Volejbal Ostrava






 

     Volejbalový spolek Ostrava

Abstrakt







 

Univerzitní sportovní klub Slávie Ostravská univerzita, z.s.

Abstrakt
Zájemci z řad hráčů - volejte na 776 290 564. Informace o klubu zde
Projekt je realizován s finanční podporou Národní sportovní agentury
Projekt je realizován s finanční podporou Moravskoslezského kraje
Projekt je realizován s finanční podporou Statutárního města Ostravy
Projekt je realizován s finanční podporou Statutárního města Ostravy, městského obvodu Ostrava-Jih

​Čeká nás ostrý start Muži

​Čeká nás ostrý start

Tři zápasy ve čtyřech dnech odehraje náš mužský tým a vy je můžete vidět všechny na živo v Ostravě!!!. Naše kluky tak čeká těžká dřina na hřišti / fanoušky v hledišti a mě u klávesnice.

Český pohár mužů

USK Slávie OU – Volejbal Ostrava vs. VK Ostrava.

Kdy / Kde 13.10 v 20:15 – Krmelínská 750 Ostrava – Nová Bělá. 
Jako první nás čeká zápas o krále města Ostravy. Ve druhém kole Českého poháru totiž přivítáme na své palubce celek ze stejného města a to extraligový tým VK Ostrava. Zápas, který se měl odehrát už před rokem, tehdy zhatila covidová situace. Ve fotbalovém poháru týmy z nižších lig mohli za určitých podmínek nastoupit proti nejlepším. Ve volejbale tomu tak nebylo možno. Rád bych vás tak pozval na dnešní středeční večer - na zápas, který zajímá hodně lidí, a který vás rozhodně nebude nudit („Masterchefa“ či „První misi“ si pak v telce můžete pustit i ze záznamu 😊).
Zároveň pokud si koupíte za dobrovolný poplatek slosovatelnou vstupenku, tak si můžete odnést i jednu ze čtyř zajímavých cen od našich sponzorů - a to se rozhodně vyplatí!

Náš soupeř prošel před sezónou dosti výraznými změnami. Na trenérský post byl angažován nově p. Vlkolinský. Tým opustili stěžejní hráči Janků (Liberec) / Ihnát (Karlovarsko) / Sedláček (Budějovice) a dvojice mladíků Muroň / Jelen, kteří zamířili o kousek dál směr Beskydy. Tyto hráče má nahradit dvojice mladíků z Polska – vlastní odchovanci a navrátilec ze Švýcarska Dominik Fořt.

Tým vstoupil do extraligy na palubovce Lvů Praha a podle očekávání prohrál 0:3. Následovala domácí premiéra před TV Kamerami proti mizerně hrajícímu Zlínu s výsledkem 3:0. Naposled teď v sobotu dost překvapivě prohráli v pěti setech ve Frýdku. Původně jsem si myslel, že hostující tým po vzoru týmů z fotbalu by mohl dát příležitost členům / hráčům druhého sledu. Nicméně teď si myslím, že nasadí stabilní sestavu a budou chtít zapomenout na víkendovou prohru.
Pravděpodobná sestava: Jambor / Dvořák / Kotas / Polynski / Fořt / Vancl ( Jarosinski ) – Sobczak ( Bauman, Mazoch, Vašíček, Mazoch, Závodský A / Závodský R.
 
 

1. liga mužů

USK Slávie OU – Volejbal Ostrava vs. TJ Spartak Velké Meziříčí.

Kdy / Kde 15.10 v 19:00 – Krmelínská 750 Ostrava – Nová Bělá.
Historicky prvoligová premiéra našeho mužstva se uskuteční v pátek v podvečer. Což je ideální čas se přijít podívat na kvalitní sport z pod vysokou sítí – následně ji totiž můžete hned oslavit 😊. Našim protivníkem je starý známý soupeř z poháru. Bilance je zatím 2:1 pro naše barvy. Snad vstoupíme do první ligy vítězně. Pokud chceme postoupit do nejlepší skupiny, tak je důležité doma neprohrávat.
Soupiska: Bakaj, Benátsek, Huryta, Jáša, Kopecký, Kučera, Kuřec, Medek, Nedvěd, Němec, Pavlovský, Pokorný, Pospíšil, Slavík, Smetana, Vanini, Šimek, Špaček, Žába O, Žába Š. 

USK Slávie OU – Volejbal Ostrava vs. Tesla Brno.

Kdy / Kde 16.10 v 11:00 – Krmelínská 750 Ostrava – Nová Bělá.
Na závěr trojboje nás čeká v sobotu hodinu před polednem zápas proti stabilnímu účastníkovi první ligy z Brna. Tento soupeř však nejen pro mě bude nejméně čitelný. Na soupisce má uveden dvě desítky hráčů. Z nich devět jich najdeme na soupisce extraligového Brna. Z toho tři (Drahoňovský, Klajmon a Toman)  nastoupili v základní sestavě na palubovce Lvů Praha. První dva reprezentovali naši zem na MS do 21. let v Itálii a přispěli, pokud se nepletu, ke konečné osmé pozici. Pokud ještě zůstaneme u číslovky dvacet jedna, tak na soupisce našeho protivníka není nikdo starší. Vzhledem k tomu, že Volejbal Brno odehraje extraligové utkání až v pondělí, je velice pravděpodobné, že k nám Tesla přiveze většinu mladíků z tohoto extraligového celku.
Soupiska: Benko, Bukáček, Drahoňovský, Fitz, Jehlička, Jirásek, Klajmon, Kočvara, Křenek, Lamač, Milichovský, Muselík, Novák, Roubal, Rous, Smolák, Sýkora, Tesař, Toman, Špelda.

Osobní predikce:
USK Slávie OU – Volejbal Ostrava vs. VK Ostrava 50 % : 50 %.
USK Slávie OU – Volejbal Ostrava vs. VelMez 60 % : 40%.
USK Slávie OU – Volejbal Ostrava vs. Tesla 55% : 45%.

Těšíme se na vaší návštěvu 😊.