Volejbal Ostrava

Volejbalový spolek Ostrava

Abstrakt

Univerzitní sportovní klub Slávie Ostravská univerzita, z.s.

Abstrakt
Zájemci z řad hráčů - volejte na 776 290 564. Informace o klubu zde
Náš volejbalový klub děkuje za finanční podporu Statutárnímu městu Ostrava.
Náš volejbalový klub děkuje za finanční podporu Moravskoslezskému kraji.
Náš volejbalový klub děkuje za finanční podporu Ministerstvu školství, mládeže a tělovýchovy.

Tisková zpráva k dotaci z MSK pro rok 2020 Muži

Tisková zpráva k dotaci z MSK pro rok 2020

Jako každým rokem, i letos zveřejňujeme Tiskovou zprávu k dotaci z MSK. Tentokrát hodnotíme dopady dotace pro USK Slávii OU v roce 2020.

Zhodnocení projektu rozvoje Univerzitního sportovního klubu Slávie Ostravské univerzity (financovaného z rozpočtu Moravskoslezského kraje v roce 2020)

Cílem realizovaného projektu financovaného z rozpočtu MSK v roce 2020 byl rozvoj pohybových a sportovních aktivit členů z řad studentů, zaměstnanců Ostravské univerzity a členů mimo Ostravskou univerzitu v rámci Univerzitního sportovního klubu Slávie Ostravská univerzita. V roce 2020 byly finančně podpořeny z rozpočtu Moravskoslezského kraje stávající oddíly volejbalu, futsalu a basketbalu 3x3. Vzhledem k měnící se epidemiologické situaci v průběhu roku, nebyl bohužel připravený projekt realizován v plném rozsahu. Z velké části nebyly realizovány plánované pravidelné mistrovské soutěže. Z tohoto důvodu nebyly vyčerpány finanční prostředky v položce „Cestovní výdaje, stravné, odměny rozhodčích“. Členové Univerzitního sportovního klubu startovali pouze v soutěžích Českého volejbalového svazu v soutěži mužů (které proběhly v první polovině roku) a dále v Českém poháru volejbalu, v basketbalu 3x3 na Akademickém mistrovství České Republiky a v Chance Tour pořádanou Českou basketbalovou federací.  Finanční prostředky alokované v ostatních položkách byly využity na přípravu týmů oddílů Univerzitního sportovního klubu v rámci pronájmu sportovišť a podporu kvalifikovaných trenérských kádrů pracujících u jednotlivých oddílů.
Z celkové výše dotace z MSK na rok 2020 ve výši 200.000,- Kč se z výše uvedených důvodů odvedlo zpět 52.416,- Kč.
Informace o činnosti jednotlivých oddílů:

Oddíl volejbalu
Volejbalový oddíl USK Slávie OU je již tradičním účastníkem soutěží Českého volejbalového svazu a to v soutěžích mužů a žen.
„A“  tým mužůVO – Slávie OU hraje pod hlavičkou hlavního sponzora volejbalového oddílu a našeho kolektivního člena Volejbal Ostrava s.r.o.. Tento tým se během 4 let velice rychle probojoval až do druhé nejvyšší soutěže ČVS a pro sezónu 2020/2021 si vybojoval účast v 1. národní lize. Velmi se tomuto týmu dařilo i v základním kole Českého poháru mužů, když tento tým vyhrál všechna utkání a čeká na velmi atraktivní utkání. Bohužel vzhledem k vládním opatřením byla účast v dalších kole ČP našemu týmu odepřena, a tak nemohlo proběhnou ani velmi zajímavé 2. kolo ČP proti extraligovému týmu VK Ostrava ani další utkání ČP (vyjma týmů extraligy).
„B“ tým mužůUSK Slávie Ostravská univerzita – tento tým funguje jako oddílová farma pro mladé hráče a umožňuje nejlepším kadetům a juniorům hrát i soutěž mužů. „B“ tým v roce 2020 hrál Městský přebor mužů ČVS. Na podzim již další ročník byl z důvodů vládních nařízení zablokován.
Další letošní aktivity našeho volejbalového klubu:
  • jsme spolupořadateli Středoškolské volejbalové ligy v MSK (13 družstev)
  • jsme spolupořadateli Vysokoškolské volejbalové ligy v MSK (10 týmů)
Celou tiskovou zprávu je dostapná zde: /data/ckeditor/file/Tisková zpráva k dotaci z MSK pro USK Slávii OU za rok 2020.pdf