Volejbal Ostrava






 

     Volejbalový spolek Ostrava

Abstrakt







 

Univerzitní sportovní klub Slávie Ostravská univerzita, z.s.

Abstrakt
Zájemci z řad hráčů - volejte na 776 290 564. Informace o klubu zde
Projekt je realizován s finanční podporou Národní sportovní agentury
Projekt je realizován s finanční podporou Moravskoslezského kraje
Projekt je realizován s finanční podporou Statutárního města Ostravy
Projekt je realizován s finanční podporou Statutárního města Ostravy, městského obvodu Ostrava-Jih

Všechno, co zbylo… Muži

Všechno, co zbylo…

Aneb Raškovice 2019

Jak již vypovídá název tohoto článku, letošní naše sestava byla, dá se říci, hodně provizorní a proto nepřekvapil název našeho týmu „Vše co zbylo…“. Někteří naši hráči absentovali a někteří naši hráči pro změnu nastoupili po boku svých kamarádů v jiných týmech. Tento turnaj tak ve slunečném raškovickém dni (i když pár kapek taky spadlo) absolvovala naše šestice statečných: Dan Holiš (netradičně na bloku, a musím říci, že i na tomto nezvyklém postu potvrdil své kvality), dirigentem našeho souboru byl Prochy, o tvrdé smeče a dělové servisy se starala dvojice Dája Pudich a Honza Rodek. Tuto stabilní čtveřici mužského druholigového týmu doplnili Kamil Bartůněk (jenž snad jako jediný hráč turnaje přijel na motorce) a samozřejmě nejenom po sobotním večírku, ale vždy dobře naladěný Láďa Brus 😊.

Při příjezdu do areálu jste si mohli koupit poctivě nasbírané borůvky z Lysé hory. Vedle provizorně vybudovaného parkoviště na louce se procházel koník a kdyby to někoho zaujalo, tak v průběhu dne probíhala areálem také černá veverka.

Foto nástup:


Lehce po deváté hodině byl turnaj oficiálně zahájen místním organizátorem a starostou obce Raškovice p. Blahutou. Po úvodním přivítání následovala minuta ticha na památku a k uctění Josefa Saláta. Následně se všech šestnáct týmů (což jak sami poté pořadatelé řekli je ideální počet pro turnaj rozděleni do čtyř čtyřčlenných skupin) se pustilo do bojů.

V základní fázi se hrálo na dva sety do pětadvaceti. První dva ze skupiny postupovali do vyřazovací fáze turnaje. V této fázi turnaje se hrála již také zkrácená sada do patnácti bodů při nerozhodném stavu 1:1 na sety.

Základní skupina:

Všechno, co zbylo – Mrnousi 2:0 (8,14)
Esa: 5:0 Chybné servisy: 4:5 Bloky: 4:2.



a aspoň malá ukázka videa z turnaje


Všechno, co zbylo – Palkovice 1:1 ( -13,21)
Esa: 0:3 Chybné servisy: 6:9 Bloky: 3:5.



Všechno, co zbylo – Anonymní 2:0 (12,16)
Esa: 9:2 Chybné servisy: 4:3 Bloky: 5:4.




Ve skupině jsme tak se ziskem pěti bodů obsadili konečné druhé místo za Palkovicemi vinou horšího poměru míčů.

Během turnaje se mohli přítomní hráči i návštěvníci kvalitně občerstvit. Klobáskou z grilu, guláškem či zelňačkou. Čepované pivko či malinovka taky rozhodně osvěžila. Část rozhovoru dvou rozhodčích: „Víš proč nerad pískám na kurtu číslo čtyři? (centrkurt), protože tady voní jídlo a lidé chodí s pivem v ruce“ (myšleno samozřejmě pozitivně). No nic pojďme už na čtvrtfinále, kde jsme nakonec bohužel neuspěli proti pozdějšímu vítězi turnaje - chlapům z Morávky.

Čtvrtfinále

Všechno, co zbylo – Morávka 0:2 ( -20, -17).
Esa: 3:3 Chybné servisy: 7:10 Bloky: 1:6.






Turnaj tak pro nás skončil krátce před čtvrtou hodinou děleným pátým místem. Rozhodně nelituji toho, že jsem ho po čtvrté v řadě navštívil i já osobně 😊.

Tak zase příště…