámci pronájmu sportovišť a podporu kvalifikovaných trenérských kádrů pracujících u jednotlivých oddílů.
Z celkové výše dotace z MSK na rok 2020 ve výši 200.000,- Kč se z výše uvedených důvodů odvedlo zpět 52.416,- Kč.
Informace o činnosti jednotlivých oddílů:

Oddíl volejbalu
Volejbalový oddíl USK Slávie OU je již tradičním účastníkem soutěží Českého volejbalového svazu a to v soutěžích mužů a žen.
„A“  tým mužůVO – Slávie OU hraje pod hlavičkou hlavního sponzora volejbalového oddílu a našeho kolektivního člena Volejbal Ostrava s.r.o.. Tento tým se během 4 let velice rychle probojoval až do druhé nejvyšší soutěže ČVS a pro sezónu 2020/2021 si vybojoval účast v 1. národní lize. Velmi se tomuto týmu dařilo i v základním kole Českého poháru mužů, když tento tým vyhrál všechna utkání a čeká na velmi atraktivní utkání. Bohužel vzhledem k vládním opatřením byla účast v dalších kole ČP našemu týmu odepřena, a tak nemohlo proběhnou ani velmi zajímavé 2. kolo ČP proti extraligovému týmu VK Ostrava ani další utkání ČP (vyjma týmů extraligy).
„B“ tým mužůUSK Slávie Ostravská univerzita – tento tým funguje jako oddílová farma pro mladé hráče a umožňuje nejlepším kadetům a juniorům hrát i soutěž mužů. „B“ tým v roce 2020 hrál Městský přebor mužů ČVS. Na podzim již další ročník byl z důvodů vládních nařízení zablokován.
Další letošní aktivity našeho volejbalového klubu:
  • jsme spolupořadateli Středoškolské volejbalové ligy v MSK (13 družstev)
  • jsme spolupořadateli Vysokoškolské volejbalové ligy v MSK (10 týmů)
Celou tiskovou zprávu je dostapná zde: /data/ckeditor/file/Tisková zpráva k dotaci z MSK pro USK Slávii OU za rok 2020.pdf