Volejbal Ostrava






 

     Volejbalový spolek Ostrava

Abstrakt







 

Univerzitní sportovní klub Slávie Ostravská univerzita, z.s.

Abstrakt
Zájemci z řad hráčů - volejte na 776 290 564. Informace o klubu zde
Projekt je realizován s finanční podporou Národní sportovní agentury
Projekt je realizován s finanční podporou Moravskoslezského kraje
Projekt je realizován s finanční podporou Statutárního města Ostravy
Projekt je realizován s finanční podporou Statutárního města Ostravy, městského obvodu Ostrava-Jih

​Sympatické výkony našeho žactva Mládež

​Sympatické výkony našeho žactva

Tento víkend výjimečně neprobíhalo žádné utkání a tak se ohlédneme za našimi výkony žáků na úvod sezóny.

V minulých dvou týdnech (vždy v neděli) pokračovaly moravskoslezské přebory žáků a zástupci našich barev byly samozřejmě u toho.



Mladší žáci

Turnaj mladších žáků (1. turnaj – výkonnostní skupina B) jsme pořádali v neděli 24.10.2021 na ZŠ Václava Košaře v městské části Ostrava – Dubina. V pátek i v sobotu jsem byl na 1. lize mužů, kde jsem sledoval výkony našeho nejlepšího týmu, tak proč nevyrazit i v neděli, tentokrát hned z rána namísto odpoledne. Našimi protivníky byly tentokrát celky z Frýdlantu, BVO ZŠ Formana a B tým Nového Jičína. V mužském volejbale se již docela dobře orientuji. Tady jsem naopak vůbec netušil, co mohu očekávat. V našem týmu jsem některé kluky ještě vůbec neznal a některé třeba jenom na jednom turnaji. Ráno jsem si řekl, že budu spokojen, pokud udržíme výkonnostní skupinu B. Což se nakonec i potvrdilo. Podle počtů bodů v konečné tabulce to sice vypadá na propastný rozdíl mezi prvním týmem a ostatními třemi, ale třeba proti vítězovi turnaje jsme byly blízko zisku druhé sady – bohužel jsme ji ztratili z vedení 24:22 na 24:26. Výkony našich nejmladších budu nadále sledovat i v budoucnu. Pokud se naskytne příležitost a pandemická situace to dovolí přijdu zase, abych se podíval, jaký zase kluci udělají volejbalový progres.



Volejbalový spolek Ostrava – Nový Jičín B 2:1 ( -18, 22, 9)
Volejbalový spolek Ostrava – BVO ZŠ Formana 0:2 (-15, -24)
Volejbalový spolek Ostrava – Frýdlant 1:2 (12, -22, -11)

Konečná tabulka turnaje:
1. BVO ZŠ Formana 9b. 2. Frýdlant 4b. 3. Volejbalový spolek Ostrava 3b. 4. NJ B 2b.

Naše barvy na tomto turnaji hájili: Adámek Josef, Bomer Matyáš, Krákora Antonín, Kána Vojtěch, Maršál Vojtěch, Skřišovský Lev, Strak Karel, Strak Vojtěch.
Další turnaj odehrajeme 21.11 a nastoupíme znovu proti Frýdlantu. Nejhoršímu týmu ze skupiny A / nejlepšímu ze skupiny C. Ty v tuto chvíli ještě při pohledu na stránky svazu neznám.


Starší žáci

Byly po kvalifikačním kole nasazeni do skupiny D. Ta se odehrála minulou neděli v Havířově. Krom pořadatele turnaje jsme se potkali s týmy Olomouce a Frýdku C – ty do úvodní kvalifikace nenastoupili. Kluci vyhráli všechny tři zápasy. Podle výsledů dva jednoznačně a jeden trochu asi i se štěstím 😊.



Volejbalový spolek Ostrava – Havířov 2:0 (11,22)
Volejbalový spolek Ostrava – Olomouc 2:1 (-24, 17,14)
Volejbalový spolek Ostrava – Frýdek C 2:0 (16,10)



Osm získaných bodů z devíti možných – z toho plyne 1. místo a postup do Skupiny C. Ta se bude konat 14.11.2021 ve Slezské Opavě. Tam potkáme i týmy BVO B a NJ B.

O postup se zasloužili následující borci: Fullop Ondřej, Karban Daniel, Krákora Antonín, Kána Vojtěch, Maršál Matěj, Tomáš Tvarůžka, Skřišovský Lev, Strak Vojtěch, Výchopen Matěj.

Gratulujeme! 😊.