Volejbal Ostrava






 

     Volejbalový spolek Ostrava

Abstrakt







 

Univerzitní sportovní klub Slávie Ostravská univerzita, z.s.

Abstrakt
Zájemci z řad hráčů - volejte na 776 290 564. Informace o klubu zde
Projekt je realizován s finanční podporou Národní sportovní agentury
Projekt je realizován s finanční podporou Moravskoslezského kraje
Projekt je realizován s finanční podporou Statutárního města Ostravy
Projekt je realizován s finanční podporou Statutárního města Ostravy, městského obvodu Ostrava-Jih

Pouhé tři body na úvod sezóny Muži

Pouhé tři body na úvod sezóny

Přesně po 196 dnech byla na třech moravských místech zahájena naše skupin druhé národní ligy ve volejbale mužů pro sezónu 2019 / 2020.

Minulý soutěžní ročník jsme zakončili domácím měřením sil s Drásovem. S tímto mužstvem jsme bojovali minulý měsíc v Českém poháru a shodou okolností to byl i náš první letošní soupeř  na úvod 2. ligy mužů. Na Vyškovsko se vydala dvanáctka zástupců našeho klubu: devět hráčů + trenér Kuba Zvolánek, manager Prochy a moje maličkost cool).

Cesta pro mě začíná netradičně srazem na Karolíně, kde mě, Dejva a Michala nabírá Filip. Jedem rovnou, kdy se dohodneme, že tentokrát nikde stavět nebudeme a tak jsme před místní pěknou halou už něco kolem 8:40. Většina cesty se odehrává za vydatného deště a tak jsem rád, že jsme dojeli všichni v pořádku. Kluci se jdou převléci do nových slušivých červených dresů a pak rozcvičit. Já se mezitím v přátelském duchu pozdravím z několika místními fanoušky, které už za předchozí dvě návštěvy tohoto místa znám. Jak bylo vidět, už si na mě asi zvykli a za celou dobu jsem na sebe tentokrát nic nezaslechl 😊. Na oba zápasy přišlo celkem dost lidí. Pro zajímavost - po celém Drásově byly plakáty, které na tento úvodní zápas speciálně zvaly.



Vzájemná bilance před tímto zápasem byla následující: v 9 předešlých zápasech jsme odešli jako vítězi celkem 7x. Naposledy jsme vyhráli minulý měsíc v rámci národního poháru 3:1 na sety. A tak bylo zřejmé, že do dnešního zápasu vstupujeme rozhodně jako favorité. To se však nakonec bohužel splnilo pouze z padesáti procent.

VS Drásov – Volejbal Ostrava s.r.o. 0:3 ( -14, -23, - 18)

Esa: 2:7 Chybné servisy: 16:16 Bloky: 4:10.

Do zápasu nastupujeme  v následující sestavě:
nahrávač Petr Holiš, univerzál Jakub Štefko, blokaři Vašek Kotas a Filip Zvolenský, smečaři Honza Rodek a Daniel Holiš a libero Michal Urban. Do zápasu zasáhli i Dalibor Pudich a David Kolář.
Domácí trenér p. Dvořák dal důvěru následující sedmičce: Kubernát, Balík, Jaroš D, Malášek, Olšar, Řehák. Na liberu nastoupil Brídl.

V úvodu prvního dnešního setu si domácí vybudují menší náskok 6:3 / 8:5. Po úspěšném útoku Štefka a dvojáku nahrávače Drásova otáčíme na 9:11. Domácí ale hned vyrovnají na 12:12. Poté však následuje málo vídaných deset podání Vaška Kotase v řadě. Drásovští mají problém si tento plachtící servis vůbec přihrát a pokud ho přihrají, tak hned vzápětí skončí na našem bloku 12:22. První set ukončí dělovým servisem Rodek 14:25 = 0:1 na sety.



Stejně jako v ČP máme problém v některých setech zachytit začátek a tak v druhém setu ze startu hned prohráváme 6:3 / 9:6. My toto manko brzy naštěstí smažeme 10:10. Oba týmy pravidelně ztrátují až do stavu 14:14. Poté však máme problém hlavně na příjmu 17:14. Drásovští nám však v tomto setu hodně pomáhají zkaženými servisy, kdy si jich za set přípíší devět. V koncovce otočíme blokem Zvolenského a vzápětí končí dlouhá rozehra útokem domácího hráče mimo 21:23. Tento minimální náskok už si pohlídáme a po výsledku 23:25 vedeme 0:2!

Ve třetím setu při podání nahrávače Holiše odskočíme hned na 0:6. V útoku se prosazuje jeho jmenovec Dan a Kuba Štefko a blok přidá i Venca Kotas. Zbytek zápasu si už pohlídáme a od soupeře si držíme odstup čtyř až osmi bodů. Konečný výsledek na stole místních zapisovatelů je 18:25 a celkově 0:3 a vstupujeme do nového soutěžního ročníku bez jakýchkoliv problémů! yes

Může být něco po čtvrt na dvanáct a je jasné, že nás čeká dlouhá pauza, jelikož v Drásově druhý zápas začíná vždy až ve 14:00. Třetím rokem tak využijeme pozvání do vinného sklípku p. Císaře na tradiční výbornou polívku – tentokrát byl vývar. Poté se někteří z nás přesunou na řízkový talíř a do cukrárny. To už je však po jedné a je na čase se pořádně rozcvičit před druhým zápasem dne.

