Volejbal Ostrava






 

     Volejbalový spolek Ostrava

Abstrakt







 

Univerzitní sportovní klub Slávie Ostravská univerzita, z.s.

Abstrakt
Zájemci z řad hráčů - volejte na 776 290 564. Informace o klubu zde
Projekt je realizován s finanční podporou Národní sportovní agentury
Projekt je realizován s finanční podporou Moravskoslezského kraje
Projekt je realizován s finanční podporou Statutárního města Ostravy
Projekt je realizován s finanční podporou Statutárního města Ostravy, městského obvodu Ostrava-Jih

Generálka na ČP mužů Muži

Generálka na ČP mužů

Na začátek dnešního krátkého reportu bych zde hned na úvod pogratuloval naší volejbalové reprezentaci.

V pondělí mi kluci výhrou 3:0 nad Francií připravili pravděpodobně nejsilnější volejbalový zážitek za dvacet let, co se pohybuji ve volejbalovém prostředí. Rozhodně tak nelituji investovaných 1400,- Kč do dražší verze vstupenky. Ono taky 10 olympijských šampionů včetně největší světové hvězdy nevidíte v Ostravě každý den.wink



 

Volejbalově nabitý program pro mě pokračoval hned následující den (v úterý 14. 9. 2021), kdy jsme se ve 13 lidech vydali směr Morávka, kde jsme odehráli s místním druholigovým týmem přátelské utkání před víkendovým začátkem skupinové fáze Českého poháru mužů.

Úvodem hned dvě zajímavosti:
1. v našem mužstvu si zápasovou premiéru odbyl bývalý extraligový hráč Jakub Balon a hned ukázal, že pro náš tým může být velmi kvalitní posilou. Kubo, vítáme Tě zpátky v Ostravě!
2. za domácí nastoupil další navrátilec a zkušený extraligový matador (mistr Mongolska) Filip Kramár.
Naopak zklamáním aspoň pro mě byla neúčast Bobra.crying



Morávka - USK Slávie OU – Volejbal Ostrava 2:2 ( 21, -23, 22, -21 )

Co říct k samotnému utkání? Tentokráte nešlo hlavně o výsledek, protože to byla vítaná příležitost k poslednímu testování sestav hráčů. Oba týmy tento zápas proto pojali jako zkoušku nejrůznějších herních variant, kdy prakticky každý set odehrála jiná sestava. V našem dresu si někteří kluci vyzkoušeli i posty, na kterých pravidelně nehrají.

Zápas ukázal jak pozitiva, tak i nedostatky, které je do víkendu třeba vylepšit. Statistika oficiálně existuje a v podstatě i zápisy o herním projevu jednotlivých zúčastněných. Tyto informace jsem se však rozhodl výjimečně nezveřejnovat – nebudu tady potencionálním čtenářům z jiných oddílu prozrazovat taktické prvky před víkendovým bojem.devil


Sestava:

Balon Jakub, Borski Michal, Drozd Josef, Holiš Daniel, Holiš Petr, Pudich Dalibor, Rodek Jan, Štefko Jan, Zamazal Matěj – Urban Michal. Do týmu také pro letošek patří mladík Ondřej Zamazal, který i letos bude pomáhat mládežnickému týmu Kojetína, a to jak v extralize kadetů, tak i v extralize juniorů. V době vytváření tohoto reportu se ještě jednalo o jednom dalším hráči našeho týmu, kterého v případě úspěšného jednání samozřejmě představíme co nejdříve 😊.

Trenérské duo: hlavní trenér  opět Kuba Zvolánek a jeho asistentem je náš manažer - Martin Procházka (jenž nestraně odpískal první sadu zápasu). Oproti loňskému měření sil, které se odehrálo v Brušperku, totiž chyběl klasický – oficiální rozhodčí.

 

Důležitá pozvánka:

Rádi bychom vás pozvali již tuto sobotu 18. září 2021 do Nového Jičína, kde s úderem desáté hodiny začíná základní skupina druhé nejvyšší soutěže ČVS - Českého poháru mužů, ve které dojde k souboji čtyř mužstev o jedno postupové místo! Našimi protivníky budou domácí Vlci z Nového Jičína, nováček druhé ligy Valašské Meziříčí a spolufavorit a pohárový rival (a teď už i prvoligový protivník) Velké Meziříčí.