Volejbal Ostrava






 

     Volejbalový spolek Ostrava

Abstrakt







 

Univerzitní sportovní klub Slávie Ostravská univerzita, z.s.

Abstrakt
Zájemci z řad hráčů - volejte na 776 290 564. Informace o klubu zde
Projekt je realizován s finanční podporou Národní sportovní agentury
Projekt je realizován s finanční podporou Moravskoslezského kraje
Projekt je realizován s finanční podporou Statutárního města Ostravy
Projekt je realizován s finanční podporou Statutárního města Ostravy, městského obvodu Ostrava-Jih

Zkušenost přehrála mládí z Kojetína Muži

Zkušenost přehrála mládí z Kojetína

Druhá liga mužů odstartovala svůj nový soutěžní ročník v sobotu 7.10.2023 dopoledne souběžně ve čtyřech halách na Moravě.

Tentokrát po oddechové sezoně v krajském přeboru a následné úspěšně zvládnuté kvalifikaci i s našim mužstvem. Byla to dlouhá pauza. Naposledy jsme odehráli dvojutkání v této soutěži 22. 2. 2020 na palubovce Nového Jičína (což je dneska přesně 1323 dní) – pak udeřil covid a neprofesionální sport se musel na nějaký čas úplně zrušit. Poté jsme na jednu sezonu vyzkoušeli první ligu (ve které jsme si v pohodě obhájili setrvání) a následně KP (když nám ČVS nesmyslně změnil soutěžní systém na celorepublikový – pro naše hráče od začátku soutěže nepřijatelný) a tak jsme se dnes oklikou přes epizodu v KP vrátili zpět do 2. ligy.

V druhé národní lize letos nastoupí ve třech skupinách dvacet devět mužstev. Naše moravská část se odehraje tradičně pod pracovním označení C. Po přesunu Holubic do první ligy a ukončení volejbalu na Morávce je (při vší úctě k našim budoucím protivníkům) jasné, že bychom měli být favority na celkové vítězství. Jaká to bude soutěž? Přibude cestování 4x na Jižní Moravu  = 4,5h navíc v autě. Navíc, když se podíváme na ostatní týmy, tak až na halu Komety Brno jsem ve všech ostatních už minimálně jednou byl.

Týdenní oddech od volejbalu jsem využil k návštěvě mezinárodního závodu v cyklokrose, jenž se konal v DOV.  Následně jsem v Campusu navštívil (chodím už nějaký ten rok na jejich všechny domácí zápasy) smolné utkání basketbalistek proti Slávii. V týdnu jsem ještě zhlédnul parahokejové utkání Česko vs. Kanada. Tito sportovní hrdinové byli padesát čtyři sekund od historické remízy s tímto soupeřem.

Pojďme už ale k samotnému dnešnímu volejbalovému dvojutkání. Campus Ostravské univerzity viděl od dopolední desáté hodiny zápasy proti : SK Kojetín 2016 – označený pracovním názvem A. Kojetín má letos v této soutěži hned dva týmy. Osobně si myslím, že to může určitým způsobem nabourat i regulérnost celé této skupiny.
Trenér p. Raška přivezl do Ostravy mladší z obou uvedených mužstev. Jednalo se o ročníky 2003 ( Bilanský ) 2004 ( Král ) 2005 ( Blahuš / Horák a Šembera ) 2007 ( Ondráček / Létal ) a 2008 ( Kuchta ). PS: nejedná se o tým, který překvapivě uspěl ve skupinové části národního poháru.
V našem týmu se všech deset hráčů dostalo v průběhu dne na palubovku. Pro první zápas byla zvolena základní sedmička následovně. Nahrávač ( Kaloč ) Univerzál ( Štefko ) Smečaři ( Drozd / Holiš) Blokaři ( Gramel / Přibyl ) a tradičně libero Urban.

Slávie OU ( Volejbal Ostrava ) – SK Kojetín 2016 A 3:0 ( 17, 13, 10 )

Esa: 8:3 Chybné servisy: 12:7 Bloky: 7:5 – Statistika je pouze orientační.
Rozhodčí: p. Klívar / p. Vondráček Čas: 57. minut.

První bod dnešního dvojzápasu si připíšou hosté z Olomouckého kraje. My hned kontrujeme a do stavu 7:7 sledujeme vyrovnané dění na palubovce. Pak se začíná projevovat rozdíl jaký by měl mezi oběma týmy být. Štefko je ve své tradiční provozní teplotě 11:8. O rozehru později si Přibyl připíše na své konto druhý bodový blok. Rozhodující náskok se nám podaří při servisech Holiše 14:9 – 17:9. Ve zbylých výměnách si zaútočí i nahrávač Kaloč. Pěkným zákrokem se blýskne libero Urban – z toho vytěžíme bodem Drozda. Setbol využije Štefko, jehož jednoduché obouručné odbytí končí bez zájmu na straně hostů 25:17.

