Volejbal Ostrava






 

     Volejbalový spolek Ostrava

Abstrakt







 

Univerzitní sportovní klub Slávie Ostravská univerzita, z.s.

Abstrakt
Zájemci z řad hráčů - volejte na 776 290 564. Informace o klubu zde
Projekt je realizován s finanční podporou Národní sportovní agentury
Projekt je realizován s finanční podporou Moravskoslezského kraje
Projekt je realizován s finanční podporou Statutárního města Ostravy
Projekt je realizován s finanční podporou Statutárního města Ostravy, městského obvodu Ostrava-Jih

​Bojujeme o finálovou skupinu! Muži

​Bojujeme o finálovou skupinu!

První liga má za sebou další víkendové dvojkolo, kdy jsme zavítali na místa, kde jsme ještě nehráli, a to na palubovky Tesly Brno a Velkého Meziříčí.

Pohled do tabulky nevypadal moc dobře. Na druhou stranu se s touto špatnou situací dalo ještě něco udělat. Bohužel však tentokrát zcela výjimečně bez podpory mojí osoby. Během víkendu proběhly nějaké ty symptomy, a tak pondělní pozitivní test nebyl pro mě žádné velké překvapení... sad Naštěstí to není nic vážného. Mimochodem naposledy jsem soutěžní zápas vynechal 11. 11. 2018 😊. S klukama jsem tak byl na dálku a fandil aspoň online.

Tesla Brno – USK Slávie OU – Volejbal Ostrava 3:0 (16, 21, 16)
TJ Spartak  Velké Meziříčí – USK Slávie OU – Volejbal Ostrava 1:3 (-19, -20, 19, -18)

V obou zápasech byla naše základní sestava až na libero totožná – Štefko, Holiš, Drozd, Borski, Zamazal, Pudich. – Rodek (Brno) Urban (Velké Meziříčí).



Zhodnocení manažera / asistenta trenéra Martina Procházky:

V pátečním utkání byl velký rozdíl mezi naším a soupeřovým podáním. Brno nás po všechny tři sety tlačilo velmi kvalitním plachtícím servisem. Prakticky podali bezchybný výkon.



V sobotním utkání ve Velkém Meziříčí jsme vstoupili do utkání s tím, že musíme bodovat za tři body, ať máme ještě šanci se dostat do finálové skupiny 1-8.
V prvním setu jsme soupeře zablokovali snad 7x a nepustili tak domácí do herní pohody. Dodržovali jsme herní pokyny. Výborně přihrávali a skládali bodové míče.
Ve druhém setu nepolevili a herně jsme domácí znova přehrávali ve všech činnostech.
Třetí set vypadal od počátku nadějně, kdy jsme se se soupeřem přetahovali o vedení. V druhé půlce jsme ale dostali čtyři esa po sobě od hráče Stanislava a set jsme prohráli.
Ve čtvrtém setu jsme od začátku kvalitně podávali a dostali se do vedení 9:6. Následně nastala chyba postavení soupeře a hráči ValMezu ztratili soustředění a začli vyhazovat balony do autu. Koncovka setu byla již v naší režii a zápas jsme zaslouženě vyhráli.



Zároveň musíme sledovat pravidelně i ostatní skupiny, jak se vyvíjí. Nebudeme nijak kalkulovat s body. Víme, že pokud chceme hrát kvalitnější skupinu, musíme dvakrát vyhrát! Existují různé kombinace, ale každý odehraný víkendový zápas může rozhodnout o našem postupu.

Ostatní výsledky dvojkola (12.-13.11.):
Staré Město – Velké Meziříčí 1:3 / Staré Město – Bučovice 2:3.

Tabulka:

1. Tesla 17b. 2. Bučovice 12b. 3. Velké Meziříčí 8b. 4. Volejbal Ostrava 7b. 5. Staré Město 4b.

Skupina A:
1. Dobřichovice 19b. 2. České Budějovice 11b. 3. Plzeň 9b. 4. Lvi B 6b. 5. MFF Praha 3b.
Skupina B:
1. Benátky 15b. 2. Hradec 12b. 3. ČZU Praha 9b. 4.Česká Lípa 9b. 5. Liberec B 3b.

Z každé skupiny postupují dva nejlepší celky + dva nejlepší týmy z pozice třetí do finálové skupiny. Zbytek čeká boj o udržení se v soutěži pro následující ročník. Bude to ještě pořádné drama 😊.

Pozvánka:

Touto cestou bych vás rád pozval na následující důležitý víkendový dvojzápas, který odehrajeme na domácí palubovce v Nové Bělé. V pátek 19.11 od 19:00 hostíme TJ Sokol Bučovice a v sobotu 20.11. od 17:00 Staré Město.
Já pro tyto zápasy ještě bohužel musím zůstat ještě v izolaci. Nicméně elektronický zápas v první lize má aspoň výhodu toho, že uvidím, jak se bude stav vyvíjet bod po bodu.
Věřím, že to urveme!!!