VS Drásov – Volejbal Ostrava s.r.o. 3:1 ( 25, 17, -19, 21)

Esa: 5:5 Chybné servisy: 24:14 Bloky: 11:8.

Do zápasu vstoupíme na univerzálu s Daliborem Pudichem. Pokud se nepletu, tak domácí poslali do hry druhého Jaroše a Lavičku a na libero se přemístil Řehák.

Po útocích Pudicha a Rodka či Zvolenského vstupujeme do prvního setu lépe 3:6. Jenže tento náskok trvá sotva pár vteřin a po esu domácích, který končí po našem příjmu na stropu místní haly, soupeř brzy vyrovnává na 6:6. Drásov nám i v tomto setu dost pomáhá chybami na servise. Za set jich vyprodukují deset! Domácí si vybuduji nadějný náskok 17:13, ale do koncovky se půjde při rovnoměrném bodovém rozpoložení 18:18. Oba týmy přidávají bod po bodu 21:21. Drásov je nakonec v koncovce efektivnější a využije třetí svůj setball 27:25 = 1:0 na sety.

Urvaná koncovka domácí pořádně nabudila a tak do druhého setu vlítnou na nás po přestávce mezi sety pořádně nažhaveni. Dá se říci, že jim začíná vycházet opravdu vše a na palubovce teď jasně dominují. Za stavu 9:4 tu tak máme time out pro naše barvy. Když už se nám podaří rozdíl stáhnout na dva body 10:8, tak hned vzápětí je to znovu o pět 13:8 a nevypadá to příliš dobře. Naše hra není dobrá a nakonec prohrajeme nečekaně vysokým rozdílem 25:17. no

Jak v předchozí set skončil, tak třetí začal - naše hra je v naprostém rozkladu 11:3. Pak ale nastane něco co se jen tak nevidí. Drásovští sice v pohodě vedou 14:8, ale naši kluci bojují a stahují krok za krokem bodové manko 14:10. Po Zvolenského a šťastném úderu Štefka, to máme jen 16:14. Po dalším bloku tentokrát D. Holiše a esu Zvolenského dokonce otáčíme na 18:19 a domácí trenér si bere oddechový čas To mu však nepomůže - my hrajeme v euforii  a set ještě urveme o šest 19:25 = 2:1! enlightened

Na vítězné vlně pokračujeme nadále a za stavu 5:10 si říkám, že to dneska bude na pět setů. Nasvědčuje tomu i další průběh zápasu 10:14 / 12:15. Při dalším postavení je však vyrovnáno a začíná se jakoby od nuly 15:15. Naposledy dnes vedeme po útoku Rodka 16:17. To je od nás pro dnešek vše, soupeř set vyhrává 25:21  a domácí v tomto druhém zápasu vítězí zaslouženě 3:1 na sety a připisují si tak svoje první body do tabulky a dnešek tak končí bodově nerozhodně.

Ostatní výsledky kola ( 5.10.2019)

Holubice – Morávka 3:1 a 3:0.
Šlapanice – Brno Komárov 0:3 a 3:1.
Pálkovice – Kojetín odloženo na 29.2.2020
Nový Jičín – BV Ostrava odloženo na 28.11.2019


KP mužů:
Zápasy USK OU Ostrava – AZ Kylešovice byly odloženy.

Závěr:

Za mě jsou tři dnešní body rozhodně málo. První zápas jsme ovládli zcela jednoznačně. Druhý jsme sice prohráli, ale když náš tým otočil stav jednoho ze setu z 11:3 na 19:25, tak ukázal, že toto družstvo se nevzdává a má bojovný duch.

Tipovací soutěž:

Na facebooku našeho klubu jste se mohli zapojit do tradiční tipovačky o zajímavé ceny. Celkem na dvojutkání VS Drásov – Volejbal Ostrava s.r.o. nám přišlo 58. tipů. Z nich však výsledek 0:3 a 3:1 neuhádl nikdo devil. Ceny se tak přesouvají na příště 😊.

Pozvánka:

Dámy a pánové, rádi bychom vás touto cestou pozvali na velmi zajímavý dvojzápas druhé ligy. V ránci třetího a čtvrtého kola (poprvé doma) přivítáme v sobotu 12.10 od 10:30 obhájce trofeje z Holubic. Zápasy odehrajeme tradičně v našem tréninkovém centru SŠSS Krakovská v Ostravě – Hrabůvce. Přijďte proto kluky podpořit!

Svůj dnešní report zakončím heslem, které jsem si přečetl v posledním čísle FOOTBALL FACTORY (časopis ze světa fotbalových fanoušků) a které pro tento report sedí:  „Hrdí když se vítězí / věrní když se nedaří!“

Tak zase za týden 😊.