Jednoznačné utkání pokračuje i nadále. Štefko si zkušeně položí hostující libero. V druhé sadě je velmi produktivní Gramel – jeho šest bodů za set je příjemným překvapením. Kojetínští v mnoha případech nejsou schopni sestavit kompaktní blok. Náskok roste a roste, až set ukončí středem blokař Přibyl 25:13.

Třetí set je debakl. Kojetín si bere oddechové časy při stavech 11:3 a 18:7 ale to je pouze symbolické oddalování našeho vítězství. Zápas ukončí servis hostů do sítě a za necelou hodinu je rozhodnuto 25:10 = 3:0 na sety !!!
Následuje 45 minutová pauza. Říká se, že vítězná sestava se nemění. My ji však upravíme: do hry se dostane nahrávač Procházka, na účko jde Pudich, na smeč Balon a Štefko se posune na post blokaře.
 

Slávie OU ( Volejbal Ostrava ) – SK Kojetín 2016 A 3:1 ( 12, -22, 12, 18 )

Esa: 7:1 Chybné servisy: 13:12 Bloky: 4:4 – Statistika je pouze orientační.
Rozhodčí: p. Vondráček / p. Klívar Čas: 79. minut.

Jak jednoznačně skončil první zápas, tak ve stejném duchu začal druhý. Procházka nahrávkou za hlavu vyzve ke skórování Pudicha. Balon se prosazuje svou chytrostí. Své si odehraje i Drozd. Nástup se rozroste až na 11:2. Nakonec je rozdíl několik tříd. Druhý setball využije Pudich 25:12.

Sada druhá se dá označit jako dvacetiminutový herní výpadek. Jsme jak bez kvalitního servisu, tak i obrana na síti dost pokulhává. Přítomní diváci sledují vyrovnanou pasáž, kdy ale většinou dotahujeme menší ztrátu. Do koncovky se jde při rovnoměrném skoré 20:20. Následně 4x chybujeme – 4 údery či tažený míč nebo útok Přibyla mimo 20:24. Drozd ještě na malý moment vykřesá kousek naděje 22:24.  Vzápětí se ale i on směřuje svůj útok mimo 22:25.

Set třetí je naprosto pod kontrolou 25:12 -  netřeba se rozepisovat.

Ve čtvrtém setu se Kojetín drží do stavu 7:7. Pak přijde na podání Štefko a je prakticky rozhodnuto 11:7. Soupeř už v sobě nemá žádné síly na potencionální zvrat a zápas už se jen tak dohrává do finální verze 25:18.  Poslední bod dne si připíše do statistiky Balon a právě ten ho dostane do tabulky o pár řádků níže 😊. Je něco kolem čtvrt na dvě a povinných šest bodů zůstává v centru Ostravy.

Nejvíce bodující hráči:
1. zápas: Štefko Jakub 14b / Holiš Daniel 12b / Přibyl Jakub 11b.
2. zápas: Drozd Josef 19b / Pudich Dalibor 13b /  Balon Jakub 12b / Přibyl Jakub 12b.

Ostatní výsledky 1 – 2. kolo ( 7.10.2023 ) :
Kometa Brno – Drásov 0:3 ( -17, -22, -16) a 1:3 ( -20, -23, 21, -24 )
Nový Jičín – Šlapanice 2:3 ( 22, 20, -25, -24, -10 ) a 3:2 ( -21, 19, 24, -22, 9 )
Kojetín B – Brno – jih 3:0 ( 24, 20, 16) a 3:1 ( 18, 16, -18, 21 )
Staré Město ( Volno )
Hned od prvního dvojutkání jsme na vrcholu tabulky s plným bodovým ziskem šesti bodů. Díky nejlepšímu poměru získaných a ztracených míčů.

Pozvánka:
Děkujeme všem za dnešní podporu 😊. Rádi bychom vás pozvali na další domácí dvojzápas. Ten odehrajeme přesně za týden – na stejném místě a ve stejný čas.
14.10.2023 od 10:00 Campus Ostravské univerzity Ostrava – VSK Staré Město ( starý známý bývalý prvoligista ).

Tak zase za týden. Volejbalu zdar!!! 😊.