Volejbal Ostrava






 

     Volejbalový spolek Ostrava

Abstrakt







 

Univerzitní sportovní klub Slávie Ostravská univerzita, z.s.

Abstrakt
Zájemci z řad hráčů - volejte na 776 290 564. Informace o klubu zde
Projekt je realizován s finanční podporou Národní sportovní agentury
Projekt je realizován s finanční podporou Moravskoslezského kraje
Projekt je realizován s finanční podporou Statutárního města Ostravy
Projekt je realizován s finanční podporou Statutárního města Ostravy, městského obvodu Ostrava-Jih

​Za postupem do Letovic! Muži

​Za postupem do Letovic!

Někdy mezi půlnocí a šestou hodinou ranní 12.4.2023 bylo rozlosováno (nebo spíše rozděleno) podle krajů celkem čtrnáct týmů, které zabojují ve třech skupinách o vytoužený postup do druhé ligy mužů pro soutěžní ročník 2023 / 2024. Zatímco skupina A byla svěřena do pořadatelství Plzni, skupina B se bude hrát v Hradci Králové, nám připadla skupina C.

Oči všech fanoušků našeho klubu proto budou směřovat třetí dubnový víkend do cca 160 km vzdálených Letovic. Ty jsou městem v okrese Blansko v Jihomoravském kraji. Toto město se do dějin českého volejbalu zapsalo tím, že je rodištěm jednoho z nejlepších univerzálů naší historie Davida Konečného. Mezi odchovance tohoto klubu patří i další známí extraligový hráči Dvořák / Janků či Šmídl.

Pojďme se podívat do časového harmonogramu, který nám přiřkl družstva, která nám budou stát v cestě za jednoznačným cílem a tím je postup do 2. ligy. Pokud se bavíme o postupovém klíčí, tak ten je jednodušší, než jsem si původně myslel. Dle stránek svazu postupují první dva týmy + nejlepší tým z třetí pozice.

Sobota 22. 4. 2023

od 13:00 proti: TJ Žďár nad Sázavou.
Neboli jak si samy říkají „Ždárská volejbalová mašina“ se letos umístila v pouhé konkurenci pěti týmů na druhém místě v kraji Vysočina za Hrotovicemi. Jejich bilance v proběhlé soutěži byla 17 – 7 což ve výsledku znamenalo čtyřicet devět bodů. Družstvo bylo založeno v roce 1954 a vypadá, že je tvořeno hráči, kteří v posledních letech nastupují pouze za tento tým v různých věkových kategoriích. Stránky tohoto klubu jsou graficky jednoduché, ale přehledné a často aktualizované. Co mě naopak nezaujalo jsou designově nudné dresy.
Aktuální soupiska : Augustin Jakub / Augustin Luboš / Duda Jan / Gregor Jan / Jeřábek Tomáš / Kadlec Petr / Milota Dominik / Němec Filip / Pavlík Adam / Pavlík Daniel / Pátek Jiří / Smolík Tomáš / Sobotka Petr / Uhlíř Jaromír / Škarka Dominik / Štourač Miroslav / Švoma Ondřej a Švoma Patrik.

od 17:00 proti: SK Kojetín 2016 B.
V rámci naší minulé účasti ve druhé volejbalové lize jsme se s Kojetínem potkali. Byl to ale A tým. Pokud se nepletu, tak jsme s nimi nikdy neprohráli. Jejich rezervní tým v Olomouckém kraji předčil šest soupeřů, kdy SKUP Olomouc o pouhé o tři body. Bilance 19 – 5 = 56 bodů. Jedná se o tým mládeže, který má na soupisce takřka čtyřicet jmen. Takže potencionální sestavu nelze dopředu odhadnout.

Neděle 23. 4. 2023

od 11:00 proti: TJ Sokol Letovice.
V tomto městě sahá tradice až do roku 1927, což z něj činí nejstarší sport v tomto cca 7000 městě. Známé volejbalisty z tohoto oddílu už jsem zmiňoval výše. Co říct o jejich následnících. Nic moc zjistit nelze – poslední článek na stránce je starý skoro tři roky. Stejně jako Kojetín tak i domácí pořadatel ovládl svůj kraj před šesti týmy. Dokonce s naprosto stejnou bilancí 19 – 5 = 56. bodů. O postup bojovali marně už v loni. Klubový Facebook je aktuální. Dresy nudné.
Aktuální soupiska: Bohatec Petr / Bušek Jakub / Halas Jan / Hokl Ondřej – v minulosti proti nám nastupoval za Drásov. / Janků Lukáš / Kopřiva Michael / Kroupa Tomáš / Lamač Lukáš / Lidák Jan / Marek Vít / Meluzín Tomáš / Meluzín Zdeněk / Pořízek Jan / Reitschmied Milan / Sedlák Štěpán / Vágner Adam / Wilk Sebastián a Zachoval Vojtěch.

od 15:00 proti: SKP Holešov.
Tento tým zaznamenal v právě ukončené soutěži v kraji Zlínském 51 bodů s bilancí 17 -3. SKP pravděpodobně sdružuje devět sportů. Pokud koukám správně, tak stránky nějaký jsou ,ale o volejbale tam nic k počtení není. Sociální sítě jsem nenašel.
Aktuální soupiska: Bránka Jakub / Býček Pavel / Douda Lukáš / Dudek Přemysl / Herman Jan / Herman Lukáš / Janečka Kamil / Janečka Lukáš / Karabec Jiří / Našel Antonín / Ohlídal Radomír / Sova Erik / Vaculík Tomáš a Červenka Pavel.
Tak držte nám palce! 😊